Στέλιο με την πρώτη ευκαιρία εννοείτε οτι θα γραψω για την διαδικασια !Χρήστο, όποτε ευκαιρήσεις κάνε μια σύντομη περιγραφή - παρουσίαση της διαδικασίας, καθώς και για τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιείς ... Έτσι για να παίρνουμε ιδέες και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας. Πολλοί μπορεί να έχουν κάποιο παλαιό αντικείμενο (... όχι απαραίτητα μόνο όπλο) που να θέλουν να του κάνουν μια ανακαίνιση ...
Η αφαίρεση της σκουριάς έγινε με κάποιο ειδικό φάρμακο ή μονο με τρίψιμο ;Στέλιο με την πρώτη ευκαιρία εννοείτε οτι θα γραψω για την διαδικασια !
σε γενικές γραμμές πάντως ακολούθησα τις πρακτικές και τα υλικά που ειχα χρισημοποιήσει για εκείνο το μονόκαννο που ειχα ανακατασκευάσει +κάποια εργαλεία που κατασκεύασα για το dremel.
(όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στα ποστ μου #29 , #49 ,#57 ,#70 ,#81 , #176 )
Γιώργο αν με ρωτάς για την περίπτωση του μονόκαννου .. η κάννη τρίψιμο όπως περιγράφω και ο μηχανισμός κοκα κολα με σοδα 1-2 μερες , (μάγειρας είμαι άλλωστε χαχαχ) καθαριστικό φρένων και απαλό τρίψιμο με ατσαλομαλλο . στα δύσκολα έμπαινε και το ντρεμελ με ορειχάλκινο σβουράκιΗ αφαίρεση της σκουριάς έγινε με κάποιο ειδικό φάρμακο ή μονο με τρίψιμο ;
Ενω στο Βιλαμπάχο ακόμη τρίβουν ...Γιώργο αν με ρωτάς για την περίπτωση του μονόκαννου .. η κάννη τρίψιμο όπως περιγράφω και ο μηχανισμός κοκα κολα με σοδα 1-2 μερες , (μάγειρας είμαι άλλωστε χαχαχ) καθαριστικό φρένων και απαλό τρίψιμο με ατσαλομαλλο . στα δύσκολα έμπαινε και το ντρεμελ με ορειχάλκινο σβουράκι
Για το δικαννο ρωταω βλέποντας την φωτογραφία αυτή νόμιζα οτι έχει γίνει χρήση κάποιου ειδικού καθαριστικου . Δεν ήξερα οτι η κόκα κολα μαζί με την σόδα κανει τέτοια θαύματα !!! Ενδιαφερομαι για ενα παλιό μαχαίρι που χρησιμοποιουσα πριν χρόνια στο ψαροτούφεκο και το βρήκα πρόσφατα σε άσχημη κατάσταση . Η αξία του βέβαια είναι μονο συναισθηματική αλλά μιας και το βρήκα έλεγα να ασχοληθω λιγάκι μαζί του !Γιώργο αν με ρωτάς για την περίπτωση του μονόκαννου .. η κάννη τρίψιμο όπως περιγράφω και ο μηχανισμός κοκα κολα με σοδα 1-2 μερες , (μάγειρας είμαι άλλωστε χαχαχ) καθαριστικό φρένων και απαλό τρίψιμο με ατσαλομαλλο . στα δύσκολα έμπαινε και το ντρεμελ με ορειχάλκινο σβουράκι
Γιώργος στη συγκεκριμένη περίπτωση του δίκανου , Η βάση και ο μηχανισμός είχανε παστωμένα και περίμενα παλιά λάδια και κατάλοιπα τα οποία είχανε κάνει κρούστα.Για το δικαννο ρωταω βλέποντας την φωτογραφία αυτή νόμιζα οτι έχει γίνει χρήση κάποιου ειδικού καθαριστικου . Δεν ήξερα οτι η κόκα κολα μαζί με την σόδα κανει τέτοια θαύματα !!! Ενδιαφερομαι για ενα παλιό μαχαίρι που χρησιμοποιουσα πριν χρόνια στο ψαροτούφεκο και το βρήκα πρόσφατα σε άσχημη κατάσταση . Η αξία του βέβαια είναι μονο συναισθηματική αλλά μιας και το βρήκα έλεγα να ασχοληθω λιγάκι μαζί του !
Αρι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !Εξαιρετικο αποτελεσμα...
Ο Χρηστος περα απο πολυ ταλαντουχος ειναι κ εξαιρετικο παιδι...
Στέλιο μιας που βρήκα λίγο ευκαιρία σήμερα .. .. εκτός τον άλλων που ανέφερα ποιο πάνω #44 , #51 "εξέλιξα" κάποια εργαλεία, κυρίως για το ντρέμελ που μου είναι πολύ χρήσιμαΧρήστο, όποτε ευκαιρήσεις κάνε μια σύντομη περιγραφή - παρουσίαση της διαδικασίας, καθώς και για τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιείς ... Έτσι για να παίρνουμε ιδέες και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας. Πολλοί μπορεί να έχουν κάποιο παλαιό αντικείμενο (... όχι απαραίτητα μόνο όπλο) που να θέλουν να του κάνουν μια ανακαίνιση ...
Μάστορα θέλω να με βάλεις σε προτεραιοτηταααααΑρι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !
Στέλιο μιας που βρήκα λίγο ευκαιρία σήμερα .. .. εκτός τον άλλων που ανέφερα ποιο πάνω #44 , #51 "εξέλιξα" κάποια εργαλεία, κυρίως για το ντρέμελ που μου είναι πολύ χρήσιμα
Σε αξονάκι του νρεμελ προσάρμοσα λάστιχο στο μέγεθος του δίσκο με σκοπό να εχω ελαστικότητα που την χρειάζομαι και να μπορώ να προσαρμόζω πάνω υλικά λείανσης κάθε λογής , από γυαλόχαρτα μέχρι κετσέ ..
διπλής όψης ταινία στην πίσω πλευρά πχ του γυαλόχαρτου κόψιμο στο μέγεθος του δίσκου και έτοιμο για χήση . με ελάχιστα χρήματα έχει πάρα πολλά δισκάκια !
έτοιμα για χρηση !
*τα διάφανα που φαίνονται πίσω τα κανω "σάντουιτς" και το ένα με μεγάλη τρύπα στο κέντρο για να φωλιάσει το κεφάλι της βίδας και να έχει φλατ επιφάνεια .
δυστυχώς δεν εχω φώτο .
απαραίτητη η χρήση κατσαβιδιών που ταιριάζουν στης ιδιαίτερες εγκοπές που εχουν οι βίδες των όπλων .
πέρα απο τα μονοκόμματα που έχω .. για την συγκεκριμένη περίπτωση τροποποίησα και κάποιες μύτες που ήταν χρήσιμες