Cal.36

Υπάρχει και το Yildiz με απλούς εξολκεις σέ καλύτερη τιμή επίσης.airgunshop.gr ψαξτο λίγο, το έχω εγώ και ένας φίλος, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι
Στο airgunshop εχει μονο s.poze μηπως ψαχνει πλαγιο ο συναδελφος
Τα yildiz στα μικρα τα βγαζει με βαση αλουμινιου ενω τα akkar τα εχει με ατσαλι

Κατασκευή ενός πολύ ελαφρού Super Pose Cal.36 με μήκος κάννης 480mm και συνολικό βάρος όπλου τα 2 κιλά. Προσαρμογή θαλάμης (εναλλάξιμη) μήκους 80+30mm (μαζί με τον κώνο) από βαμμένο χάλυβα. Πραγματοποιήθηκε στην Σικελία γιατί στην Ελλάδα το απαγορεύει ο Μουστάκας και ο Ζαχαριάς.

Attachments

• εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-431.jpg
    εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-431.jpg
    245,7 KB · Προβολές: 67
  • εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-336.jpg
    εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-336.jpg
    227 KB · Προβολές: 67
  • εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-531.jpg
    εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-531.jpg
    236,6 KB · Προβολές: 67
  • εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-896.jpg
    εικόνα_Viber_2024-12-22_06-34-39-896.jpg
    157,2 KB · Προβολές: 66
Καλημέρα ομάδα! Ένας ηλικιωμένος θείος μου,λόγω εγχείρησης καρδιάς, "πάρκαρε" το 12αρι και θέλει την νεα σεζον να κυνηγήσει φασσες με ένα 36αρι που έχει (μετατροπη αν δεν κάνω λάθος lee enfield σε κυνηγετικό).
Το κυνηγι του θα είναι σε καθιστά πουλιά μέσα σε άριες ή ξερά δέντρα το πρωί.
Σε κουβέντα που πέσαμε μου είπε να του αγοράσω φυσιγγια να είναι έτοιμος!!

Θα προτείνατε κάποιο φυσιγγι του εμπορίου;
Πιστεύω ότι η επιλογή magnum δεν είναι κατάλληλη γιατί δεν γνωρίζω το μήκος θαλαμης που έκαναν κατά την μετατροπή.

Έχει να χρησιμοποιηθεί πολλά χρόνια αλλά είναι σε καλή κατάσταση .
Σας ευχαριστώ.

Fiocchi remi

Αν μπορέσει να πάρει ένα 28αρι η 20αρι θα δει αλλά έργα
Νίκο, δε θα πάει να αγοράσει όπλο...
Δεν τον ενδιαφέρει η καρπωση ,απλά να συνεχισει την αγαπημένη του δραστηριότητα και να ακούσει το φτερουγισμα τους!

Δεν τον ενδιαφέρει η καρπωση ,απλά να συνεχισει την αγαπημένη του δραστηριότητα και να ακούσει το φτερουγισμα τους!
Ναι δεν το συζητάμε το σημαντικό είναι να βγαίνει αλλά έστω και τράμπα το δικό του να έκανε θα μπορουσε να έχει μεγάλη επιτυχία σε συνδυασμό με την εμπειρία του ας ήταν και μονοκανο 20αρι

Το 36 είναι πολύ οριακο για φασα

Να χουφτώνει και καμιά πότε πότε να καμαρώνει

Αν είναι λόγω ανάκρουσης, θα πρότεινα ξεκάθαρα να ρίξει 24γρ είτε 28. Ένα σωστό φυσιγγι 24γρ έχει λιγότερη ανάκρουση στο 12αρι απ' ότι ένα magnum 17-21gr στο 36αρη!
Αν μιλάμε και για πουλιά σε νορμάλ αποστάσεις - καθιστά όπως αναφέρεις, πας απευθείας σε φυσίγγια trap!

Αν είναι λόγω ανάκρουσης, θα πρότεινα ξεκάθαρα να ρίξει 24γρ είτε 28. Ένα σωστό φυσιγγι 24γρ έχει λιγότερη ανάκρουση στο 12αρι απ' ότι ένα magnum 17-21gr στο 36αρη!
Αν μιλάμε και για πουλιά σε νορμάλ αποστάσεις - καθιστά όπως αναφέρεις, πας απευθείας σε φυσίγγια trap!
Το πρόβλημα όπως σωστά είπες είναι η ανάκρουση και το βάρος της remington 1100 που τον συντροφεύει πολλες δεκαετιες.
Την απόφαση την πήρε η οικογένεια του και εμένα μου ανέθεσε να του βρω φυσίγγια.
Τα παιδιά του δεν έχουν ασχοληθεί με το κυνηγι...

Το πρόβλημα όπως σωστά είπες είναι η ανάκρουση και το βάρος της remington 1100 που τον συντροφεύει πολλες δεκαετιες.
Την απόφαση την πήρε η οικογένεια του και εμένα μου ανέθεσε να του βρω φυσίγγια.
Τα παιδιά του δεν έχουν ασχοληθεί με το κυνηγι...
Το βάρος του Lee-Enfield είναι από τα 4-4.200 κιλά, ανάλογα το μοντέλο. Αν δεν έχει γίνει και κάποια άλλη μετατροπή, πέρα του διαμετρήματος, μιλάμε για εν όπλο πιο βαρύ από την καραμπίνα!
Τι ανάκρουση έχει το Lee-Enfield ως μετατροπή με φυσίγγια .410 δεν το γνωρίζω, ίσως και μηδαμινή λόγω βάρους.
Εξακολουθώ να είμαι της άποψης να μην παροπλησει την Remington αλλά να την δοκιμάσει με ελαφρά φυσίγγια και να φυλάξει το Lee-Enfield με όλη την ιστορία πού κουβαλάει!

Το βάρος του Lee-Enfield είναι από τα 4-4.200 κιλά, ανάλογα το μοντέλο. Αν δεν έχει γίνει και κάποια άλλη μετατροπή, πέρα του διαμετρήματος, μιλάμε για εν όπλο πιο βαρύ από την καραμπίνα!
Τι ανάκρουση έχει το Lee-Enfield ως μετατροπή με φυσίγγια .410 δεν το γνωρίζω, ίσως και μηδαμινή λόγω βάρους.
Εξακολουθώ να είμαι της άποψης να μην παροπλησει την Remington αλλά να την δοκιμάσει με ελαφρά φυσίγγια και να φυλάξει το Lee-Enfield με όλη την ιστορία πού κουβαλάει!
Επειδή το είχα πιάσει κάποτε στα χέρια μου μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ελαφρύ,και με πολύ άβολο κοντάκι λόγω πάχους και ύψους χτενιου.
Βέβαια απ ότι βλέπω τωρα σε φωτογραφίες ,είναι τελείως γυμνό σε σχέση με ένα απειραχτο lee enfield.

Ωραίος ο παππούς!!! Τά Lambro 12 γραμμάρια με tecna είναι πολύ καλά, και αν το τσοκαρισμα του όπλου είναι στενό, θά έχει σίγουρα επιτυχίες μέσα στις Αριες

το κακο με το 36αρι είναι οτι πολλά πουλιά θα φέυγουν λαβομένα και θα ταλεποριούνται αρκετά
Αν τουφεκαει σέ αποστάσεις μέχρι το Πολύ 25 μέτρα θά καταβάλλεται ακαριαία το θήραμα. Οι αποστάσεις στην φάσσα στο πυκνό στις Αριες δεν ξεπερνά τα 15 μέτρα συνήθως

Καλημέρα ομάδα! Ένας ηλικιωμένος θείος μου,λόγω εγχείρησης καρδιάς, "πάρκαρε" το 12αρι και θέλει την νεα σεζον να κυνηγήσει φασσες με ένα 36αρι που έχει (μετατροπη αν δεν κάνω λάθος lee enfield σε κυνηγετικό).
Το κυνηγι του θα είναι σε καθιστά πουλιά μέσα σε άριες ή ξερά δέντρα το πρωί.
Σε κουβέντα που πέσαμε μου είπε να του αγοράσω φυσιγγια να είναι έτοιμος!!

Θα προτείνατε κάποιο φυσιγγι του εμπορίου;
Πιστεύω ότι η επιλογή magnum δεν είναι κατάλληλη γιατί δεν γνωρίζω το μήκος θαλαμης που έκαναν κατά την μετατροπή.

Έχει να χρησιμοποιηθεί πολλά χρόνια αλλά είναι σε καλή κατάσταση .
Σας ευχαριστώ.
Πολύ καλά αποτελέσματα είχα με τα συγκεκριμένα
https://airgunshop.gr/45.-fusiggia-kunigiou/cal.36/fiocchi-gfl-36-36-63-5-08-11-gr./
Και αντίστοιχα σε μάγκνουμ ένα φυσίγγι που όπου το έριξα και ήμουν πάνω στον στόχο έπεσε ξερό
https://airgunshop.gr/45.-fusiggia-kunigiou/cal.36/fiocchi-410-magnum-36-76-16-19-gr./

Back