10 μερες περασαν σαν τοο καλυτερο κυνηγετικο ονειρο. Τωρα καθομαι στο Ελσινκι περιμενοντας την πτηση μου για Κινα και αναπωλω μια μια τις κυνηγετικες στιγμες που εζησα. Υπαρχουν πραγματα στη ζωη που σε κανουν να νοιωθεις παλι παιδακι και να χαιρεσαι αναλογα. Το κυνηγι ειναι σιγουρα ενα απι αυτα.
Στις 25 Ιανουαριου με το που πατησα το ποδι μου στα πατρια εδαφη πηγα απο το αεριδρομιο κατεθειαν στο κυνηγομαγαζο που ειχα παραγγειλει τη V3 για την παραλαβη. Η πρωτη μου εντυπωση στο μαγαζι και πιανοντας το οπλο στα χερια μου ηταν παρα μα παρα πολυ καλη. Ζυγισμα πολυ καλυτερο απο αυτο που περιμενα και ριξια Remington οπως ακριβως την περιμενα. Εχοντας κυνηγησει τη 1100 που ζυγιζε 3800 γρ τα 3300 γρ της V3 μου φανηκαν πουπουλο και με γεμισαν με μια αυτοπεποιθηση λες και κρατουσα στα χερια μου Perrazzi. Aπο εμφανιση στιβαρο οπλο, παραλαγη βαλτου, ωραια σκανδαλοθηκη και λεπτοτερη παπια αποτι περιμενα. Η λαβη του κοντακιου επισης λεπτοτερη αποτι περιμενα. Με το που σημαδεψα και γνωριζοντας πολυ πριν κυκλοφορησει στην αγορα τι καννη εχει το οπλο και σε τι μηχανισμο αεριων στηριζεται με γεμισε με τετοιον ενθουσιασμο που με εκανε να πιστευω εκεινη τη στιγμη που με αυτο το οπλο δεν πας απλα να κυνηγησεις, αλλα επιβαλεσαι της φυσης.
To επομενο πρωι περπατητο με το οπλο και ελαχιστες τουφεκιες και πουλια. Τσοκ μαμισιο 4αρι και μολις 10 τουφεκιες εκανα σε πουλια. Δυσκολα για πρωτες εντυπωσεις, εμεινα απλα ικανοποιημενος για εκει που τουφεκουσα με το 4αρι. Το μηνυμα του φιλου skyfall για απογευματινο στα μερη του εμελε να στοιχοιωσει αυτο το δεκαημερο. Απιστευτο απογευματινο με πολλα πουλια που ειχαν βιδωσει ψηλα και απιστευτες τουφεκιες απο τη V3 με οτι φυσιγγι ειχε πανω η ζωνη μου. Mε οπλο straight out of the box ουτε καν καθαρισμενο απο τα βιομηχανικα γρασσα. Το τσοκ μου anaconda mid range, πραγμα που εξεπληξε ολους τους παρευρισκομενους. Σε καποια στιγμη αλλαξαμε οπλα με τον skyfall και αυτος με δικο του φυσιγγι ιδιογομωσης εκανε την τουφεκια της ημερας σε μια αποσταση που ειλικρινα ντρεπομαι να τη γραψω. Το γλυκο εδεσε και αργοτερα το απογευματινο που τα πουλια περνουσαν στα μουτρα μας σφαιρες και συνεχισα να τις πηγαινω γαζι με τη V3 χωρις καν να αλλαξω τσοκ.
Το ιδιο σεναριο συνεχιστηκε και τις επομενες μερες στο ιδιο καρτερι. Επειδη το απογευματινο καρτερι απεδιδε, εκοψα το πρωινο τσιχλοκυνηγι και πηγαινα για τα λιγα παπια που υπηρχαν. Και εκει οι τουφεκιες με αφησαν παραπανω απο ευχαριστημενο.
Σε μια αλλαγη απογευματινου καρτεριου που τα πουλια περνουσαν κοντα και πολυ γρηγορα εκανα ενα απιθανο κυνηγι με anaconda short range παιρνοντας και οτι πουλι περασε σχετικα ψηλα με αυτο το τσοκ. Το swing του οπλου απλα καταπληκτικο.
Δεν θυμαμαι ποτε αλλοτε τετοια εποχη τετοια καρπωση και δεν θυμαμαι ποτε αλλοτε να εξοικοιωνομαι με ενα οπλο τοσο γρηγορα.Λες και το εχω στην κατοχη μου χρονια.
Το οπλο λειτουργησε αψογα ολη τη διαρκεια που το κυνηγησα. Δεν υπηρξε το παραμικρο προβλημα μπαρουτιλας αν και εριξα πανω απο 10 τυπους φυσιγγιων για δοκιμη. Απιστευτα χαμηλη ανακρουση σου εδινε την αισθηση αεροβολου μεχρι και τα 40 γρ που δοκιμασα. Σε ενα βαλτοκυνηγι οπως αδειαζα το οπλο στο τελος γεμισε το κλειστρο με λιανοκαλαμο και μπλοκαρισε. Το προβλημα λυθηκε στο σπιτι με βγαλσιμο της σκανδαλοθηκης και καθαρισμα.
Στο οπλο δεν μου αρεσε ο μειωτηρας οπως εχω γραψει, ο οποιος δεν ειναι κεφαλωμενος με αποτελεσμα να κουδουνιζει οταν το οπλο ειναι αδειο. Τον αλλαξα με κεφαλωμενο και ησυχασα. Επισης το καινουργιο συστημα της Ρεμι απαιτει για σχολαστικο καθαρισμο περισσοτερο χρονο και γνωσεις για να λυσεις το οπλο. Ευτυχως δεν χρειαζεται τετοιο καθαρισμα πολυ συχνα.
Τη V3 την συνιστω προσωπικα σε οσους ψαχνουν το κατι παραπανω στη τουφεκια τους σε καρτερισια κυριως κυνηγια και σε οσους δεν συμβιβαζονται ευκολα με τις βλητικες αποδοσεις καννων απο τις μεγαλυτερες εταιρειες του χωρου τα τελευταια χρονια. Σε οσους ψαχνουν workhorse για σκληρη χρηση και σε οσους πιανουν τα χερια τους με συναρμολογηση αποσυρμολογηση και καθαρισμο οπλων.
Γιαυτους που ριχνουν βαση στην ιταλικη φινετσα και λεπτοτητα κατασκευης και γενικα στην εμφανιση, κανουν περισσοτερο κυνηγι φερμας απο καρτερι, ας μην στραφουν καλυτερα στην V3 η αν στραφουν σαν δευτερο οπλο.
Σε οσους εχουν κυνηγησει τη παραδοσιακη Remington με 18.55 αυλο, οπως εγω με την 1100 και την 870 θα χρειαστουν περιπου 50 τουφεκιες μονο για να καταλαβουν οτι η V3 ειναι η καλυτερη Remington που εχει κυκλοφορησει ποτε
Γεια σε Παυλο με τις remigton σου
καλο οπλακι η V3...δεν πιστευω να σου κουδουνιζει ακομα το κεφαλι σου απο τα πολλα σπαρα
και οι benelli και ψιλοκανουν ε φιλος