Έχει την κάλλιστονΖώ για τη στιγμή που θα αποφασίσει (αν ποτέ γίνει) η benelli κάποια στιγμή να κάνει πάνω απο 18,5 τον αυλό και μεγαλύτερο τον κώνο και να το διαφημίσει κιόλας. Τότε θα μπώ στο φόρουμ και πραγματικά θα απολαύσω!
Έχει την κάλλιστονΖώ για τη στιγμή που θα αποφασίσει (αν ποτέ γίνει) η benelli κάποια στιγμή να κάνει πάνω απο 18,5 τον αυλό και μεγαλύτερο τον κώνο και να το διαφημίσει κιόλας. Τότε θα μπώ στο φόρουμ και πραγματικά θα απολαύσω!
Ειδικά στο αυτογεμες δεν θα τον κάνει ποτέ γιατί θα χάσει άλλα.Ζώ για τη στιγμή που θα αποφασίσει (αν ποτέ γίνει) η benelli κάποια στιγμή να κάνει πάνω απο 18,5 τον αυλό και μεγαλύτερο τον κώνο και να το διαφημίσει κιόλας. Τότε θα μπώ στο φόρουμ και πραγματικά θα απολαύσω!
Η καλιστον ήταν δημιούργημα του Σωτηροπούλου όχι της μπενελιΈχει την κάλλιστον
ξερουμε,οσοι της πηραν της πουλησαν!Μιλάμε για τη Benelli και τις κάννες τις αλλά δεν βλέπω αναφορές στην Browning A5 την καινούργια, που νομίζω αν και αδράνειας έχει διευρυμένο αυλό ίσως και καλύτερο κώνο. Την έχει κανένας συνάδελφος; Τι ξέρουμε για αυτό το όπλο; Ίσως να έχουν γίνει δοκιμές από κατόχους και benelli και Α5 . Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε.
Τόσο χάλια ε;ξερουμε,οσοι της πηραν της πουλησαν!
Οι απόψεις δυειστανται....Μιλάμε για τη Benelli και τις κάννες τις αλλά δεν βλέπω αναφορές στην Browning A5 την καινούργια, που νομίζω αν και αδράνειας έχει διευρυμένο αυλό ίσως και καλύτερο κώνο. Την έχει κανένας συνάδελφος; Τι ξέρουμε για αυτό το όπλο; Ίσως να έχουν γίνει δοκιμές από κατόχους και benelli και Α5 . Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε.
Η Βενελλα ειναι σαν τον Παρθενωνα θα ζει και θα βασιλευει διοτι ειναι το κυριαρχο εμβλημα φιλε δεν θα δυση ποτε οσο και καποιοι αποΟι απόψεις δυειστανται....
Ακούς από τα χειρότερα έως...καλά...
Μιλώντας για το βλητικό κομμάτι.
Λειτουργικά,είναι μια χαρά!
Εβγαλε δύο εκδόσεις,σε ότι αφορά τον αυλό,νομίζω 18.75 και 18.85 τα καλά ακούγονται για τον στενότερο...
Φίλος, κάτοχος μπενελας και Α5 κατέχει ακόμη την πρώτη!
Η δεύτερη έφυγε,χωρίς ποτέ να καταφέρει να την ΦΤΙΑΞΕΙ να αποδίδει εκεί που ήθελε.
Δεν φτεει το οπλο….αγόραζαν φυσηγγια αχρησταξερουμε,οσοι της πηραν της πουλησαν!
Ευχαριστω πολυ Βασιλη αλλα δεν μου ανοιγει το λινκ μου βγαζει κατι για ασφαλεια και οταν επεμεινα μου εβγαλε οτι η σελιδα ειναι απαγορευμενη για πνευματικα δικαιωματα και τετοια.Αν το εχεις σε pdf και μπορεις να το ανεβασεις...ευχαριστω και παλι...
pm παίδες ...Βασίλη ακόμη και 2 εκατοστά πάχος τοιχωμάτων στο ύψος της θαλαμης μου φαίνονται λίγα, μπορείς να βάλεις το κείμενο της cip το αυθεντικό να το δούμε ; Επίσης οι υπολογισμοί στο σχέδιο με τις γωνίες κώνου δεν μου φαίνονται σωστοί, για μετάβαση από ποιά διάσταση θαλαμης σε τι αυλό υπολογιστηκαν ;
Παναγιώτη κανένας απολύτως κατασκευαστής δεν θα συμφωνήσει να πειραχτεί μια κάνη εκτός από την άκρη των τσοκ (εκεί η cip δεν δίνει καν ελάχιστο πάχος τοιχωμάτων) !!!απευθυνθηκα πρωτα σε ενα δασκαλο σκοποβολης
Και που θα στιριχτεί ?εφοσον εξασφαλιζεται το οριο ασφαλειας απο το παχος της κανης.Αυτο θα το μετρησει ο οπλουργος.
Αν υπάρχει μείωση της ανάκρουσης σε βαθμό που μπορεί να γίνει αισθητός τότα αυτόματα υπάρχει αισθητή μείωση αρχικών ταχυτήτων και αυτό είναι δεδομένο.Ο λογος βελτιωση στην ποιοτητα της ροζετας στην αποτελεσματικοτητα και στην ανακρουση του οπλου.
ΣωστότατοΗ παρεμβαση να γινει σε οπλουργο με δείγματα γραφης και εμπειριας .
Εμένα μου έδειξε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές διαφορές ... αλλά οκ δέχομαι ότι αυτοί είδαν.Οταν το ρωτησα απο που προκυπτει η αποψη σου αυτη;Ειναι θεματα που τεθηκαν προς συζητηση με τους τεχνικους και αφησαν να ενοηθει οτι ναι θα μπορουσαμε να εχουμε βελτιωση στα χαρακτηριστικα μενει μονο να αποδειχθουν στην πραξη .Η πραξη μας εδειξε οτι ακριβως σου περιεγραψα.
Στα σκοπευτικά οι υπερβολές ... γιατί μόνο εκεί άραγε ?Μετα απο τις δοκιμες που καναμε εμεις ηρθαμε σε επικοινωνια και η διεθνης σκοπευτικη κοιοτητα για το θεμα της βελτιωσης των σκοπευτικων οπλων και ετσι φθασαμε σημερα σε διπλους τριπλους επιμηκυμενους υπερμηκυμενους κωνους.
Ξέρεις πάρα πολλά εσύ ... χαίρομαι να σε διαβάζω.Πολλα ειπα αποψε να με συγχωρείται.
Σαν να προσπαθείς να πείσεις έναν που ασχολείται με μετατροπές ότι δεν κάνει σωστή δουλειά.Μα αφού δεν φταίει το όπλο αλλά αυτός που τα κρατάει και τα σκουπίδια φυσίγγια που πάει και αγοράζει.
Γιατί δεν είδες καμία διαφορά, έχει μικρύνει ο συντελεστής ασφαλείας και ο κώνος έμεινε χωρίς χρωμίωση μήπως αφού ?Μα αν ήταν να τον κάνεις πάλι μαμά,ποιος ο λόγος να τον πειράξεις?
Πέθανε αυτός που το είχε ... πιάνει καλύτερα ...Δεν ξανά γίνεται αλλά πάει στο Car ΕΥΚΑΙΡΊΑ μόνο 500 ευρώ λόγο έλλειψης χώρου στον οπλοβαστο
Πιστεύω ότι θα δεις διαφορά.Γιατί δεν είδες καμία διαφορά, έχει μικρύνει ο συντελεστής ασφαλείας και ο κώνος έμεινε χωρίς χρωμίωση μήπως αφού ?
Μηπως εχουμε ασκοπες πιεσεις για να σιγουρευτει η benelli οτι θα δουλεψει η αδρανεια στο κλειστρο σε διαφορετικες συνθηκες? Και στενος αυλος και μικρος(αρα πιο αποτομος) κωνος.Αν υπάρχει μείωση της ανάκρουσης σε βαθμό που μπορεί να γίνει αισθητός τότα αυτόματα υπάρχει αισθητή μείωση αρχικών ταχυτήτων και αυτό είναι δεδομένο.
Αποτέλεσμα το όπλο να μην σκοτώνει τόσο καλά λόγω διάτρησης ενώ η συγκέντρωση θα είναι η ίδια μιας και θα αναγκαστείς να ανοίξεις τσοκ.
Εξηγείται και η μεγαλύτερη συγκέντρωση έτσι λόγω μείωσης των αρχικών ... λέω εγώ τώρα ...
Αν ισχύει η μειωμένη ανάκρουση όλα αυτά ...
Αν σου μπήξει όμως κανένα πηρούνι στο μάτι θα το ξανακάνεις ?Έχεις μία γκομενα που για τους υπόλοιπους σβήνει όλες τις άλλες και εσύ γυρίζεις το κεφάλι στον δρόμο για να τσεκάρεις τον πάτο μιάς άγνωστης, γιατί; είσαι αδικαιολογητος.
Πες τα δάσκαλε ... αλλά ποιός να ακούσει ?Εγω αυτο που ξερω....ειναι οτι ενα φυσιγγιο....μπορει να βγαλει OF καννες - αυλους - επιμηκυνσεις...
Ολα τα αλλα.... για τον βωμο του χρηματος....
Κάποιοι ούτε αυτό δεν μπορούν με έτοιμες και δοκιμασμένες συνταγέςσίγουρα θα φτιάξεις φυσίγγι και για νεροσωληνα
Πες τα δάσκαλε ... αλλά ποιός να ακούσει ?
Ούτε οι ιδιογομωτές δεν ακούνε ...