Έκανες τον κόπο κ τους έφτιαξες τους κύκλους γιατί τους είχα κάνει κ εγώ κ την έχω χάσει τη φωτό κ βαριόμουν να μετράω δεκαρακια... Η τουφεκιά δείχνει εντυπωσιακή ωστόσο τώρα που υπάρχουν κ οι κύκλοι μπροστά μας κ μπορούμε να τα πούμε καλύτερα αυτό που βλέπουμε από τη συγκέντρωση είναι η τυπική απόδοση του φουλ στα 50 μέτρα... 35-40% βγάζει ένα σωστό φουλ με ένα σωστό φυσίγγι στα 50 μέτρα...
Συμφωνώ για το 30-40%
την οπτιμα την έχω σε εκτίμηση σαν κάνη, με πολλά διαφορετικά φύσιγγα από το ράφι θα σόυ βγάλει παρόμοια απόδοση, αυτός είναι για μένα ο ορισμός της καλής κάνης... Με αρκετα διαφορετικα φυσιγγία να παίρνεις το αναμενόμενο της σύσφιξης σε κάθε απόσταση χωρίς μεγάλες αποκλίσεις...
Δεν έχω optima οπότε δεν έχω γνώμη.
Εσύ ξέρεις καλύτερα.
Είδες που όλοι διαφωνούμε στον ορισμό της "καλής κάνης" και γι αυτό δεν καταλήγουμε ποτέ σε συμπέρασμα.
Άλλος λέει είναι αυτή που ρίχνει πιο σφιχτά με 3*, εγώ λέω αυτή που θα βγάλει την πιο σφιχτή και πιο αραιή τουφεκιά, εσύ αυτή που θα ρίχνει τα ίδια ποσοστά με οποιοδήποτε φυσίγγι κτλ
Τίποτα από αυτά δεν είναι ΛΑΘΟΣ.
Απλά ισως καλύπτουν ανάγκες που έχει ο καθένας μας και αυτό είναι αποδεκτό.
Εγώ πάντως διασκεδάζω (με την καλή έννοια) με όλα αυτά που λέγονται και από όλη αυτή την "κόντρα" για το ποιά είναι η καλύτερη κάνη μαθαίνουμε πράγματα.
Είμαστε καμιά 30αριά τρελαμένοι εδώ μέσα με διαφορετικές απόψεις
αλλά με τις ίδιες βασικές ερωτήσεις.
Προσωπικά τους θεωρώ όλους φίλους μιας και μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα.
Μερικές φορές υπάρχουν κοντρίτσες αλλά το θέμα είναι να μην χαθεί το μέτρο και να υπάρχει σεβασμός (όχι αναγκαστικά αποδοχή) στην διαφορετική άποψη.
Βλέπω επίσης ότι όλοι συμφωνούμε στο ότι η απόδοση ενός όπλου-φυσιγγίου-τσοκ εξαρτάται από την συγκέντρωση και την διάτρηση και αυτό είναι καλό.
Ξεκίνησα τις δοκιμές για να δω πως αποδίδει η κάνη γιατί διάβαζα διάφορα πράγματα και κατέληξα να έχω γεμίσει το σπίτι φυσίγγια και να έχω δοκιμάσει καμιά 10αριά όπλα "της σειράς".
Δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές στα όπλα
στην μέγιστη συγκέντρωση με εμπορικά ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει.
Στις μεσαίες συσφίξεις μπορεί να υπάρχουν αλλά όχι πάλι τραγικές.
Δεν πιστεύω σε μαγικές κάνες και μαγικά συμβατικά τσοκ ειδικά στην μέγιστη συγκέντρωση και όλες οι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ πραγματικές δοκιμές αυτό δείχνουν.