Με μια διαφορά ότι οι υπερσυγκέντρωσεις είναι για δυνατούς σκοπευτές και οι υπερδιασπορες για τους υπόλοιπους ως μέσον βοήθειας .Οι πρώτοι ψάχνουν να σπάσουν τα όρια με ότι ευχαρίστηση προσφέρει αυτό και οι δεύτεροι να μην τους φύγει το κοντινό με τη σκόπευση σε χαμηλότερη μοίρα και περισσότερο με τη βοήθεια τσοκ και φυσιγγιου.Επειδη τυνχανει το έχω αναφέρει πάλι προσωπικά να μου αρέσουν τα άκρα ( πολύ κοντινές ντουφεκιες και πολύ μακρινές) το χω ψάξει πολύ το έργο και με ιδιογομωση παλαιότερα η καταληξη για το πολύ κοντά σωστό κοντάκι και ανάστροφο τσοκ(χειροποίητο) με εργοστασιακά φυσιγγακια 32 γρ 8-20 μέτρα βαριά βαριά δολοφονία και με ντουφεκιες περιμετρικά από το θήραμα.Πολυ μακριά σωστό κοντάκι και καλό τσοκ και καλό φυσίγγι και πολύ καλή και σταθερή σκόπευση με ζυγισμένο αλλά βαρύ όπλο .Αν το δεις θηραματικα από πλευράς καρπωσης μπορεί η υπερδιασπορες να σου γεμίσει το σακούλι πιο γρήγορα και εύκολα αλλά στο θέμα απόλαυσης και ικανοποίησης το κοντά είναι δεδομένο ότι μπορεί να γίνει το μακριά είναι ζητούμενο και όταν επιτυγχάνεται επαναλαμβανόμενα δεν υπάρχει σύγκριση είναι άλλο έργο.Προσωπικη άποψη βέβαια για εμένα που αρέσκομαι να λέω ότι είμαι κυνηγός δηλ κυνηγάω τα πάντα και όχι φασας ,πέρδικας,μπεκατσας ,γουρουνας κτλ.Για αυτόν που κυνηγά ορτύκι μπεκάτσα τα περισσότερα που ανέφερα εκτός το σωστό κοντάκι είναι άχρηστα.Ολα έχουν τα καλά τους αλλά αλλο η επιτυχίες των 10/15 μέτρων και άλλο των 40/45 μέτρων .