Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εχεις κυνηγηση ποτε μπεκατσα με σκυλια? Δεν θα παει σκοπευτηριο για να ειναι αυστηρα επανω του.
Από ότι έχω καταλάβει και μπεκάτσα κυνηγάει και πέρδικα και τρυγόνι και για πάπιες έχει κάνει λόγο.
Τι θα του προσφέρει το νεότερο μοντέλο, ακόμα και σε θέμα ζυγίσματος μπορεί να κάνει ότι θέλει στο custom.
Έχω κυνηγήσει μπεκάτσα με σκυλιά !

Από ότι έχω καταλάβει και μπεκάτσα κυνηγάει και πέρδικα και τρυγόνι και για πάπιες έχει κάνει λόγο.
Τι θα του προσφέρει το νεότερο μοντέλο, ακόμα και σε θέμα ζυγίσματος μπορεί να κάνει ότι θέλει στο custom.
Έχω κυνηγήσει μπεκάτσα με σκυλιά !
Ωραια ευχαριστω:)

Γιατί;
Μιλάμε πάντα για τη Becaccia, έτσι;
2.750 βάρος και 61εκ κάννη;
Νομίζω δεν θέλει και ανάλυση. Η χρήση του είναι για πολύωρα κυνήγια που θα ρίξεις λίγες και κοντινές τουφεκιές. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία τα τρία τσοκ που του διαθέτει είναι τα 3,4 και 5.
Ακόμα και στην τσίχλα άμα ρίξεις δύο τρία κουτιά 32αρια πιστεύω θα την ακούσεις.

Αυτό το όπλο πάντως είναι ακατάλληλο για τρυγόνι και πάπια... Η χρήση του είναι αποκλειστικά η φερμα, βαριά βαριά περπατητο τσίχλας!
Πολλοί παπιατζηδες κυνηγούν μόνο βράδυ η πολύ πρωί όταν οι τουφεκιες είναι στα 15 μέτρα το πολύ. Ποτε δεν λέμε ποτέ

Πολλοί παπιατζηδες κυνηγούν μόνο βράδυ η πολύ πρωί όταν οι τουφεκιες είναι στα 15 μέτρα το πολύ. Ποτε δεν λέμε ποτέ
Ναι αλλά δεν έχουν όπλα στυλ Μπεκατσια...
Βέβαια μιλάμε επ αφορμή συγκεκριμένου συγκυνηγου, απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον φερματζης είναι και ευκαιριακά καρτεριτζης. Στο καρτέρι μπορεί να πάρει άλλο όπλο.

Είχα την μπεκάτσιας την προηγούμενη.
Όντως έχει καλό ζυγισμα άνετο στο κουβάλημα και στην σκοπευση.
Είναι όμως για λίγα φυσίγγια και όχι πάνω από 33γρ
Όχι οτι δεν ρίχνει απλά κουράζει με το λάκτισμα.
Βίκτωρα μιας και ρωτάς γνώμες, συμφωνώ 100% με τον Γιώργο (Altair) αν και εγώ δεν το έκανα και πήγα στην Μ2 καινουρια λόγω Κονκόρντ κοντακιου.

Νομίζω δεν θέλει και ανάλυση. Η χρήση του είναι για πολύωρα κυνήγια που θα ρίξεις λίγες και κοντινές τουφεκιές. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία τα τρία τσοκ που του διαθέτει είναι τα 3,4 και 5.
Ακόμα και στην τσίχλα άμα ρίξεις δύο τρία κουτιά 32αρια πιστεύω θα την ακούσεις.
Όχι απαραίτητα... franchi fast pro στα 2650 βάρος και δεν "άκουσα" κάτι τόσα χρόνια... παρκαρισμένη μόνιμα στην καλύβα. Και κάτι παραπάνω από 32γρ...

Ναι αλλά δεν έχουν όπλα στυλ Μπεκατσια...
Βέβαια μιλάμε επ αφορμή συγκεκριμένου συγκυνηγου, απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον φερματζης είναι και ευκαιριακά καρτεριτζης. Στο καρτέρι μπορεί να πάρει άλλο όπλο.
Αυτό το όπλο έχει μια ιδιαιτεροτητα λόγω κοντης πάπιας τα 61εκ σου φαίνονται 66 η αμερικανα ξαδέρφη που έχω είναι 66 και σου φαίνεται 71 ,όχι όμως σε βάρος, από φυσίγγια τα πάντα όλα από 32 μέχρι 38 ανακρουση δεν ένιωσα.

Καλημέρα σας.
Όχι απαραίτητα... franchi fast pro στα 2650 βάρος και δεν "άκουσα" κάτι τόσα χρόνια... παρκαρισμένη μόνιμα στην καλύβα. Και κάτι παραπάνω από 32γρ...
Είσαι δύναμη, όμως κακώς την έχεις παρκαρισμένη βέβαια τότε, εγώ θα την πρότεινα για μόνιμο όπλο

Να με συγχωρείτε, παραπλανητική λοιπόν η ονομασία του μοντέλου. Καλά η συγκεκριμένη εταιρεία μας έχει συνηθίσει στην παραπλάνηση.
Έβγαλε πριν 20 χρόνια μοντέλο Crio, έτρεξαν όλοι πήραν και δε σκότωναν στο ... κρύο. Ε ρε φίλε μου Μπενελι πήρες τι περίμενες;.sarcastic.

Εγώ όταν ξεκίνησα τη φερμα πριν 35 χρόνια με πλάγια μακρυκαννα σφιχτά τσοκ, δεν μου πήρε πολλά κυνήγια να καταλάβω ότι κάτι στραβά πάει... Το διόρθωσα με αγορά καραμπίνας 70εκ και 2*. .sarcastic.fgr2 αμ δε όμως... Η τρίτη τουφεκιά δεν με έσωζε όπως νόμιζα, αλλού ήταν το λάθος. Όταν κουμπωσα πάνω μια κάννη 61εκ είδα φώς Κυρίου. Κι έτσι κι εγώ έχω από τότε την 70ποντη ... παρκαρισμένη...

όμως κακώς την έχεις παρκαρισμένη βέβαια τότε, εγώ θα την πρότεινα για μόνιμο όπλο
Όταν λέω παρκαρισμένη στην καλύβα εννοώ ότι με αυτήν κυνηγώ αποκλειστικά στο ποτάμι... Όχι ότι την έχω παροπλισμένη... Ίσως δεν το έθεσα σωστά... :)

Τελικά αξίζει να δώσω τα 1100 για το καινούργιο μοντέλο η να δώσω 700 για το παλιό που βρήκα σε πολύ καλή κατάσταση μεταχειρισμενο;
Βικ αν το θεμα ειναι το βαρος σε καινουργιο κ οικονομικο

3807.jpg

Πατήστε για μεγέθυνση

Προδιαγραφές FRANCHI AFFINITY WHITE
ΔιαμέτρημαCal.12
Θαλάμη3" / 76mm Magnum
ΜηχανισμόςΑδρανείας
Κάννη61, 66, 71 & 76 εκ.
Τσοκ3 Εσωτερικά τσοκ Optima Plus (*,***,*****)
ΒάσηAλουμινίου
ΚοντάκιΞύλινη (Καρυδιά)
ΠάπιαΞύλινο (Καρυδιά)
Αποθήκη4+1 Φυσιγγίων
Βάρος2600 γρ. (Με 61εκ. κάννη)

2850 γρ. (Με 66εκ. κάννη)

3000 γρ. (Με 71εκ. κάννη)

3150 γρ. (Με 76εκ. κάννη)
ΕγγύησηΕπταετής
βγαινει κ σε μαυρη βαση αλλα με 66αρα κανη
2311.jpg

Πατήστε για μεγέθυνση

Βικ αν το θεμα ειναι το βαρος σε καινουργιο κ οικονομικο

3807.jpg

Πατήστε για μεγέθυνση

Προδιαγραφές FRANCHI AFFINITY WHITE
ΔιαμέτρημαCal.12
Θαλάμη3" / 76mm Magnum
ΜηχανισμόςΑδρανείας
Κάννη61, 66, 71 & 76 εκ.
Τσοκ3 Εσωτερικά τσοκ Optima Plus (*,***,*****)
ΒάσηAλουμινίου
ΚοντάκιΞύλινη (Καρυδιά)
ΠάπιαΞύλινο (Καρυδιά)
Αποθήκη4+1 Φυσιγγίων
Βάρος2600 γρ. (Με 61εκ. κάννη)

2850 γρ. (Με 66εκ. κάννη)

3000 γρ. (Με 71εκ. κάννη)

3150 γρ. (Με 76εκ. κάννη)
ΕγγύησηΕπταετής
βγαινει κ σε μαυρη βαση αλλα με 66αρα κανη
2311.jpg

Πατήστε για μεγέθυνση
Θα πρέπει να κλωτσάει αρκετά φαντάζομαι όμως

Άμα το κοντάκι είναι στα μέτρα σου δεν θα έχεις θέμα!η κάννη 61 πόντους στέλνει τα σκαγια τόσο μακρυά όσο και η 76αρα!Στα καρτερισια θα υστερεί σε σκοπευτική γραμμη που και αυτό είναι συνήθεια,αλλά και σε swing!κατα την άποψη μου δεν ενδείκνυται για καρτέρι αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί!

Άμα το κοντάκι είναι στα μέτρα σου δεν θα έχεις θέμα!η κάννη 61 πόντους στέλνει τα σκαγια τόσο μακρυά όσο και η 76αρα!Στα καρτερισια θα υστερεί σε σκοπευτική γραμμη που και αυτό είναι συνήθεια,αλλά και σε swing!κατα την άποψη μου δεν ενδείκνυται για καρτέρι αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί!
Μόνο σε σκοπευτική ευθεία δεν υστερεί μια Μπενελι με 61εκ. Πάρτε μεζούρα και μετρήστε. Έχει την ίδια σκοπευτική ευθεία με ένα δικαννο σχεδόν 76εκ.
Σε swing θα υστερεί ναι και μάλιστα παρά πολύ.
Σε δεύτερη και τρίτη τουφεκιά θα υστερεί ναι και πολύ (είτε σε σύγκριση με δικαννο είτε με καραμπίνα με μακρύτερη+βαρύτερη κάννη).
Και όπως και να το κάνουμε. Επειδή λες για κοντάκι στα μέτρα "σου". Εγώ το θέτω αυτό ως δεδομένο (να ψαχτει ο κυνηγός, αν δεν......) Ένα όπλο με άψογο κοντάκι και 2.75 βάρος με ένα 3.2 με επίσης άψογο θα έχουν την ίδια συμπεριφορά στην τουφεκιά; Θα σε κουράσουν το ίδιο σε πολλές ή απανωτές τουφεκιές; Ποιο θα είναι εν τέλει πιο βολικό και ενδεδειγμένο για καρτέρι και πολλές (και πιθανώς βαρύτερες) τουφεκιές;
Μην πνιγεστε σε μια κουταλιά νερό. Εάν παρεγηξηθηκε κάποιος που μπορεί να έχει τέτοιο όπλο (στυλ Μπεκατσια) να με συγχωρεί, δεν απαγόρευσα σε κανένα να το πάρει και να το κυνηγήσει σε ό,τι κυνήγι τραβάει η ψυχούλα του, πραγματικά.
Αλλά όταν ένας συνάδελφος σκοπεύει να αγοράσει κάτι οφείλουμε να του δείξουμε ολόπλευρα την επιλογή του, οι εποχές είναι δύσκολες και λεφτά δεν μας τρέχουν, νομίζω...

Status
Not open for further replies.
Back