Eιχα δυο γκορντον μεχρι τωρα στη κυνηγετική μου διαδρομή.Θα μπορούσα να γραφω ώρες γι αυτά.Καταρχάς ,και το γράφω απόλυτα καλοπροαίρετα,χωρις να θελω να κουνήσω το δάχτυλο σε κανέναν ούτε και φυσικά να παραστήσω τον ειδικό,αλλά θεωρώ μεγάλη αδικία για τη ράτσα,να λεγεται οτι ειναι ''κοντινής'' ερευνας.Ειναι σκύλος ευρείας ερευνας,όπως και τα δυο ξαδέρφια του , ,παθιασμένος κυνηγός,μεγάλος,πολύ μεγάλος μπεκατσάς και ο αδιαμφισβήτητος βασηλιάς του βάλτου.Ζει και αναπνέει μόνο για το αφεντικό του,απίστευτης νοημοσύνης σκύλος,χαρακτηριστηκά εχει γραφτεί πολλές φορές οτι ενα απο τα προβλήματα του γκόρντον είναι πως πολλές φορες τυχαίνει να ειναι εξυπνότερο απο το αφεντικό του.Τον θεωρω τον ιδανικότερο σύντροφο για καποιον που θέλει ενα σκύλο για όλα και ειδικά για υδρόβια και μπεκάτσα μαζί.Ο τελεταίος μου γκορντονας, ο Ερίκος, ''καρφωνε'' τα παπιά απο τα 30 μέτρα, ενω δεν εμενε κοψοφτερο για κοψόφτερο στα κανάλια και τις λούμπες της αγουλινίτσας.Την αλλη μέρα πηγαίναμε για μπεκάτσες στην Ανδρίτσαινα και τον Οκτώμβρη τον επερνα στο καρτέρι για τις φάσσες, με δυο σάλτα χανόταν στη ρεματιά να φέρει τη σκοτωμένη φασα,και σε δυο λεπτά επέστρεφε με το πουλί. Δεν χρειαζεται καμιά ειδική εκπαιδευση,εχει εμφυτο και πολύ ισχυρό το ενστικτο του απόρτ,το δε μεγάλο ύψος που εχει σε συνδιασμό με τη πολύ δυνατή μύτη του επιτρέπουν να εντοπίζει απο μακρυα και με μεγάλη ευκολία όλα τα θηράματα,είτε ζωντανά είτε σκοτωμένα.Φυσικά και μπορει να υπήρξαν ατομα που δεν ανταποκρίνονταν στα στανταρ της φυλής,αυτό εχει συμβεί με όλες τις ράτσες,πόσο μάλλον με τα γκορντον που ειναι και λίγα αυτα που υπάρχουν.Αν το γκορντον ειναι απο καθαρες εργασιακες γραμμές ειναι ενα πραγματικό κυνηγετικό διαμάντι.Ειχα δρομολογήσει να αποκτήσω πάλι φετος ενα κουταβι,αλλά καποια προβλήματα που μου προέκυψαν με ανάγκασαν να το ματαιώσω,ήθε και επανιελάκος στο μεταξύ και το αφησα και φέτος. Αν τα σκυλιά του φιλου σου ειναι απο καλές γραμμές και κυνηγάνε, πάρτο με κλειστά μάτια