Μπακαλιστικο λίγο αλλά μετράει το αποτέλεσμα ,τουλάχιστον υπάρχει και κάποιος που κάτι δείχνει στο περίπου από εφαρμογή ασχέτως αν την κάνει αντί για πρώτη τελευταία γιατί κανείς κοντακας δε δείχνει πως εφαρμόζει κοντάκι στη βάση που είναι το βασικό όλα τα άλλα έπονται.
Η ορθολογική σειρά είναι πρώτα τρύπημα και ακολουθεί η εφαρμογή του μηχανισμού στο ξύλο με οδηγό την τρύπα που έχεις φτιάξει και υπολογίζοντας τα περιθώρια που χρειάζεσαι τελικά.
Αν τρυπήσεις μετά την εφαρμογή διακινδυνεύεις το λάθος τρύπημα.
Αν διαθέτεις καλό εξοπλισμό,τρύπας οποτε θέλεις.
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές στο τρύπημα(στο χέρι,με χρήση τορνου,με κατασκευή οδηγού τρυπήματος και φτάνοντας στην κορυφή,με χρήση εργαλειομηχανης CNC).
Έστω ότι το επιχειρείς με κάποιον από τους τρόπους πλην του τελευταίου το τρύπημα μετά την εφαρμογή του μηχανισμού,έχει και την δυσκολία ότι δεν κάνεις μια ισοπαχη τρύπα από εμπρός έως πίσω η το αντίστροφο.
Πρέπει να κάνεις μία μεγαλύτερης διαμέτρου για να χωρέσει η κόντρα και να συνεχιστεί στον ίδιο άξονα η ελαφρώς,κατά το δοκούν,υπό γωνία σε μικρότερη διάμετρο(6-10mm)που θα φιλοξενεί την τζαβετοβιδα η 16-20mm αν έχουμε τζαβετα που φιλοξενεί το επανατατικό ελατήριο.
Αν ξεκινήσεις με χοντρό αριδι και πας στο πιο λεπτό, χρησιμοποιώντας το κέντρο της πρώτης,είναι πολύ πιο σίγουρο το τρύπημα.