Λοιπόν παιδιά το μυστήριο με το Browning gold λύθηκε. Για τον πύρο είχε φύγει από την θέση του η ασφάλεια και για αυτό έβγαινε. Ευτυχώς δεν είχε φύγει εντελώς οπότε την επαναφέραμε να κάτσει σωστά στην εγγοπή και έφτιαξε. Ευχαριστώ τον
@VaggosBenelli για την βοήθεια σε αυτό. Tip για όποιον έχει το ίδιο όπλο τους πύρους να τους βάζεται και να τους βγάζεται πάντα από την δεξια πλευρά του όπλου προς την αριστερή ώστε να μην βγουν και χάσετε τα σιδεράκια που τους ασφαλίζουν. Αυτό γιατί τα σιδεράκια αυτά ειναι στην δεξιά πλευρά του μηχανισμού της σκανδάλης οπότε αν βάζετε ή βγάζετε του πύρους από την αριστερή προς την δεξιά δεν βρίσκουν κόντρα και μπορεί να φύγουν εντελώς να τους χάσετε.
Το στρόχαστρο οπτικής ίνας που δεν έσφιγγε σε ίσια θέση , μπακαλίστικα με λίγο τεφλον το σφίξαμε να ειναι ίσιο οπότε διορθώθηκε και αυτό. Ελπίζω να αντέξει και να μην ξαναχαλαρώσει.
Τώρα όσον αφορά τις εμπλοκές ο κουμπάρος μου όντως το καθάριζε μετά απο κάθε κυνήγι. Όλο το όπλο ήταν πεντακάθαρο και ειδικά η κάννη οι οπές αερίων και το μπιστόνι ήταν σαν καινούρια. Μάλλον θα του είχαν πει ότι αυτά χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα για να λειτουργεί το όπλο σωστά. Όμως δεν ήξερε καλά και έτσι για 4 σεζόν μάλλον δεν ειχε καθαρίσει ποτέ το σιδηρόδρομο στην βάση που κάθεται και κινείται το κλείστρο με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει τόση ξεραμένη βρωμιά εκεί που στην κυριολεξία το κλειστρο μάγκωνε και δεν μπορούσε να κινηθεί. Μετά από καλό καθάρισμα και σωστό λαδωμα πλέον το κλειστρο κινείται και κατεβαίνει με πάρα πολύ δύναμη οπότε και το επανατατικό ελατήριο δεν θέλει αλλαγή. Το ελυσα και το καθάρισα βέβαια αλλά δεν χρειαζόταν δεν είχε βρωμιά. Το μόνο ακαθάριστο σημείο ήταν τα αυλάκια στον σιδηρόδρομο όπου δημιουργούσαν όλο το πρόβλημα με τις εμπλοκές. Το όπλο πλέον είναι μια χαρά. Μου κάνει εντύπωση όμως πως μου είχε ξεφύγει εμένα πέρυσι στο τέλος της σεζόν όπου το καθάρισα εγώ. Μάλλον δεν θα έδωσα πολύ σημασία αφού δεν είχα παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία.
Το μόνο που χρειάζεται αντικατάσταση είναι το πλαστικό που έχει για το στοπ του κλειστρου το οποιο για κάποιο λόγο φαντάζομαι από την πολυκαιρία έχει σπάσει και έχει κόψει σχεδόν στα δύο.
Όλα καλά λοιπόν. Θα δοκιμαστεί αύριο και στον κυνηγότοπο για να δούμε τι κάναμε.