Ειδικός δεν είμαι, ωστόσο να σου πω δυο τρία πράγματα που έχω δει εγώ...
Μικρά πλανακια μπορείς να δουλέψεις ακόμα για κοκκαλια είτε σε λιμάνι, είτε σε ακτή αλλά μέρα όχι νύχτα...
Επίσης κ κάποια minnow αν κ προσωπικά τα προτιμώ σε παραλίες κ ρηχούς τόπους περισσότερο από λιμάνια... Στα λιμάνια οι σιλικόνες κ τα πλανακια κάνουν καλύτερα παιχνίδι...
Ένα τεχνητό που έχω πιάσει σχεδόν τα πάντα είναι το duo Toto 48 hs... Δουλεύετε εύκολα...
Επίσης το πιο αγαπημένο μου που έχω βγάλει πολλά ψάρια είναι το psaraki minnow της nerd fishing... Το συγκεκριμένο βέβαια δεν στο προτείνω αν δεν έχεις μάθει το καλάμι σου κ τα γρήγορα twich κ jerks μιας κ εκεί κρύβει όλη την επιτυχία του...
Φτηνά κ επίσης αποδοτικά είναι τα tsurinoya των 5 εκατοστών...
Θα σου πω και εγώ κάποια επιπλέον πράγματα σε σχέση με αυτά που σου είπε ο Άρις και με βάση την εμπειρία μου.
Καταρχάς τα γοφαρια με λρφ δεν το συνιστώ. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σου πάρει το τεχνητό και θα φύγει. Δεν μου έχει τύχει ποτε να μου χτυπήσει αλλά συνηθως τα κυνηγάω με μεγάλα επιφάνειας.
Τα κοκκαλια μπορείς να τα ψαρεψεις από το ξημέρωμα μέχρι την Δύση του ηλίου. Τα σαφριδια δραστηριοποιούνται περισσότερο το βράδυ αλλά μπορεί να τα βρεις και το πρωί. Για τα κοκκαλια τωρα ύπαρχουν μέρες που επιλέγουν μόνο minnow και pencils οποτε καλό είναι να έχεις μερικά στην κασετίνα σου. Τα τσουρινόγια είναι πολύ καλά και φθηνά. Ένα τεχνητό που έχει δουλέψει στα πάντα είναι το kendozo ocean slider στα 9,5γρ σε χρωμα 777. Επίσης τα duo spearhead είναι καλά σε διάφορες εκδόσεις αλλά λίγο ακριβά. Τελευταίο αφήνω ένα τεχνητό που πέρυσι δούλεψε πολύ καλά σε φίλους και φέτος θα το δουλέψω και εγώ. Το majorcraft Eden είτε το H είτε το S. Το πρώτο είναι λίγο πιο βαρύ και βυθίζεται πιο γρήγορα.
Τέλος να σου πω ότι εγώ τα κοκκαλια τα ψαρεύω σε λιμάνια χωρις πολύ βαθος και παραλίες την ημέρα. Τα σαφριδια βράδυ σε λιμάνια αποκλειστικά με σιλικόνες. Έχω πάρει ψαρια το βράδυ σε minnow και πλανακια που φωσφοριζουν στο σκοτάδι αλλά δεν συμβαίνει συχνά.
Ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις ...
Αρη το ντουο Τοτο στο χρωμα 377?
https://www.tsourosmarine.gr/el/texnhta-dolvmata/9354-85663-texnito-duo-tetra-works-toto-48hs.html
Θα τα βαλω στην λιστα και οταν τα παρω θα κανω δοκιμες ...Μεχρι στιγμης απο τα "μικροψαρα" παμε καλα