View attachment 38623
Αυτό το γ@μ#μενο πιράκι (ejector stop pin), που συγκρατεί τον εξωστήρα του Win. 9410 στο κάτω αριστερό μέρος του κλείστρου, μου αχρηστεύει (ελπίζω προσωρινά) το καραμπινάκι μου !!!
Πριν μερικές μέρες, κάνοντας λίγο "dry practice" ανοιγοκλείνοντας το κλείστρο, έσπασε αυτό το πιράκι, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να πετάξει έξω τον κάλυκα !!!
Και δεν είναι η πρώτη φορά !!! Λίγες μέρες αφότου το είχα πάρει, Απρίλη του 2003, είχε σπάσει με τον ίδιο τρόπο.
Τότε ήταν στην εγγύηση, πήγα το όπλο αμέσως στο μαγαζί, το έστειλαν στην Κάλκο και μου το φτιάξανε.
Σήμερα έπιασα και το έκανα "βίδες", για να δω μήπως μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου.
View attachment 38624
Δοκίμασα να βγάλω το κομματάκι που είχε μείνει μέσα στην τρύπα, αλλά τζίφος !!! Δεν έχω και κατάλληλα εργαλεία, έβαλα ένα λεπτό σιδεράκι και το χτύπησα λίγο, αλλά δεν κουνήθηκε. Φοβήθηκα μην κάμω και καμιά χειρότερη ζημιά στο κλείστρο, και το άφησα. Είχα βρει ένα ατσάλινο κομμάτι (από βελόνα σακκοραπτικής μηχανής), που έχει ακριβώς ίδια διάμετρο (1,96 mm) για να φτιάξω άλλο πιράκι, αλλά έτσι κι αλλιώς θέλει κι αυτό κόψιμο στο κατάλληλο μήκος, κλπ. Πολύ μπελαλίδικη λεπτοδουλειά, οπότε εγκατέλειψα την ιδέα.
View attachment 38625View attachment 38626View attachment 38627
Πρέπει να πάρω τηλέφωνο στην Κάλκο, να κανονίσω να τους στείλω το κλείστρο να αντικαταστήσουν το πιράκι. Δε νομίζω να θέλουν όλο το όπλο, δεν χρειάζεται, εξάλλου μπορώ να το συναρμολογήσω ξανά μόνος μου). Θα δούμε τι θα μου πουν ...
Ξέρετε αν δουλεύει ακόμη εκεί οπλουργός ένας Βαγγέλης (Vaggos Benelli, στο φόρουμ e-artemis) ;;; Είχαμε μιλήσει ξανά πριν κάμποσα χρόνια, αλλά τώρα δεν ξέρω αν είναι ακόμα εκεί ...