Καταρχήν δεν σε ειρωνεύτικα όπως κάνεις.Ευχαριστούμε που διόρθωσες το λάθος που κάνουμε εδώ.
Τώρα τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.
Μανο οχι αλλο λαδι Ειναι πανακριβοΚαταρχήν δεν σε ειρωνεύτικα όπως κάνεις.
Πιστεύεις δηλαδή ότι το όπλο αν είναι αλάδωτο δεν μαζεύει βρωμιά? Όλη η κάπνα από τα φυσίγγια που πηγαίνει; Εξαφανίζεται δια μαγείας; Λύσε ένα όπλο αερίων μετά απο κυνήγι και σκούπισε με ένα λευκο πανί τα μεταλλικά του μέρη να δεις τι χρώμα θα γίνει το πανί. Επίσης η βρωμιά κολάει μόνο στο λάδι; Στο νερό από την υγρασία στον βάλτο δεν κολάει; Γιατί για το βάλτο γίνεται η κουβέντα. Και ρώτησα σε πληθυντικό γενικότερα και όχι προσωπικά εσένα. Τι προτειμάτε στο όπλο σας όπου υπάρχει τριβή σε μεταλλικά μέρη; Λάσπη απο νερό ή λάσπη από λάδι ή σκέτη κάπνα-βρωμιά;
Το ατσάλι έχει πολύ μεγάλο συντελεστή τριβής. Τόσο μεγάλο που χρησιμοποιείται ακόμη και στα αγωνιστικά τακάκια φρένων. Σε όλες τις μηχανικές εφαρμογές όπου υπάρχει τριβή μετάλλου μεταξύ μετάλλου χρησιμοποιείται λίπανση. Όλοι οι μηχανολόγοι μηχανικών αυτό προτείνουν. Από κινητήρες εσωτερικής καύσης μεχρι και απλούς μεντεσέδες στις πόρτες. Τα όπλα δεν αποτελούν εξαίρεση και χρειάζονται λίπανση όπου υπάρχει τριβή. Το αναφέρουν και οι κατασκευαστές τους. Αν εσείς ξέρετε καλύτερα τότε οκ.
Ο καθένας δικό του είναι το όπλο και κάνει ότι θελει. Αλλά μην λέμε ότι θέλουμε. Όπου υπάρχει τριβή μεταξύ μεταλλων (με εξαίρεση εφαρμογές που θέλουμε να υπάρχει αυξημένη τριβή όπως πχ. στα φρένα) χρειάζεται λίπανση ανεξάρτητα αν υπάρχει βρωμιά ή όχι. Η βρωμιά απλά πρέπει να καθαρίζεται.
Η τιμή των υποτίθεται εξειδικευμένων λαδιών για όπλα είναι άλλη κουβέντα. Για να μην χαλάμε όμως το θέμα άλλο όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει στην εννότητα για τον καθαρισμό όπλων. Υπάρχουν και φτηνές και ακριβές λύσεις για όλες τις τσέπες.Μανο οχι αλλο λαδι Ειναι πανακριβο
Βαλβολίνη και άγιος ο Θεός! (πλάκα κάνω μη παρεξηγηθούμε)Η τιμή των υποτίθεται εξειδικευμένων λαδιών για όπλα είναι άλλη κουβέντα. Για να μην χαλάμε όμως το θέμα άλλο όποιος ενδιαφέρεται ας διαβάσει στην εννότητα για τον καθαρισμό όπλων. Υπάρχουν και φτηνές και ακριβές λύσεις για όλες τις τσέπες.
Μην κάνεις καθόλου πλάκα. Η βαλβολίνη για λίπανση (όχι καθαρισμό, δεν ειναι clp) του όπλου είναι υπεραρκετή και πίστεύω καλύτερη από τα απλά λαδάκια όπλων κατα την γνώμη μου. Δεν μπορεί να κάνει δουλειά σε ένα κιβώτιο ταχυτήτων που οι τριβές και καταπονήσεις είναι τεράστιες και να μην δουλεύει σε ένα απλό όπλο. Την ίδια άποψη έχει και ο Άγγλος κατασκευαστής εδώ.Βαλβολίνη και άγιος ο Θεός! (πλάκα κάνω μη παρεξηγηθούμε)
Dri lube ή αλλιώς τίποτα .Σε ένα πολύ παλιό τεύχος του Αμερικάνικου περιοδικού "Petersen's Hunting" κάπου στα 80's είχε ένα πολύ ωραίο άρθρο για την χρήση όπλων (κυρίως ραβδωτών) σε συνθήκες πολύ μεγάλου ψύχους - ο αρθρογράφος συνιστούσε την "ξηρή λίπανση" των όπλων και την αποφυγή κάθε είδους λαδιού ή γράσσου. Ένα υλικό που πρότεινε ήταν το παλιό Dri Slide.
Αν το ψέκασμα είναι απο αλατόνερο ναι .Ένα υποθετικό σενάριο :
Είσαι σε καράβι στον Αρκτικό κύκλο με
- 50β Κελσίου, άνεμο 8-9 μποφωρ και συνεχές ψεκασμα από τα κύματα. Έχεις βγει για κάποια δουλειά στο κατάστρωμα και τελείωσες... Πας να ανοίξεις την αγρασσαριστη μπουκαπορτα να μπεις μέσα, λες να τα καταφέρεις να την ανοίξεις;
Δεν ειρωνεύτηκα κατά λάθος. Όταν ξεκινάς μία συζήτηση πρέπει να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Απλά τη γνώμη σου λες. Και αν κάτι το έχεις καταλάβει εσύ, σκέψου ότι μάλλον το έχουν καταλάβει όλοι. Είναι η δεύτερη φορά που ξεκινάς με αυτόν τον τρόπο σε δικό μου ποστ.Καταρχήν δεν σε ειρωνεύτικα όπως κάνεις.
Το λάθος που κάνετε εδώ είναι ότι νομίζετε-πιστεύετε ...
Είπα εγώ κάτι τέτοιο; Εγώ είπα ότι ότι με το λάδι λερώνετε πολύ περισσότερο από ότι αν είναι χωρίς λάδι. Δες τα παραπάνω ποστ. Το λάδι κάνει τη βρωμιά να κάθετε πάνω στο λαδωμένο μέταλλο πολύ περισσότερο από ότι το αλάδωτο ή το βρεγμένο. Αν το νερό κολλούσε στο μέταλλο τότε δε θα λαδώνατε τα όπλα αλλά θα τα "νερόνατε". Το λάδι κάνει τη βρωμιά να κάθετε πάνω στο όπλο και να μη φεύγει. Το νερό πολύ λιγότερο.Πιστεύεις δηλαδή ότι το όπλο αν είναι αλάδωτο δεν μαζεύει βρωμιά?
Ποιό συντελεστή τριβής; Η τριβή είναι αυξημένη όσο πιο σφιχτές είναι οι εφαρμογές του μετάλλου. Το κλείστρο είναι φτιαγμένο για να τρέχει μέσα στη βάση. Αυτό έλλειπε να θέλει λάδι για να το κάνει. Σιγά μη βγάζει και σπινθήρες. Θα έπρεπε να ήταν σε ένα κλειστό χώρο και γεμάτο λάδι αν του ήταν απαραίτητο. Και το πιο φτηνό αυτογεμές λειόκαννο έχει πολύ σωστές (δεν είπα σφιχτές) εφαρμογές ώστε να είναι σταθερό στην πορεία του μέσα στη βάση, χωρίς όμως να έχει υψηλές τριβές. Οι τριβές αυξάνονται από τη βρωμιά και τα πολύ βρώμικα ή παγωμένα βρωμόλαδα. Το καθαρό αυτογεμές λειόκαννο έχει μικρές τριβές μέταλλο με μέταλλο όταν είναι καθαρό, δεν χρειάζεται το λάδι για να δουλέψει. Άλλο τί γίνεται σε άλλα όπλα όπως πχ ένα 1911 πιστόλι που εκεί είναι σφιχτές οι εφαρμογές κλείστρου/βάσης, υπάρχει πολύ μέταλλο που ακουμπάει σφιχτά το ένα το άλλο και όντως εκεί θέλει πολύ λάδι. Αν δεις για παράδειγμα τις εφαρμογές του Glock και το πόσο λίγο επαφή έχει μέταλλο με μέταλλο θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται καθόλου λάδι για να δουλέψει. Και ας λένε. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα 1911 κάνει πολύ συχνά εμπλοκές, ενώ ένα Glock πάρα πολύ σπάνια. Το κλείστρο του "χορεύει" πάνω στη βάση. Στο 1911 "τρίβεται". Καμία σχέση δεν έχουν.Το ατσάλι έχει πολύ μεγάλο συντελεστή τριβής.
Πάλι άσχετα παραδείγματα. Καμία σχέση η λειτουργεία του όπλου με τις μηχανές που αναφέρεις. Εδώ από όπλο σε όπλο αλλάζει πολύ η λειτουργία του. Και ναι τα όπλα αποτελούν εξαίρεση διότι είναι βρώμικες μηχανές. Δεν είναι σν τους μεντεσέδες που αναφέρεις. Παράγουν βρωμιά. Και η βρωμιά κολλάει στα λάδια τα οποία είναι εκτεθειμένα ακριβώς εκεί που δημιουργείται η βρωμιά. Αν είναι δυνατόν να βάζουμε λάδι στο κλείστρο της καραμπίνας. Δεν της προσφέρουμε τίποτα, εκτός από το να επιταχύνουμε το λέρωμά της με τα φυσίγγια. Δεν έχω δει ποτέ των ποτών να κάνει μία καραμπίνα εμπλοκή λόγω τριβής του κλείστρου αν είναι καθαρή, αν το ελατήριο της επαναφοράς είναι καινούργιο, επειδή είχε αυξημένες τριβές το κλείστρο μέσα στη βάση και είχαν ξεχάσει να βάλλουν λάδι. Δεν έχει αυξημένες τριβές το κλείστρο της καραμπίνας στη βάση σε αντίθεση με αυτά που πιστεύεις.Από κινητήρες εσωτερικής καύσης μεχρι και απλούς μεντεσέδες στις πόρτες. Τα όπλα δεν αποτελούν εξαίρεση και χρειάζονται λίπανση όπου υπάρχει τριβή. Το αναφέρουν και οι κατασκευαστές τους.
Εγώ θα λέω ότι θέλω. Να αρχίσεις να το συνηθίζεις αυτό. Λογοκρισία δεν επιτρέπω σε κανένα.Αλλά μην λέμε ότι θέλουμε.
Συμφωνώ, σκούπισε το λάδι μετά τον καθαρισμό του κλείστρου σου ώστε να είναι καθαρό. Λάδι = βρωμιά μετά από κάποια φυσίγγια.Η βρωμιά απλά πρέπει να καθαρίζεται.
πολυ λαδι μονο στην φασολαδα και στην σαλαταΤο βαλιστολ ρε παιδιά είναι φθηνό και πολύ καλό. Υπάρχουν λύσεις για όποιον ψάχνει. Όπου υπάρχει τριβή χρειάζεται λίπανση. Δεν είπαμε να κολυμπάει το όπλο στο λάδι. Τόσο όσο να μην στάζει. Με λίγες σταγόνες λάδι είσαι καλυμμένος.
Λες και δεν το κατάλαβα. Που δεν σε σεβάστικα; Ούτε σε ειρωνεύτικα όπως εσύ ούτε σου απαγόρευσα να λες την γνώμη σου όπως ισχυρίζεσαι κάνοντας λόγο για λογοκρισία. Και σε αντίθεση με εσένα εγώ δεν λέω την γνώμη μου αλλά αυτό που λένε οι κατασκευαστές των ίδιων των όπλων. Και ξέρεις τι λένε; Δες εδώ το manual της Benelli.Δεν ειρωνεύτηκα κατά λάθος. Όταν ξεκινάς μία συζήτηση πρέπει να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Απλά τη γνώμη σου λες.
700 φυσίγγια με ακάθαρτη σκανδάλη και έκανε μια διπλή βολή η σκανδάλη από μόνη της , συνέχισα και έφτασα στα 1000 και εκεί σταμάτησα και την έβγαλα για καθάρισμα , την λυπήθηκα να συνεχίσω το τεστ .Παιδιά σημασία έχει να είναι ΚΑΘΑΡΌ το όπλο. Και πως καθαρίζει; Με ένα καλό clp συνήθως και το Κιτ καθαρισμού με ότι περιέχει αυτό. Το καλό σκούπισμα είναι απαραίτητο, λίγο λάδι αν θες στα σημεία τριβής ( εγώ βάζω) ή και όχι. Αν το όπλο είναι καθαρό λειτουργεί πάντα. Στον στρατό, στο κέντρο, τα M16 A2 τα λαδωναν με πινέλο πριν μπουν στην αποθήκη και μερικά πάθαιναν εμπλοκή. Στη μονάδα τα Μ16 ήταν καθαρά και χωρίς λάδι. Κανένα καθαρό -αλαδωτο Μ16 δεν έπαθε εμπλοκή ποτέ. Πάντως αν είχα ένα όπλο που με αυτό θα έπρεπε να υπερασπιστώ τη ζωή μου χωρίς να έχω την πολυτέλεια να το καθαρίζω όποτε θέλω, τότε θα το προτιμούσα ΚΑΘΑΡΌ και χωρίς λάδι, γιατί με ενδιαφέρει να ρίξει κάθε φορά που θα πατήσω τη σκανδάλη και δεν με ενδιαφέρει η μακροζωία του φινιρίσματος του. Μην μπερδεύουμε το αλαδωτο με το ακάθαρτο.
Λες να μην ξέρω τί λένε;Λες και δεν το κατάλαβα. Που δεν σε σεβάστικα; Ούτε σε ειρωνεύτικα όπως εσύ ούτε σου απαγόρευσα να λες την γνώμη σου όπως ισχυρίζεσαι κάνοντας λόγο για λογοκρισία. Και σε αντίθεση με εσένα εγώ δεν λέω την γνώμη μου αλλά αυτό που λένε οι κατασκευαστές των ίδιων των όπλων. Και ξέρεις τι λένε;
Μα ούτε σε τραμπουκισα ούτε σε πρόσβαλα ούτε σε ειρωνευτικα ούτε σε λογοκρινα ούτε τίποτα από όλα αυτά που αναφερεις. Και αν καταλαβες κάτι τέτοιο δεν είχα αυτή την πρόθεση .Εξέφρασα όπως και κάποιοι αλλοι ότι αυτό που πιστεύεις και νομίζεις είναι λάθος και εξήγησα αρκετές φορές το γιατί όπως έκαναν και αλλοι. Εσύ γιατί αρπαχτηκες και ξεκίνησες την ειρωνία και την επίθεση προς εμένα όπως κάνουν τα παιδάκια όταν διαφωνήσουν μαζί τους δεν μπορώ να καταλάβω. Είσαι τόσο απόλυτος και ισχυρογνώμων που δεν αντέχεις να σου πει κάποιος ότι κανεις λάθος και σε πειραξε τόσο πολύ;Λες να μην ξέρω τί λένε;
Λες να περίμενα ότι λένε κάτι άλλο και να έχω μπερδευτεί και τώρα που είδα το ποστ σου να αλλάξω γνώμη;
Γνωρίζοντας όλα όσα λες, που δε λες τίποτα δηλαδή παρά αυτό που όλοι πιστεύουν, έχω σχηματίσει τη γνώμη που έχω αναφέρει 100 φορές. Τουλάχιστον εγώ λέω κάτι, έχω μια γνώμη επί του θέματος.
Δε ζητάω κανένας να συμφωνεί μαζί μου. Να μη με "τραμπουκίζουν" επειδή έχω αντίθετη άποψη ζητάω. Σε κυνηγητικό φόρουμ είμαι, έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου επί του θέματος και ας μην είναι δημοφιλής.
Σχεδόν όλα τα μέλη διαφωνούν μαζί μου, είδες πολλούς να μου κάνουν επίπληξη και να με "τραμπουκίζουν΄" λεκτικά; Μόνο εσύ και κανάς άλλος το έκανε. Τα υπόλοιπα μέλη ούτε ενοχλήθηκαν, ούτε μου "την είπαν" που δεν ακολουθώ το κοπάδι. Το πολύ-πολύ να κάνουμε καμία πλάκα επί του θέματος. Πρόσεχε πως γράφεις όταν ποστάρεις διότι ο συνομιλητής σου δε σε έχει μπροστά του για να σε βλέπει και δε σε γνωρίζει προσωπικά και μόνο ο γραπτός λόγος είναι που βλέπει.
Τα υπόλοιπα που γράφεις μου τα έχουν πει άλλοι 700 πριν από εσένα και τα έχω απαντήσει άλλες 10 φορές. Δε μπορώ άλλο, βαριέμαι.
Τώρα με κατατασεις και στο κοπάδι επειδή τυχαίνει και συμπιπτει η άποψη μου με την πλειοψηφία που παρεπιπτόντως συνήθως έχει δικιο. Συνεχίζεις να με προσβάλεις και να ειρωνεύεσαι και να μην με σέβεσαι . Και μετά λες για μένα . Καλό σου βραδυ.Τα υπόλοιπα μέλη ούτε ενοχλήθηκαν, ούτε μου "την είπαν" που δεν ακολουθώ το κοπάδι.