Springer Spaniel

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται 2 ασκήσεις από 2 διαφορετικές οπτικές η κάθε μία.Η πρώτη οπτική του τι βλέπουμε εμείς και η δεύτερη το πως βλέπουν εμάς.Στο τέλος των ασκήσεων όπως πάντα ακολουθεί σχετική αποφόρτιση με το μπαλάκι.Μέσα στο βίντεο κατά την διάρκεια της άσκησης υπάρχουν 4-5 δευτερόλεπτα που δεν θα κινήσουν την περιέργεια κανενός οϋτε θα προκαλέσουν εντύπωση....όμως είναι ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

20180217_233711.jpg
ΦΕΝΙΑ.

Μετά από αρκετο ψάξιμο για έναν σκύλο επαναφοράς και ξεπεταγματος πιστεύω βρήκα τον σύντροφο μου για τα κυνηγια που κάνω.....
YLWxomW.jpg

meKeGfW.jpg

Μας έχει κλέψει την καρδιά από τις πρώτες ώρες που τον έχουμε μαζί μας.....
Να το χαιρεστε και να ειναι καλότυχο ....

Στο συγκεκριμένο βίντεο είναι η πρώτη φορά του κουταβιού που μπαίνει σε 'πυκνό' θαμνάκι για επαναφορά.Ένα θέμα που πολλοί αναφέρουν είναι ότι το κουτάβι πιάνει το αντικέιμενο που του πετάμε για επαναφορά αλλά δεν το φέρνει,κάνει βόλτες γύρω μας ή απομακρύνεται ή κάθεται με το αντικείμενο στο στόμα και μας περιμένει-προκαλεί να πάμε εμείς να το πάρουμε.Στο βίντεο είχα πει στον Παντελή (ιδιοκτήτης) με το που θα πιάσει το κουτάβι το αντικείμενο στο στόμα του να γυρίσει πλάτη στο κουτάβι και να αρχίσει το περπάτημα χωρίς να κοιτάζει πίσω μέχρι το κουτάβι να τον φτάσει.Το κουτάβι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μας ακολουθήσει.Θα παρατηρήσετε πως παρόλο που του το εχω τονίσει,αυτός γυριζει το κεφάλι του ελαφρώς να κοιτάξει αν έρχεται το κουτάβι και τότε αυτό στρίβει.Σχεδόν όλοι το κάνουμε στην αρχή από ανασφάλεια αλλά παρατηρήστε πόσο επηρεάζει το κουτάβι.Μετά ξανακάνουμε το ίδιο και είμαι και εγώ πλάι του κρατώντας την κάμερα προς τα πίσω για να βλέπετε το κουτάβι.Παρόλο που μας φτάνει το κουτάβι ξανακάνουμε μεταβολή έτσι ώστε να 'ξεχάσει' την διαδικασία ότι θα φτάσω και θα μου το πάρει και να σκεφτέι ότι πρέπει να μας ακολουθήσει.Πάλι ο ιδιοκτήτης έχει την τάση να κοιτάξει πίσω να δει αν έρχεται το κουτάβι,αλλά τελικά το κουτάβι (ευτυχώς) μας ακολουθεί λόγω της διαδικασίας και είναι στα πόδια μας.

Καλησπερα σε όλη την παρεα.Μετά από χρόνια κυνηγιού με την συγκεκριμένη ράτσα έγινα και γω κάτοχος ενός τέτοιου σκύλου.Τον Αύγουστο κλεινουμε ενος χρόνου
Εύχομαι να σου χαρίσει πολλές ξεχωριστές στιγμές!

Back