Από μια γρήγορη ματιά στα μεταχειρισμένα σε κατάσταση σχεδόν καινούργιο η αξια του είναι γύρω στα $170 , όμως εμένα αυτό δεν μου λέει τίποτα αν γουστάρεις εσύ να το φτιάξεις η υπάρχει κάποια συναισθηματική αξία . Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την καννη εσωτερικά αν υπάρχουν κρατήρες αφού βέβαια καθαριστεί που νομίζω είναι και το ποιό σοβαρό θέμα. Τώρα αν αξίζει τα λεφτά για να το φτιάξεις αυτό θα το αποφασίσεις μόνο εσύ πήγαινε το σε έναν οπλουργο της αρεσκείας σου να σου πει αν είναι σε λειτουργική κατάσταση και τι εργασίες θα πρέπει να κάνει αν αποφασίσεις να το επισκευασεις όπως και το ποσό , πάντως το να κυνηγάς με μονοκανο πιστεύω είναι ποιό μερακληδικο και λίγοι το κάνουν στις μέρες μας.
Σπύρο, είναι ίδιο με το δικό μου (16αρι) μονόκαννο COOEY mod.84 !!! Απλά γύρω στο 1961 η καναδέζικη εταιρεία COOEY Machine & Arms company εξαγοράστηκε από την Winchester (Olin Corporation), και το μοντέλο 84 αργότερα μετονομάστηκε σε Winchester-Cooey mod. 840 και στη συνέχεια (μετά το 1967 νομίζω) βγήκε και σαν Winchester mod. 370 και 37Α, σαν "αναβαθμισμένες εκδόσεις" του 84/840. Τώρα τι ακριβώς αναβάθμιση έγινε δεν ξέρω, εγώ το βλέπω ακριβώς ίδιο με το 84. (Όλα κατασκευάζονταν στον Καναδά).Καλημερα αν το μονοκανο ειναι το WINCHESTER COOCEY MADE IN CANADA ειναι συλλεκτικο αν το φτιαξεις η αξια του ειναι γυρο στα 300 -400 ευρω
Επίσης η Winchester έβγαζε μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του '60 το mod. 37, ένα παρόμοιο μονόκαννο "δικό της" (made in USA - New Haven, Connecticut), που η μόνη εμφανής, τουλάχιστον, διαφορά με τα παραπάνω ήταν ότι ότι ο μοχλός (πεταλούδα) ανοίγματος ήταν μπροστά από τον κόκκορα ...
Τώρα, σχετικά με τη συλλεκτική του αξία και αν αξίζει να το φτιάξεις, δεν ξέρω, είναι προσωπικό θέμα, περισσότερο όπως λέει κι ο Κωνσταντίνος είναι η συναισθηματική αξία ... Αυτά τα όπλα ήταν πάντα φτηνά, και είχαν κατασκευαστεί σε μεγάλoυς αριθμούς, ίσως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από συλλέκτες Winchester ...
Πάντως αν οι διαβρώσεις στο εσωτερικό της κάννης δεν είναι μεγαλύτερες από τις εξωτερικές πιστεύω ότι φτιάχνει, και αξίζει να το κυνηγάς καμιά φορά ... έτσι για την κ@βλα !!! Και το δικό μου έχει εσωτερικά αρκετό "pitting", αλλά μια χαρά κυνηγάει !!!