https://www.kynigesia.gr/kynigi/fterota/mpekatses-ypo-to-miden
Διαβάζουμε για να θυμόμαστε και να μαθαίνουν οι νεότεροι που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με το κυνήγι της
''Έχω παρατηρήσει πάμπολλες φορές, με πάγο, μπεκάτσες να μη δέχονται τη φέρμα και άλλες τόσες, με νοτιά, να μη σηκώνονται με τίποτα.''
Συμφωνώ, το άτομο καθορίζει τη συμπεριφορά και λιγότερο ο καιρός!
''Όσο για το που πρέπει να τις ψάξει ο μπεκατσοκυνηγός, όπως είπαμε και παραπάνω, σε συνθήκες παγετού, τα προσήλια, τα βαρυκά, τα μέρη με τρεχούμενο νερό και τα πολύ πυκνά όπου δεν αφήνουν τον πάγο να εισχωρήσει, είναι τα καταλληλότερα σημεία. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι είναι απίθανο να συναντήσεις μπεκάτσες ακόμα και εκεί που το χώμα είναι τσιμέντο και χρειάζεται κομπρεσέρ για να κάνεις μία τρύπα.''
Επίσης εχω παρατηρήσει με ισχυρούς ανέμους είτε βοριά είτε νοτιά τα πουλιά να είναι πιασμένα στη ''φατσα'' του ανεμου...εκει που δε στέκεσαι....
''Οι ειδικοί λένε, ότι με θερμοκρασίες υπό το μηδέν χρειάζονται μεγαλύτερες γομώσεις. Σίγουρα έτσι είναι, αν και εγώ δεν αλλάζω ποτέ τα φυσίγγια που χρησιμοποιώ συνήθως.''
Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.... εξάλλου οι τουφεκιές είναι κοντινές. Περισσότερο στο σκάγι θα έδινα σημασία παρά στα υπόλοιπα.
Ωραίο άρθρο γενικά