Εγώ έχω την uniko ,ρίχνω με το όπλο από Μάρτιο μέχρι να ανοίξει το κυνήγι φουλ σκοπευτήριο και ρίχνω συνήθως 24 gr ,το όπλο δεν μου έχει κάνει ποτέ εμπλοκή ούτε μια φορά ,στο κυνήγι για μπεκάτσα πέρδικα ρίχνω 34gr και τσίχλα 28gr και ενίοτε 32gr ποτέ εμπλοκή ,το όπλο εάν το καθαρίζεις μια φορά τον μήνα δεν είναι κάτι τραγικό και δεν σου παίρνει πολύ χρόνο ,λογικά πράγματα για όπλο αερίων ,ο χρόνος καθαρισμου του όπλου δεν άλλαξε σε σχέση με τα παλαιότερα όπλα της beretta ,το κοντάκι η λαβή του δεν μου ενθουσίασε ποτέ ,θεωρώ ότι τα πιο παλιά μοντέλα της beretta είχαν πιο ωραίο πιάσιμο ,η upland το κοντάκι της είναι εξαιρετικό ,ως προς την κάννη και τα τσοκακια και επειδή κυνηγούσα πολλά χρόνια με 303 έχω να πω πως τα σκοτωματα της optima είναι καλύτερα ,δεν παρατήρησα διάφορα μεταξύ των optima τσοκ που είχε η urika με τα HP τα καινούργια ,το kick off ναι δίνει μια άλλη αίσθηση στην ανάκρουση ναι αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό όμως κάνει εξαιρετικά την δουλειά του και το εκτιμάς την ημέρα που θα τύχει να ρίξεις πολλά φυσίγγια ,η όταν αποφασίσεις να ρίξεις βαριές γομωσεις για την αναπήδηση της κάννης που κάποιοι αναφέρουν εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο ,η βαφή της κάννης είναι πολύ καλή δεν έχω δει πάνω το παραμικρό στίγμα όπως και η βάση του όπλου δεν μου έχει πάθει το παραμικρό .Σε γενικές γραμμές είναι και όπλο που δεν διαλέγει φυσίγγια .