Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δείτε κι αυτό:

800px-1940_Buick_Super_Convertible_Coupe.jpg

A 1940 Buick Super Convertible Coupe with a dashboard engine-turned by the owner.
https://en.wikipedia.org/wiki/Engine_turning
drive car .my man. .sarcastic. .sarcastic.

Κακώς το λέμε στα ελληνικά "σφυρήλατο" ... δεν πρόκειται για διαμόρφωση με σφυρηλάτηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα του μετάλλου, ούτε με τη μέθοδο κατεργασίας του.
Είναι κάτι που γίνεται σχεδόν αποκλειστικά για διακοσμητικούς λόγους. Είναι το λεγόμενο στα αγγλικά "Jeweling" ή "Engine turning" κλπ ... Και γίνεται σε διάφορα εξαρτήματα του όπλου (κυρίως κλείστρα, γλώσσες, ή στα εσωτερικά επίπεδα τμήματα του μονομπλόκ των δίκαννων, κλπ) μετά την τελική διαμόρφωση και λείανση της μεταλλικής επιφάνειας.
Ακόμη και σε οποιοδήποτε όπλο, καινούργιο ή παλιό, αν το επιθυμήσει ο κάτοχός του σαν επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο. ;)
"Variously called Engine Turning, Jeweling, Damascening, Krayling, Guilloche (if enameled), Snailing, a decorative pattern of overlapping swirls on metal that are variously thought to reduce glare, or hold oil on surfaces, but in truth are just beautiful to look at because they catch the light and reflect moving wedges as the item or the viewer moves. Likely to be found on rifle bolts and vintage automobile dashes ..."
http://www.workingpsychology.com/diversions/jeweling.html
Σωστά Στέλιο επίσης συνηθίζεται να αποκαλούν έτσι και το χρώμα βαφής. Τη ιδιότητα του χρώματος να φαίνεται σαν σφυρήλατο. Σχεδόν όλες οι μεγάλες χρωματοβιομηχανίες διαθέτουν στην γκάμα τους σε μορφή σπρέι ή χρώματος πινέλου κάποιες αποχρώσεις που τις ονομάζουν "σφυρήλατες" ακριβώς γιατί κάνουν την επιφάνεια να μοιάζει σφυρηλατημένη...
Όπως για παράδειγμα της kraft
201394101410_metal3in1_ready.jpg

Κακώς το λέμε στα ελληνικά "σφυρήλατο" ... δεν πρόκειται για διαμόρφωση με σφυρηλάτηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα του μετάλλου, ούτε με τη μέθοδο κατεργασίας του.
Είναι κάτι που γίνεται σχεδόν αποκλειστικά για διακοσμητικούς λόγους. Είναι το λεγόμενο στα αγγλικά "Jeweling" ή "Engine turning" κλπ ... Και γίνεται σε διάφορα εξαρτήματα του όπλου (κυρίως κλείστρα, γλώσσες, ή στα εσωτερικά επίπεδα τμήματα του μονομπλόκ των δίκαννων, κλπ) μετά την τελική διαμόρφωση και λείανση της μεταλλικής επιφάνειας.
Ακόμη και σε οποιοδήποτε όπλο, καινούργιο ή παλιό, αν το επιθυμήσει ο κάτοχός του σαν επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο. ;)
"Variously called Engine Turning, Jeweling, Damascening, Krayling, Guilloche (if enameled), Snailing, a decorative pattern of overlapping swirls on metal that are variously thought to reduce glare, or hold oil on surfaces, but in truth are just beautiful to look at because they catch the light and reflect moving wedges as the item or the viewer moves. Likely to be found on rifle bolts and vintage automobile dashes ..."
http://www.workingpsychology.com/diversions/jeweling.html
Ακριβώς πολλά δικανα και κυρίως ποζε έχουν αυτή την διαμόρφωση στο μονομπλοκ τους κάπου είχα διαβάσει σε ένα ελληνικό άρθρο ότι το κάνουν για να κρατάει λάδι.
Η beretta είχε βγάλει και ένα ποζε 686 onyx με αυτή την διαμόρφωση στην μπασκουλα.

[QUOTE="konstantinos, post: 271712, member: 183"[/QUOTE]Κωνσταντίνε αυτή νομίζω είναι η συλλεκτική 390 lioness η οποία παρήχθη σε περιορισμένο αριθμό.Πουλήθηκε πρόσφατα μια στην Ελλάδα 1200eΤο συγκεκριμένο και τα benelli κυρίως οι συλλεκτικές εκδόσεις θεωρώ ότι είναι τα πιο όμορφα αυτογεμή.

Last edited:
Ναι . Με σφυρήλατο κλείστρο κι γλώσσα . Η gold mallard. Την έχω
Νικόλα ευχαριστώ για την απάντηση.
Ναι . Παρά πολύ . Ατουφεκιστη είναι . Δεν μου πάει να την πάρω κυνήγι .1997 κατασκευή .
Οι φωτο ειναι του φιλου νικολα απο το 390 mallard....
c7XXlEh.jpg

7GBvCUc.jpg

kRlWWiI.jpg

7NceFkK.jpg

vMrZg2P.jpg
Οπλάρα!!! Δεν ξέρω αν εγώ θα κρατιόμουν να μην την κυνηγήσω...
Να το χαίρεσαι Νικόλα!!!

Status
Not open for further replies.
Back