Καλως ηρθε στον κοσμο της ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ να προσθεσω.Καλως ήρθες στον κόσμο της Benelli. Και που να έπαιρνες και Raffaello.
Καλως ηρθε στον κοσμο της ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ να προσθεσω.Καλως ήρθες στον κόσμο της Benelli. Και που να έπαιρνες και Raffaello.
Αν έρθεις μια φορά δεν φεύγεις ποτέ!!!Κύριοι μάλλον δεν ξέρετε ότι είχε ξαναέρθει σε αυτόν τον κόσμο....
Δεν είναι κακό που με βλέπει κ στην ύπνο τού... Θα αλλάξει πολλές ακόμα μέχρι να πετύχει μια σαν τη δικιά μου που είναι για το μουσείο του urbinoΚύριοι μάλλον δεν ξέρετε ότι είχε ξαναέρθει σε αυτόν τον κόσμο....
Το πιθανοτερο,οπως το περιγραφεις, θελει ρυθμιση η γωνια κλισης του πελματος η αλλιως pits.......Μπορει να ειναι και θεμα μετρων δεν επιμενω...Αλλα τωρα αυτο εχουμε με αυτο πορευομαστε...Εσυ τα μετρα τα εφτιαξες επειδη σε χτυπαγε ή επειδη δεν χτυπαγε εκει που εβλεπες?Κι οταν εννοεις μετρα εννοεις με φλατζες κλπ ή σε κοντακα?
Θα δω αν θα βελτιωθει η κατασταση με το πελμα και βλεπουμε...Σκεφτηκα μηπως ειναι κοντο το κοντακι και αυτο προκαλει το χτυπημα,αλλα ολα μου τα οπλα ιδια αποσταση σκανδαλης πελματος εχουν...Παντως στα ντουφεκισματα δεν εχω παραπονο μια χαρα βαραω...Για μπεκατσα λαγο που το εχω μια χαρα ειναι, για τσιχλες θα πηγαινω με κανα αλλο...
Ειδικά το καινούριο comfort 3 είναι εξαιρετικό μιας και έχω δουλέψει και το comfort 1 αλλά και το comfort plus, κάθε καινούριο είναι και καλύτερο.Τα είπες όλα με μια λέξη! BENELLI = COMFORT. Έχω την RAFFAELLO power bore και ρίχνει πιο γλυκά και από την Άλφα 400 που είχα, που επίσης και εκείνη είχε παρόμοιο σύστημα. Παλαιότερα το 2004 είχα πάρει την τότε RAFFAELLO και την πούλησα μετά από τρεις μήνες, όχι γιατί δεν σκότωνε, (και άλλες ομορφιές που ακούω για τις BENELLI), αλλά γιατί δεν μπορούσα να ρίξω μετά από τριάντα σαράντα τουφεκιές. Ώμος και μάγουλο ήσαν πρισμένα!. Τώρα ρίχνω όσα θέλω, μια μέρα στο σκοπευτήριο έριξα πάνω από 130 φυσίγγια 28 γρ. και δεν κατάλαβα τίποτα! Άλλωστε ο λόγος που την πήρα ήταν η αξιοπιστία της σαν όπλο και η ξεκούραστη χρήση της. Για ομορφιά βέβαια καλό θα θα ήταν να μην μιλάμε!
Μπορει Βαγγελη...Τωρα δεν του κανω τιποτα αλλο,το βασικο ειναι να βαραει εκει που κοιταω,τωρα αυτο με το κλωτσημα θελει φυσιγγια για να δεις αν αλλαξε κατι,οποτε θα δοκιμαστει κανα δυο μερες στα μπασιματα με τις κιχλες και βλεπουμε,παντως σημερα μια καρακαξα καμμια 35αρια μετρα την κατεβασα καθοτι τρυγονια γιοκ...Το πιθανοτερο,οπως το περιγραφεις, θελει ρυθμιση η γωνια κλισης του πελματος η αλλιως pits.......
Πρεπει να το προσαρμοσεις ετσι που οταν επωμιζεις να εφαπτεται ολοκληρο το πελμα στον ωμο σου.........
Ετσι είναι απλά το comfort είναι σύστημα που είχε φτιάξει η beretta για τα πιστόλια απλαΑν δεν κανω λαθος πρωτα η Benelli εβγαλε την crio comfort και μετα ακολουθησε η beretta με το kick off,μπορει να κανω και λαθος...
Τι σχεση εχει το πελμα με τα πιστολια?Δεν ξερω απο πιστολια,παντως το comfortech system ειναι πατεντα της benelli απο το 2005....Ετσι είναι απλά το comfort είναι σύστημα που είχε φτιάξει η beretta για τα πιστόλια απλα
Δεν το εφάρμοσε δεν ξέρω για ποιον λόγο.
Το αντιλαμβάνομαι και στα χαμηλά γραμμάρια γιατί πολλά φυσίγγια έχουν πιέσεις ακόμη και σε χαμηλά γραμμάρια αλλά πολύ καλό είναι και το αμορτισέρ στο μάγουλο δεν σα σε χτυπήσει όπως και να ΕπωμίσειςΤο comfort μειώνει την ανάκρουση αναλογικά. Δηλαδή όσο περισσότερη ανάκρουση έχει τόσο περισσότερη δουλειά θα κάνει το comfort. Μην περιμένετε να δείτε διαφορα σε ένα όπλο με comfort και σε ένα άλλο χωρίς με φυσίγγια μέχρι 36γρ. Την διαφορά θα την καταλάβετε από 38 -40 γρ φυσίγγια και πάνω. Το comfort καθώς και τις βελτιωμενες νεοτερες του εκδόσεις τα έβγαλε η Benelli περιπου από τότε που άρχισε να βάζει magnum κάννες στα όπλα της κυρίως για να ειναι υποφερτή η ανάκρουση στα Magnum. Σε ένα όπλο που ζυγίζει περίπου 3200γρ αν κάποιος ρίχνει φυσίγγια κάτω από 38γρ (δηλαδή κανονικά φυσιγγια και όχι semi magnum ή magnum ) και τον ενοχλεί η ανάκρουση είτε δεν είναι στα σωστά μέτρα το κοντάκι του είτε δεν επωμιζει σωστά. Μέχρι και αυτά τα γραμμάρια γόμωσης δεν θα πρέπει να σε χτυπάει το όπλο. Τα Benelli εμπειρικά μπορώ να πω ότι έχουν την ιδια ή και λίγο λιγότερη ανάκρουση από ότι τα δίκανα που ζυγίζουν το ίδιο . Οπότε κάποιος που ρίχνει μέχρι 36-38 γρ με το δίκανο χώρις πρόβλημα δεν θα έχει ούτε με μια Benelli. Αλλιώς φταίει ή τα μέτρα στο κοντάκι ή το πέλμα ή δεν επωμιζει σωστά όπως είπα και παραπάνω.
Ναι αλλά τον ακούσαμε μέχρι την ΑθήναΗ φαλαρίδα όμως, αποδήμησε εις Κύριον ?
Καλα ασε να το δεις στο πεδιο πρωτα.Λοιποοον θα με συγχωρέσετε γιατί ο πίνακας γυαλιζε εχθες είχε και ζεστη και ίσως οι φωτο να μην είναι και οι καλύτερες νόημα όμως θα βγει.το 4 θ αλλάξει το πιθανότερο
View attachment 90472View attachment 90473View attachment 90474View attachment 90476View attachment 90477
Από μένα αυτά παρα μα πάρα πολύ μακριάΝταξει, με μια βελτιωση στο κωνο, θα στρωσει.....