Remington Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μη συχνιζεσαι φίλε με την άποψη της πλειοψηφίας των συναδέλφων Ελλήνων κυνηγών αφού το 80% το μεγαλύτερο θήραμα που ντουφεκαει κατά κόρον είναι τσίχλα ,περιμένεις να έχει πραγματική εικόνα της δύναμης πυρός όπλου..Η επειδή κάποιοι ντουφεκανε συνέχεια χαρτόνια και καταλόγους έχουν γίνει μετρητής βλητικής.Μετρ σε κάνει το τερέν..Εδώ η Ρεμί έχεις σταθερά τα σκήπτρα στα καλύτερα φυσίγγια στο κόσμο για σοβαρά θηράματα δε θα είχε ντουφέκια .
Γιάννη ο λόγος που πήρες Guerini και όχι Remington ήταν λόγω συστήματός λειτουργίας ή οικονομικός;(πιό φθηνή η Guerini)
Σε ρωτάω επειδή είναι πρόσφατη η αγορά
Ότι το 80% των Ελλήνων κυνηγάει αποκλειστικά τσίχλα δεν ισχύει με τίποτα
Αυτοί που στο τερέν πάνε με Remington είναι οι γνώστες και αυτοί που πάνε με όπλο άλλης εταιρείας είναι οι άσχετοι που δεν κρατάνε τα χέρια τους;
Σε ρωτάω γιατί στα τερέν η Remington δεν έχει μεγάλη παρουσία στις μέρες μας
Τις δεκαετίες 70-80 είχε αλλά από τότε άρχισε με σταθερό ρυθμό να πέφτει

Τη guerini την πήρα γιατί τη βρήκα ευκαιρία μεταχειρισμένη και είναι ένα πολύ ποιοτικό και σπάνιο όπλο και αδράνειας και αχρωμιωτη και με καλά τσοκ άριστη σκανδάλη με ένα μεγάλο μείον τη λαβή κοντακιου που με βάζει σε σκέψεις και μεγάλο προβληματισμό για το τι θα κάνω ,ίσως φτιάξω νέο κοντάκι μάλλον.Αλλιώς θα είχα πάρει v3 .Δεν είναι θέμα γνώσεων για το ποιοι κυνηγάνε με τι είναι θέμα απαιτήσεων και αντίληψης βολής δεν είναι κακό ούτε προσβλητικό αλλά δεν αντιλαμβάνονται όλοι όλα οποίος λέει για μένα ότι κάνει το ίδιο σκότωμα στο θήραμα μια αχρωμιωτη κανη σωστή όχι κατασκευής Βιετνάμ όπως έχω ξαναπεί με μια χρωμιωμενη και ιδίως beneli εγώ δε κρύβομαι τα λέω σταράτα δεν αντιλαμβάνεται ότι αντιλαμβάνομαι εγώ και είναι πιθανόν να είμαι εγώ κολλημένος και λάθος.Αυτο που θέλω να καταλήξω είναι ότι το κάθε θήραμα έχει την απαίτηση του οι τσίχλες τα ορτύκια οι μπεκάτσες δεν έχουν καμία βλητική απαίτηση ιδιαίτερη γιατί κατά κόρον ντουφεκιουνται κοντά πρώτον και δεύτερον είναι ευάλωτα θηράματα σε σχέση με τη πέρδικα το παπί τη φασα τη τρυγόνα.Οταν λοιπόν κυνηγάει κάποιος τα λεγόμενα πιο απαιτητικά θηράματα δύο φορές το χρόνο η άμα κάτσει οπότε κάτσει όλη του τη ζωή θα επαναπαυθει και σε γκλίτσα αρκεί να μη μπλοκάρει .Δε σημαίνει ότι δε γνωρίζει ούτε ότι είναι κατώτερος από κάποιον άλλο απλά φίλε κάνει τη δουλειά με το όπλο του για τα κυνήγια του ,του φτάνει και καλά κάνει,οι άλλοι περισσεύουν ,αλλά δε μπορεί να λέει ντε και σώνει ότι όλες οι καραμπίνες την ίδια δουλειά κάνουν .Είναι δεδομένο δε ότι αναιρούνται τα όσα γράφω για κάποιους που δε σηκώνουν ντουφέκι άνω των 35 μέτρων και υπάρχουν τέτοιοι συνάδελφοι που επιλέγουν καρτερία και βολές εντός ορίων κατά 90% και γιαυτούς αρκεί να ρίχνει ισχύει και ας κυνηγούν και χήνες ,αν ρίχνεις ακουμπητά που λέμε σε κούρνιες γιατι να χαλάς τη ζαχαρένια σου με όπλα κτλ .Άλλο το τι αρέσει και πως κυνηγά ο κάθε ένας και άλλο τι συμβαίνει πραγματικά.Εγω δε γράφω για την εντύπωση προσωπικά που έχω μόνο ,γράφω και ότι έχω δει ακούσει αλλά και ζήσει και αξιώθηκα και κυνήγησα με κάποιους δίπλα ανθρώπους που η σκοπευτική τους δεινότητα τερμάτιζε το ντουφέκι και έχω ιδίαν άποψη τι σκοτώνει μέχρι που και πως, και από νουμ σκαγιων και από κανες ,γι'αυτό έχω γράψει παλαιότερα ότι και τα ντουφέκια και τα σκακιά και τα 9ακομη σκοτώνουν εκεί που δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε η πλειοψηφία γιατί απλά τα έχω δει να συμβαίνουν επανειλημμένα αυτά .Ούτε το ξύπνιο κάνω σε κανέναν ούτε τίποτα απλά γράφω τις διαπιστώσεις μου λάθος σωστές δεν υποχρεούται κανείς να συμφωνήσει και ούτε ενδιαφέρομαι να γίνουν αποδεκτές .Οι μεγάλες επιτυχίες θέλουν κάποιον πίσω από το κοντάκι και όπλο με φυσίγγια που και τα δύο πρέπει να έχουν δυνατότητες κανένα από μόνο του δε θα δώσει θέαμα , αριθμό θηραμάτων μπορεί να δεις εξωφρενικό σκοτωματα εντυπωσιακά επαναλαμβανόμενα ποτέ.Καθε ένας με τη τρέλα του παιδιά προτιμώ δύο πουλιά ένα σκοτωμένο στα 8 μέτρα από τη κανη και ένα στα 50 παρά 10 στα 30 μέτρα αυτό μου δημιουργεί αναμνήσεις να έχω να θυμάμαι .Το ότι επί 10 μέρες βαρούσα όριο στις τσίχλες δε μου λέει κάτι το ότι προσπαθω να σκοτώσω εκεί που δε σκοτώνει εύκολα άλλος και έχω τον κατάλληλο βοηθό (όπλο) είναι σημαντικό γιατί κυνήγι δεν είναι καρπωση μόνο αλλά και δοκιμασία σωματική ,δοκιμασία όπλου ,δοκιμασία ,πυρομαχικου ,και ευεξία ψυχής όταν όλα πάνε καλά και ας έριξα μια ντουφέκια αλλά τι ντουφεκιά.Και καμία να μη ρίξω πάλι όμορφα νιώθω γιατί απλά το κυνήγι είναι κυνήγι και όποιος δεν είναι κυνηγός δεν μπορεί να μας καταλάβει ούτε να νιώσει στο χιλιοστό τα συναισθήματα και την όμορφη τρέλα μας .

Ούτε το ξύπνιο κάνω σε κανέναν ούτε τίποτα απλά γράφω τις διαπιστώσεις μου λάθος σωστές δεν υποχρεούται κανείς να συμφωνήσει και ούτε ενδιαφέρομαι να γίνουν αποδεκτές
Κουβέντα κάνουμε Γιάννη, ο καθένας έχει τις διαπιστώσεις του και τις πεποιθήσεις του, μετρήσιμες ή όχι δεν έχει σημασία
Κανείς δεν θα υποχρεώσει κανέναν με το ζόρι να αλλάξει ότι πιστεύει,δεν υπάρχει λόγος........

Γιάννη ο λόγος που πήρες Guerini και όχι Remington ήταν λόγω συστήματός λειτουργίας ή οικονομικός;(πιό φθηνή η Guerini)
Σε ρωτάω επειδή είναι πρόσφατη η αγορά
Ότι το 80% των Ελλήνων κυνηγάει αποκλειστικά τσίχλα δεν ισχύει με τίποτα
Αυτοί που στο τερέν πάνε με Remington είναι οι γνώστες και αυτοί που πάνε με όπλο άλλης εταιρείας είναι οι άσχετοι που δεν κρατάνε τα χέρια τους;
Σε ρωτάω γιατί στα τερέν η Remington δεν έχει μεγάλη παρουσία στις μέρες μας
Τις δεκαετίες 70-80 είχε αλλά από τότε άρχισε με σταθερό ρυθμό να πέφτει
Το τερέν στο οποίο αναφέρεσαι είναι μια σταγόνα στον ωκεανό με ελάχιστη εως καθόλου μετρήσιμη αξία ... κοινώς "μικρόκοσμος" .

Το τερέν στο οποίο αναφέρεσαι είναι μια σταγόνα στον ωκεανό με ελάχιστη εως καθόλου μετρήσιμη αξία ... κοινώς "μικρόκοσμος" .
Ενώ στον ωκεανό τι γίνεται;
Μην μου αναφέρεις για ραβδωτά,πάντα για λειόκαννα μιλάμε

Ενώ στον ωκεανό τι γίνεται;
Μην μου αναφέρεις για ραβδωτά,πάντα για λειόκαννα μιλάμε
Αυτά τα «μόνο για λειοκαννα» ισχύουν μόνο στον μικρόκοσμο , αν δούμε τα 25 δημοφιλέστερα όπλα στην Αμερική , η ρεμ δίνει το παρόν με την 870 και το 700 ( σε μια λίστα που περιλαμβάνει πιστόλια / περίστροφα , τυφεκεια ραβδωτά και shotguns).

Αυτά τα «μόνο για λειοκαννα» ισχύουν μόνο στον μικρόκοσμο , αν δούμε τα 25 δημοφιλέστερα όπλα στην Αμερική , η ρεμ δίνει το παρόν με την 870 και το 700 ( σε μια λίστα που περιλαμβάνει πιστόλια / περίστροφα , τυφεκεια ραβδωτά και shotguns).
Εδώ μιλάμε για κυνηγετικά λειόκαννα
Στον <<μικρόκοσμο>> δεν πάμε για κυνήγι με περίστροφα και πιστόλια ούτε και με ραβδωτά τυφέκια
Οπότε εάν θές και γνωρίζεις απάντησε για λειόκαννα
Για κυνηγετικά ραβδωτά γράψε στο ανάλογο θέμα
Για πιστόλια και περίστροφα δεν ξέρω εάν υπάρχει, εάν δεν υπάρχει φτιάξε εσύ ένα

Υπερβάλουμε λίγο για της δυνατότητες τον όπλων η κάνη είναι το τελευταίο που μας δίνει το θήραμα μεσολαβεί ο σκοπευτής το κοντακι και το φυσίγγι! Όλα τα όπλα σκοτώνουν δεν εχει ανακαλύψει καμία εταιρία το μυστικό που δεν μπορεί η άλλη απλά κάθε μια ακολουθεί τα δικά της στάνταρ και το τι ζητάει το καταναλωτικό κοινό! Και εγώ κοιτάω να πάρω Remington αλλά στα αυτογεμη στην Αμερική πρώτες και με διαφορά ειναι η Benelli-beretta και μετά η browning-Winchester και μετά όλα τα αλλα για τον ένα και μοναδικό λόγο ότι δουλεύουν απροβλημάτιστα και όταν ένας αμερικανός κάνει 4 μέρες ταξίδι για να πάει για κυνήγι το όπλο πρέπει να δουλεύει χωρίς προβλήματα. Εξάλλου δεν χρειάζονται αυτήν την υποτιθέμενη δύναμη πυρός που έχουν παραπάνω τα Remington γιατι με ομοιώματα κυνηγούν στα 15 μετρα μπροστά τους τα έχουν δεν χρειάζεται να κάνουν μακρινές τουφεκιές.

Εδώ μιλάμε για κυνηγετικά λειόκαννα
Στον <<μικρόκοσμο>> δεν πάμε για κυνήγι με περίστροφα και πιστόλια ούτε και με ραβδωτά τυφέκια
Οπότε εάν θές και γνωρίζεις απάντησε για λειόκαννα
Για κυνηγετικά ραβδωτά γράψε στο ανάλογο θέμα
Για πιστόλια και περίστροφα δεν ξέρω εάν υπάρχει, εάν δεν υπάρχει φτιάξε εσύ ένα
Έπεσε στρίμωγμα και βλέπω τσινας … ήρεμα .. εκεί στον μικρόκοσμο .. όλα καλά .

Έπεσε στρίμωγμα και βλέπω τσινας … ήρεμα .. εκεί στον μικρόκοσμο .. όλα καλά .
Έπεσε στρίμωγμα και άρχισες την ειρωνεία βλέπω αλλά μην περιμένεις να τσιμπήσω, δεν υπάρχει λόγος ούτε και όρεξη
Παρεμπιπτόντως στον μικρόκοσμο κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για την 870 μιάς και την ανέφερες, το αντίθετο μάλιστα
Τυχαίο;
Άβυσσος η ψυχή όσων ζούν στον μικρόκοσμο......

Last edited:
Τα ρυθμιζει ολα η αγορα..
Έτσι ακριβώς. Εξού και το ανύπαρκτο μερίδιο της συγκεκριμένης εταιρείας στα λειόκαννα.
Απο την άλλη τελικά συμφωνούμε όλοι. Εγω τουλάχιστον προσωπικά δεν είχα καταλάβει ότι ο υποστηρικτής μιλούσε για πιστόλια, περίστροφα, κανόνια κλπ. Εκεί ναι, αν θες να πας στον πόλεμο παίρνεις ρεμ, αν είσαι κυνηγός παίρνεις οτιδήποτε άλλο.

Έπεσε στρίμωγμα και άρχισες την ειρωνεία βλέπω αλλά μην περιμένεις να τσιμπήσω, δεν υπάρχει λόγος ούτε και όρεξη
Παρεμπιπτόντως στον μικρόκοσμο κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για την 870 μιάς και την ανέφερες, το αντίθετο μάλιστα
Τυχαίο;
Άβυσσος η ψυχή όσων ζούν στον μικρόκοσμο......
Υπάρχει σοβαρή εταιρία που να διαθέτει μόνο νεροσωληνες ; ή μήπως με ένα λουπο και ένα mr1 βγάλαμε την υποχρέωση ; Τι παραλογισμός είναι αυτός ; Βγάλε το ένα και βάλε το άλλο για να το συγκρίνουμε …

Υπάρχει σοβαρή εταιρία που να διαθέτει μόνο νεροσωληνες ; ή μήπως με ένα λουπο και ένα mr1 βγάλαμε την υποχρέωση ; Τι παραλογισμός είναι αυτός ; Βγάλε το ένα και βάλε το άλλο για να το συγκρίνουμε …
Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ την Remington ότι βγάζει νεροσωλήνες
Ότι είχε μείνει πίσω έχω πεί και όταν προχώρησε δεν έβγαλε κάτι απλό
Για τα θέματα που βγάζουν αρκετές από αυτές(όχι όλες φυσικά και το έχω γράψει αρκετές φορές) έχω προσωπική εμπειρία δεν το άκουσα κάπου και το λέω
Εγώ πάντως σαν κύριο όπλο browning έχω εδώ και πολλά χρόνια
Μπορείς να την βρίσεις εάν θές και να πείς τα χειρότερα δεν πρόκειται να παρεξηγηθώ

Δεν έχω κατηγορήσει ποτέ την Remington ότι βγάζει νεροσωλήνες
Ότι είχε μείνει πίσω έχω πεί και όταν προχώρησε δεν έβγαλε κάτι απλό
Για τα θέματα που βγάζουν αρκετές από αυτές(όχι όλες φυσικά και το έχω γράψει αρκετές φορές) έχω προσωπική εμπειρία δεν το άκουσα κάπου και το λέω
Εγώ πάντως σαν κύριο όπλο browning έχω εδώ και πολλά χρόνια
Μπορείς να την βρίσεις εάν θές και να πείς τα χειρότερα δεν πρόκειται να παρεξηγηθώ
Δεν βρίζω εταιρίες και συνομιλητές , από εκεί και πέρα όλες οι εταιρίες όπλων πρέπει να έχουν μερίδιο στην αγορά , να κινούνται με γνώμωνα την ανάπτυξη , υπάρχουν όμως και κάποια όπλα τα οποία είναι αξεπέραστα ότι «καινούργιο» και αν προσπαθήσει να τα επισκιάσει.. Να σου δώσω ένα παράδειγμα , Δεν υπάρχει pump
Action όπλο να σταθεί απέναντι στην 870. Η προσωπική εμπειρία είναι σεβαστή έως ενός σημείου , αν πας σήμερα σε ένα πολύ καλό εστιατόριο και κάποια γεύση δεν σου κολλήσει με τίποτα και βγεις και πεις ότι τα πιάτα τους είναι χάλια και δεν τρωγοντε , αυτο θα σημαίνει ότι το εστιατόριο δεν ειναι αξίζει ;

Status
Not open for further replies.
Back