Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν τα ήξερα όλα Παναγιώτη δεν θα ρωτούσα.
Φυσικά και μαθαίνουμε πάντα.
Απλά οι δικές μου εμπειρίες δεν με αφήνουν να το πιστέψω.
Θα το τσεκάρω όμως, απλά όχι με κύλινδρο.
Έχω διαθέσιμη auto5 βέλγικη.
Ο αντίπαλος θα είναι νεροσωλήνα οπότε οι διαφορές θα είναι εκπληκτικές.
Το 1982 αγορασα μια 302 18.4 αυλο δεν μπορουσα να της βρω φυσιγγιο να αποδιδει με αποτελεσμα να παρω μια κανη ενος φιλου απο Α300 ιδια στο μηκος για να δουμε τι διαολο γινεται .δεν μπορουσα να πιστεψω την διαφορα που εβλεπα απο το συγκριτικο.Λεω την εποχη εκεινη πως ειναι δυνατον η εταιρεια βερεττα ιδιες σε χαρακτηριστικα κανες να βγαζουν τετοιες διαφορες.Αποτελεσμα κυνηγησα το οπλο μου με του φιλου την κανη μεχρι που απελπιστηκα και το πουλησα οταν το 1985 που ανοιξε η browning στο βελγιο τη παραγωγη της αυτο 5 παρήγγειλα και μου εφεραν μια.Αυτα τα μυστηρια φαινόμενα εχω βιωσει στην κυνηγετικη μου ζωη και τα οποια απλως περιγραφω.

Εγω τον παραγοντα χειριστη δεν τον αναφερω διοτι οπως καταλαβες μιλαω για την αποδοση της κανης και μονο.Το κυνηγητικο η σκοπευτικο αποτελεσμα στο συνολο του ειναι αλλη υποθεση.
Ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να πω , μετά από τόσα όπλα, τσοκ, κάνες κλπ κλπ στο φινάλε ο χειριστής κ μόνο αυτός κάνει όλη την διαφορά, το τέλειο όπλο κ κοντακι δεν δίνει τίποτα παραπάνω, δίνει απλά κ μονο αυτό που αξίζει ο χειριστής

Ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να πω , μετά από τόσα όπλα, τσοκ, κάνες κλπ κλπ στο φινάλε ο χειριστής κ μόνο αυτός κάνει όλη την διαφορά, το τέλειο όπλο κ κοντακι δεν δίνει τίποτα παραπάνω, δίνει απλά κ μονο αυτό που αξίζει ο χειριστής
Βεβαιως και καταλαβα και για να αναλύσω λιγο το πακετο που εχει να κανει στο συνολο που λεγεται οπλο-χειριστης.Το θεμα εχει παραμετρους που η καθε μια εχει το δικο της ποσοστο συμμετοχής για να βγει ενα κυνηγητικο - σκοπευτικο αποτελεσμα.Θα αναφερω οτι μου ειπε ο δασκαλος της σχολης το 1998 με τον οποιο ειχα και την πρωτη μου εμπειρια με το σκοπευτηριο και το ολοκληρωμενο θεωρητικα πλεον κομματι που συμπληρωνε την πρακτικη εμπειρια μου μεχρι τοτε.Οταν τελειωσουμε θα φυγεις απο δω γνωριζοντας πλεον καλα το θεωρητικο κομματι που εφοσον το εφαρμοσουμε και πρακτικα στο σκοπευτηριο θα μπορεις να ανεβάσεις την προσωπικη σου αποδοση στο 90-95% ποσοστο που κατεχει ο χειριστης του οπλου για τη συνολικη αποδοση του κυνηγετικου η σκοπευτικου αποτελεσματος.Αμεσως μεσα στους επομενους μηνες καταλαβα και εμπρακτως ποσο απολυτο δικιο ειχε ο δασκαλος και οτι ποτε δεν μετανοιωσα για το κοπο και τα εξοδα που εκανα την εποχη εκεινη δεδομενου οτι καθε φορα εκανα 220χιλιομετρα για να εισπραξω και να ζησω ολη αυτη την εμπειρια.Ομως επειδη εγω ενιοτε δεν πιανω το ποσοστο απόδοσής που με αφορα καθε φορα προσπαθω τουλαχιστον να ανεβάσω λιγο τις αλλες παραμετρους με τις ασχολουμεθα και αναλυουμε εδω μεταξυ μας πραγμα που και αυτο εγω προσωπικα το εχω βρει ωφελιμο με το δικο του μεριδιο συμμετοχης.Ομως το κερδος μου ως χειριστης ειναι το σημαντικοτερο διοτι γνωριζω χρονια τωρα τι πρεπει να κανω και που ειμαι λαθος και δεν το εκανα.Εγραψα δυο κουβεντες παραπανω για τους νεοτερους που φιλοξενει το φορουμ μηπως οσα περιεγραψα τους φανουν χρησιμα.

Έγραψα πριν από μερικούς μήνες για τη δοκιμή που είχα κάνει πριν χρόνια
Auto-5 vs Benelli sl vs beretta 302
Όλες σταθερό 76 cm full αυλο 18.4 με την Benelli να έχει 76αρα θαλάμη.
Η Auto5 είχε το μισό άνοιγμα τουφεκιας κ φυσικά τρελή διάτρηση με πολλούς τύπους φυσιγγιων.
Βρέθηκαν κ κάποιοι συνάδελφοι με αντίθετη άποψη.
Θελω να ρωτήσω αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει auto 5. Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που κάνει αυτή την τόσο μεγάλη διαφορά???

Έγραψα πριν από μερικούς μήνες για τη δοκιμή που είχα κάνει πριν χρόνια
Auto-5 vs Benelli sl vs beretta 302
Όλες σταθερό 76 cm full αυλο 18.4 με την Benelli να έχει 76αρα θαλάμη.
Η Auto5 είχε το μισό άνοιγμα τουφεκιας κ φυσικά τρελή διάτρηση με πολλούς τύπους φυσιγγιων.
Βρέθηκαν κ κάποιοι συνάδελφοι με αντίθετη άποψη.
Θελω να ρωτήσω αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει auto 5. Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που κάνει αυτή την τόσο μεγάλη διαφορά???
Η κανη και το σύστημα ελατήριου

Απ το lm ειναι πιο σφικτο ή ψιλοπραγματα?Μαλιστα καπου ειχα διαβασει οτι το LM ηταν και καλυτερο.
Είναι ελαφρώς πιο σφικτό. Και με το LM έχω πάρει θηράματα αρκετά μακριά πάντως. Το LM το δουλεύω κυρίως σε πουλιά. Το M το είχα πάρει πρώτο όταν είχα αγοράσει το όπλο και το δούλευα κυρίως σε λαγοκυνήγι.

Μονο η Απολλο περναει την Αυτο 5
Έχεις φαγωθεί με το διαστημόπλοιο θα πάρω μου φένεται μια ρωσική ελατηρίου που πουλάει φίλος κοντά μου και φθηνά και μετά θα συγκρινουμε (απολο ,αλ48 ,auto 5, και τοζ ) όλες ελατηρίου αφήνω τη κόσμι έξω γιατί απευθύνεται σε άλλο κόσμο.Η να κάνουμε κόντρα (apolo με sputnik).

Για να δω τι ψάρια πιάνετε ...
Λειτουργία Benelli.
Μιλήστε με χρώματα γιατί με ονοματολογία εξαρτημάτων θα μπερδευτούμε.

View attachment 39576

Όπλο έτοιμο και με φυσίγγι στην αποθήκη.
1. Πατάμε την σκανδάλη
2. Όταν ο κόκκορας χτυπά την βελόνα το καφέ εξάρτημα (10) χτυπά το λαμάκι του κόκκινου εξαρτήματος (20) που φαίνεται σε μαύρο κύκλο και το κόκκινο εξάρτημα κινείται προς την φορά του κόκκινου βέλους απελευθερώνοντας το μπλέ εξάρτημα το οποίο κινείται προς την φορά του μπλέ βέλους και απελευθερώνει το φυσίγγι από την αποθήκη.
3. Το φυσίγγι από την αποθήκη παίρνει την θέση του πάνω από το κίτρινο εξάρτημα και πιέζει το μπλέ εξάρτημα στην αρχική του θέση (αντίθετα με το μπλε βελάκι)
4. Το κλείστρο αρχίζει να οπισθοδρομεί.
5. Το καφέ εξάρτημα οπισθοδρομεί οπότε το κόκκινο εξάρτημα πέρνει την αρχική του θέση (αντίθετα με το κόκκινο βέλος)
6. Το κλείστρο χτυπά το πράσινο εξάρτημα και η πρώτη απορία είναι η εξής ... τι κρατά το κίτρινο εξάρτημα στην θέση του αυτή την στιγμή και δεν το αφήνει να κινηθεί προς τα πάνω ???? (Το νέο φυσίγγι από την αποθήκη ????)
7. Η τελευταία εγκοπή του κλείστρου περνά πάνω από το δόντι του πράσινου εξαρτήματος και πηγαίνει ακόμα λίγο πιο πίσω.
8. Το κλείστρο φτάνει στην πίσω θέση και αρχίζει η επαναφορά του προς τα εμπρός.
9. Η εγκοπή του κλείστρου χτυπά το δόντι του πράσινου εξαρτήματος και προκαλεί την κίνηση του κίτρινου εξαρτήματος προς τα πάνω.
10. Με την δύναμη του επανατατικού το κλείστρο κλείνει και ταυτόχρονα εισάγει το νέο φυσίγγι στην αποθήκη.

Όπλο έτοιμο ΧΩΡΙΣ φυσίγγι στην αποθήκη.
Τα ίδια με τα παραπάνω αλλά η απορία είναι τι κρατά το κλείστρο στην πίσω θέση χωρίς να κλείσει ????
Το λογικό στην περίπτωση αυτή είναι το μπλε εξάρτημα να εμποδίζει την κίνηση του κίτρινου οπότε το δόντι του πράσινου εξαρτήματος να σκαλώνει στην εγκοπή του κλείστρου και να κρατά το κλείστρο ανοιχτό.

Κανένας οπλουργός εδώ ;;;
Μιλας για την περιπτωση που τραβαμε με το χερι πισω το κλειστρο χωρις φυσιγγια και σκαλωνει πισω ?

Έχεις φαγωθεί με το διαστημόπλοιο θα πάρω μου φένεται μια ρωσική ελατηρίου που πουλάει φίλος κοντά μου και φθηνά και μετά θα συγκρινουμε (απολο ,αλ48 ,auto 5, και τοζ ) όλες ελατηρίου αφήνω τη κόσμι έξω γιατί απευθύνεται σε άλλο κόσμο.Η να κάνουμε κόντρα (apolo με sputnik).
Κ η κοσμι μέσα, τα διαστημόπλοια θα εκτοξευθουν μπροστα

Μου θυμίζετε όταν βγαίνει νέα έκδοση Windows που όλοι την θάβουν και λένε τι ωραία ήταν η προηγούμενη, αλλά μετά από λίγο καιρό οι ίδιοι άνθρωποι αφού έχουν εγκαταστήσει την νέα έκδοση, περιμένουν να θάψουν την επόμενη ... :)

Να υπάρχει μια στοιχειώδης λογική σε αυτά που λέμε, όχι μόνο συναίσθημα.

Η 48 δεν παει κοντα
Μάντης είσαι ρε μπαγασα...
Η Al 48 είναι η πρώτη σε διατρήσεις...
Τουλάχιστον εγώ που έχω και τις δύο,apollo
Al48 ,αυτό έχω δει...
Η 48 κάνει σκοτωματα μοναδικά,πάντα κατά την δική μου άποψη...

Όνειρο δεν είναι τόλμη θέλει γιατί εκεί που είναι να πάρεις αμαξάκι με 25000€ υβριδικό παίρνεις με 10000€ μεταχειρο και μια κόσμι .Τι πιστεύεις ότι θα ευχαριστηθείς καλύτερα και τι καλύτερο να αφήσεις κληρονομιά ένα τέτοιο όπλο .Απλα δεν έχω τώρα ούτε γάιδαρο να αγοράσω επομένως η τόλμη παραμένει με τη μορφή ονείρου.

Status
Not open for further replies.
Back