Μήτσο, αυτό το λαστιχάκι αποκλείεται να έφυγε μόνο του από εκεί μέσα που ήταν. Κατά το λύσιμο του όπλου θα σου έπεσε, κι όπως είναι ελαστικό (και στρογγυλό) θα πήδησε και κύλισε και πήγε σε καμιά γωνιά κάτω από κανα έπιπλο (αν έγινε μέσα στο σπίτι). Κι αν έβαλε κι η γυναίκα ηλεκτρική σκούπα μετά ... άντε γειά !!!
Εγώ θεωρώ ότι είναι λάθος να πυροβολείτε χωρίς αυτό το λαστιχάκι. Άσχετα αν κάνει εμπλοκές ή όχι. Ο ρόλος του είναι αφενός να εμποδίζει τη διαφυγή αερίων προς τα εμπρός (μικρό το κακό, ίσως όμως προκαλέσει εμπλοκές σε χαμηλές γομώσεις π.χ. 24 γρ.). Και αφετέρου (και βασικότερο πιστεύω) να προστατεύει το λεπτό μεταλλικό δαχτυλίδι από το να κτυπά στο μεταλλικό ποτηράκι (μαστό) της κάννης, όταν κλείνει το κλείστρο και επιστρέφει το πιστόνι με δύναμη μπροστά. Γιατί χωρίς το λαστιχάκι, το δαχτυλίδι κινδυνεύει να σπάσει ή να παραμορφωθεί η περιφέρειά του (από τις συνεχείς κρούσεις απευθείας πάνω σε μέταλλο).
Τώρα, όπως σου είπαν και οι άλλοι, δεν είναι δύσκολο να βρείς τέτοια λαστιχάκια. Αλλά θα σου πω κι εγώ άλλη μια "πηγή", για την περίπτωση που είναι πιο κοντά σου ή σε βολεύει καλύτερα:
Ο Κύργιας έχει σίγουρα. Για Mossberg 9200 είναι, αλλά πιστεύω με βεβαιότητα ότι είναι ίδια σε διαστάσεις, και κάνουν. Εξάλλου είχε σχεδόν ίδιο σύστημα αερίων με τη Rem. Πριν κάμποσα χρόνια, όταν έμαθα ότι σταμάτησε η παραγωγή του μοντ. 9200, του παρήγγειλα και μου έστειλε, μαζί με κάποια άλλα μικρο-ανταλλακτικά για να τα έχω εφεδρικά, τα οποία δεν χρειάστηκαν ακόμη...
View attachment 32817