Remington Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
700 φυσίγγια με ακάθαρτη σκανδάλη και έκανε μια διπλή βολή η σκανδάλη από μόνη της , συνέχισα και έφτασα στα 1000 και εκεί σταμάτησα και την έβγαλα για καθάρισμα , την λυπήθηκα να συνεχίσω το τεστ 😁.
Τι όπλο; Έτσι είναι, άλλο ακάθαρτη και άλλο αλαδωτη. Είχα ρωτήσει έναν μεγάλο σκοπευτή, τελικά του λέω καθαρό και στεγνό ή καθαρό και λαδωμένο το πιστόλι. "Καθαρό και καλά λαδωμένο, τόσο όσο να μην σου έρχεται στο πρόσωπο λάδι κατά την εκπυρσοκρότηση όμως". Άλλη μεταχείριση θέλει ένα όπλο που μπορεί ο κάτοχος να το καθαρίζει και να ανανεώνει τη λίπανση του μετά από κάθε χρήση και άλλη ένα επιχειρησιακό όπλο που δεν γνωρίζεις πότε θα μπορέσεις να το ξανά καθαρίσεις αλλά πρέπει να κάνει οπωσδήποτε μπαμ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όπλα πρέπει να καθαρίζονται όσο συχνά γίνεται.

Last edited:
700 φυσίγγια με ακάθαρτη σκανδάλη και έκανε μια διπλή βολή η σκανδάλη από μόνη της , συνέχισα και έφτασα στα 1000 και εκεί σταμάτησα και την έβγαλα για καθάρισμα , την λυπήθηκα να συνεχίσω το τεστ 😁.
Η διπλή βολή μπορεί να οφείλεται σε άλλο λόγο και όχι στην βρωμια που είχε μαζευτεί.

Τι όπλο; Έτσι είναι, άλλο ακάθαρτη και άλλο αλαδωτη. Είχα ρωτήσει έναν μεγάλο σκοπευτή, τελικά του λέω καθαρό και στεγνό ή καθαρό και λαδωμένο το πιστόλι. "Καθαρό και καλά λαδωμένο, τόσο όσο να μην σου έρχεται στο πρόσωπο λάδι κατά την εκπυρσοκρότηση όμως". Άλλη μεταχείριση θέλει ένα όπλο που μπορεί ο κάτοχος να το καθαρίζει και να ανανεώνει τη λίπανση του μετά από κάθε χρήση και άλλη ένα επιχειρησιακό όπλο που δεν γνωρίζεις πότε θα μπορέσεις να το ξανά καθαρίσεις αλλά πρέπει να κάνει οπωσδήποτε μπαμ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όπλα πρέπει να καθαρίζονται όσο συχνά γίνεται.
Το κάθε όπλο σίγουρα έχει ιδιαιτεροτητες όσον αφορά την λιπανση του. Στο χέρι μας είναι να γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του και να παρατηρουμε που μαζεύει συχνότερα βρωμια και πόσο συχνά θέλει καθάρισμα και λιπανση.Μετράει και το είδος των πυρομαχικών...
Έχω διαπιστώσει επίσης μεγάλες διαφορές στην διάρκεια του εξωτερικού λαδωματος ενός όπλου ανάλογα το λάδι που χρησιμοποιούμε. Θέλει προσοχή και παρατήρηση.

Επειδή αναφέρθηκε ότι το 1911 έχει πολύ σφιχτές εφαρμογές και παθαίνει εμπλοκή σε σχέση με το γκλοκ. Να πούμε ότι το 1911 δεν είναι ένα όπλο που βγάζει μια εταιρεία, είναι σχέδιο και παίζει ρόλο ποια εταιρεία το παράγει στην αξιοπιστία του. Ενώ γκλοκ βγάζει μόνο η γκλοκ. Εγώ μπορώ να πω ότι τα 1911 της COLT είναι διαμάντια και απολαμβάνεις την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εταιρείες που παράγουν αυτό το σχέδιο αλλά θα αναγκαστείς να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. Το γκλοκ όταν το σηκώσεις στο ύψος των ματιών σου, μεταξύ κλείστρου και κορμού κοιτάς κυριολεκτικά απέναντι. Και με γκλοκ θα σου συμβεί εμπλοκή, δεν λέει τίποτα αυτό όμως.

Το κάθε όπλο σίγουρα έχει ιδιαιτεροτητες όσον αφορά την λιπανση του. Στο χέρι μας είναι να γνωρίζουμε τον τρόπο λειτουργίας του και να παρατηρουμε που μαζεύει συχνότερα βρωμια και πόσο συχνά θέλει καθάρισμα και λιπανση.Μετράει και το είδος των πυρομαχικών...
Έχω διαπιστώσει επίσης μεγάλες διαφορές στην διάρκεια του εξωτερικού λαδωματος ενός όπλου ανάλογα το λάδι που χρησιμοποιούμε. Θέλει προσοχή και παρατήρηση.
Έτσι ακριβώς είναι. Άλλη μεταχείριση θέλει το όπλο του μπεκατσα και του ανθρώπου που μπαίνει στη στάμπα. Άλλη μεταχείριση θέλει το όπλο που βγαίνει από τη θήκη, κάθεται 3-4 ώρες καρτέρι και μετά ξανά μπαίνει στη θήκη και άλλη ένα όπλο που είσαι αναγκασμένος να το κουβαλάς παντού μαζί σου μέσα σε σκόνη υγρασία ζεστή κρύο και πρέπει να ρίξει οπωσδήποτε όποτε χρειαστεί, χωρίς να υπάρχει η άνεση να το λύνεις συχνά και να το καθαρίζεις.

Δηλαδή ;
Το έχω πάθει μια φορά σε σ/π από γρήγορο διπλοπατημα της μονής σκανδάλης που όμως θα ορκιζομουνα ότι δεν έφταιγα εγώ. Το έλεγξε ο οπλουργος και με διαβεβαίωσε γιαυτό.
Μια φορά επίσης μόνο σε μια ημιαυτοματη καραμπίνα από κόλλημα στιγμιαίο του αναστολεα νομίζω, ερριξε και τις τρεις εν ριπή και κόντεψα να πέσω ανάσκελα. Ο οπλουργος που το πηγα δεν είδε κάτι άλλο και ποτε δεν ξαναέγινε.

Τι λάδι προτείνετε παίδες για εξωτερική προστασία στη μακρά αποθήκευση?

Όταν εννοείς μακρά; Αν είναι 6 μήνες όλα καλά είναι. Μακρά για πάνω από χρόνο, γρασσο λεπτορευστο
Για το τέλος της κυνηγετικής χρονιάς λέω Κώστα , από όταν κλείσει το κυνήγι μέχρι τον Αύγουστο που θα μείνει στη θήκη.

Για το τέλος της κυνηγετικής χρονιάς λέω Κώστα , από όταν κλείσει το κυνήγι μέχρι τον Αύγουστο που θα μείνει στη θήκη.
Σε τι είδους θήκη;
Αν η θήκη έχει επένδυση από πανί θα απορροφήσει το λάδι και το μέταλλο θα είναι στεγνό. Μπορεί επίσης να εγκλωβίσει υγρασία...

Last edited:
Όταν εννοείς μακρά; Αν είναι 6 μήνες όλα καλά είναι. Μακρά για πάνω από χρόνο, γρασσο λεπτορευστο
Η κάτι με βάση κερί η λιπος
Το γρασσο και η βαζελίνη είναι τα πιο ασφαλή.
Το κερί και το λίπος μπορεί να έχουν προσμίξεις από οξέα εκτός κιαν το αποκλείουν με σαφήνεια.

Status
Not open for further replies.
Back