Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλησπέρα ! Ποια από τα δύο ρίχνετε; Τα 7,5 (trap) ή 9,5 skeet …ρωτάω γιατί έχω σκεφτεί να τα δοκιμάσω …, γενικά μου βρίσκονται λόγο του ότι τα ρίχνω στο Σκοπευτηριο αλλά όλο το αναβάλω !
Κοιτα, στο κυνηγι δε τα εχω ριξει, περισσοτερα ξερει ο @Darkness.
Εγω στον αγωνα της Καλαματας έμενα συχνα πισω με τα 24gr ακομη και σε καποια κοντινά πιατα (πολυ λιγα που ειχε)...μου αρεσε η ανακρουσή τους όμως...τα ιδια εχω να πω κ για τα 28gr...χαλια για τα δικα μου γουστα.

Τα skeet χρησιμοποιώ, όπως και η πλειοψηφία.

Το trap το θεωρώ λίγο υπερβολικό για την τσίχλα. Αν και θα ήθελα να το δοκιμάσω από περιέργεια μιας και δεν έχω ρίξει ποτέ με τραπ.
Στα μπασίματα ειναι μια ευκερία.

βλεποντας τον Χρηστο Χατζιωτη στο σημερινο σεμιναριο,ειπε οτι οταν καταργηθουν τα μολιβδινα σκαγια και επιβληθουν τα ατσαλινα θα σταματησουμε το κυνηγι της τσιχλας.Γιατι το ειπε?λογω επικινδυνοτητας στο τεραιν?

βλεποντας τον Χρηστο Χατζιωτη στο σημερινο σεμιναριο,ειπε οτι οταν καταργηθουν τα μολιβδινα σκαγια και επιβληθουν τα ατσαλινα θα σταματησουμε το κυνηγι της τσιχλας.Γιατι το ειπε?λογω επικινδυνοτητας στο τεραιν?
Ξανά δες το βιντεο

Για λόγους οικονομικούς το κόστος θα είναι τρελό για μια τσίχλα
Και κάτι που δεν γνωρίζω αλλά το έχω απορία.
Ποσό ψιλά σκάγια υπάρχουν σε ατσάλινα;
Μπορούν να τα ρίξουν τα περισσότερα όπλα και με τι τσοκ.
Ποια ειναι βλητική τους αποδόσεις ;
Είναι μεγάλο το θέμα που ανοίγεται καλό είναι να μην το ταράζουμε και πολύ για να δούμε τη θα γίνει.
Γιατί αν ισχύουν αυτά που λέγονται για το κόστος τον φυσιγγίων είκοσι φορές πάνω. Τότε κατάφεραν να σταματήσουν την κυνηγετική δραστηριότητα με την μια και χωρίς κόπο.

Last edited:
Για λόγους οικονομικούς το κόστος θα είναι τρελό για μια τσίχλα
Και κάτι που δεν γνωρίζω αλλά το έχω απορία.
Ποσό ψιλά σκάγια υπάρχουν σε ατσάλινα;
Μπορούν να τα ρίξουν τα περισσότερα όπλα και με τι τσοκ.
Ποια ειναι βλητική τους αποδόσεις ;
Είναι μεγάλο το θέμα που ανοίγεται καλό είναι να μην το ταράζουμε και πολύ για να δούμε τη θα γίνει.
Γιατί αν ισχύουν αυτά που λέγονται για το κόστος τον φυσιγγίων είκοσι φορές πάνω. Τότε κατάφεραν να σταματήσουν την κυνηγετική δραστηριότητα με την μια και χωρίς κόπο.
Νομίζω μέχρι 8 το πιο ψιλό το οποίο λογικά αντιστοιχεί σε 10 μολύβδινο.

Δε νομίζω ότι θα γίνει κάτι άμεσα με τα ατσαλια...οι περισσότερες εταιρίες συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να παράγουν μολυβδινα φυσιγγια...
Η πιθανότητα μείωσης της καρπωσης ή και η πιθανότητα να σταματήσει το τρυγόνι νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο, προς το παρόν

Για την ακρίβεια, με τις τιμές που έχουν φτάσει τα μολύβδινα φυσίγγια στην Ελλάδα, η τιμή για ατσάλινα είναι η ίδια ή ελάχιστα ψηλότερη.
Από βλητικής άποψης που είναι το κύριο θέμα, είναι πως πρέπει να κατέβεις 2 νούμερα σκαγιων πιο χοντρά για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα στην διατήρηση. Αυτό όμως μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό σκαγιων κατά αντιστοιχία με τα μολύβδινα.
Τα πλείστα όπλα των τελευταίων δεκαετιών είναι ικανά να ρίξουν ατσάλινα. Το θέμα ξεκινάει με παλιότερα όπλα.
Όσον αφορά τα τσοκ, είναι απαγορευτικά τα 1*,2*. Τα υπόλοιπα ενδείκνυνται για χρήση ατσάλινων!

Ένα από τα ελάχιστα θετικά τούς, είναι η μειωμένη παραμόρφωση κατά την βολή, άρα καλύτερη κατανομή. Το ζήτημα που δημιουργείται εδώ είναι σε κοντινές ντουφεκιες σε σκληρή επιφάνεια (κυνήγι πέρδικας, λαγού) από τον εξωστρακισμο τούς...

Το πρόβλημα είναι στα κλειστά τσοκαρισματα κι όχι στο κοίλο της κάνης.
Τα σιδερένια σκάγια καλύπτονται πλήρως από συγκεντρωτηρες που είναι μελετημενοι και σχεδιασμένοι γι'αυτό τον λόγο.
Να έχουν ΟΛΟ το φορτίο στο εσωτερικο του ποτηριού τους και πολύ πιο παχύ το περιμετρικό πλαστικό.

Για την ακρίβεια, με τις τιμές που έχουν φτάσει τα μολύβδινα φυσίγγια στην Ελλάδα, η τιμή για ατσάλινα είναι η ίδια ή ελάχιστα ψηλότερη.
Από βλητικής άποψης που είναι το κύριο θέμα, είναι πως πρέπει να κατέβεις 2 νούμερα σκαγιων πιο χοντρά για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα στην διατήρηση. Αυτό όμως μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό σκαγιων κατά αντιστοιχία με τα μολύβδινα.
Τα πλείστα όπλα των τελευταίων δεκαετιών είναι ικανά να ρίξουν ατσάλινα. Το θέμα ξεκινάει με παλιότερα όπλα.
Όσον αφορά τα τσοκ, είναι απαγορευτικά τα 1*,2*. Τα υπόλοιπα ενδείκνυνται για χρήση ατσάλινων!

Ένα από τα ελάχιστα θετικά τούς, είναι η μειωμένη παραμόρφωση κατά την βολή, άρα καλύτερη κατανομή. Το ζήτημα που δημιουργείται εδώ είναι σε κοντινές ντουφεκιες σε σκληρή επιφάνεια (κυνήγι πέρδικας, λαγού) από τον εξωστρακισμο τούς...
Ο αριθμός σκαγιων δεν πρέπει να είναι μικρότερος γιατί τα ατσάλινα είναι ελαφρύτερα άρα στα ίδια γραμμάρια θα ειναι μια η άλλη ,ο εξωστρακισμος θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν θα ξέρεις από που θα σου ρθει.

Αλλάξτε κουβέντα ρε παιδία όταν και αν θα έρθει θα βρούμε την λύση μεχρει τοτε ρίχνετε ότι σας αρέσει
και να στοκαρετεεεεεε κιολας εε ηλιαααα ;) ετοιμαζω να χωσο και μια παραγκελια στον ανδρεα.yel.

Τα skeet ρίχνω κι εγώ από παλιά, έχω ρίξει άπειρα κυρίως με την καραμπίνα και το δίκαννο. Θεωρώ ότι για τσίχλες είναι καλύτερα λόγω αριθμού σκαγιών (περίπου 500 - 520). Ενώ τα trap έχουν σχετικά λίγα σκάγια (γύρω στα 295-300), οπότε χρειάζονται πιο σφιχτό τσοκ - και πολύ καλό σκοπευτή ...
Όσο για το μέγεθος του σκαγιού, το #9,5 δεν έχει κανένα θέμα στη συντριπτική πλειοψηφία των αποστάσεων που θα τουφεκιστεί η τσίχλα. Ίσως το #7,5 (του trap) να είναι προτιμότερο σε περιπτώσεις και σε μέρη με μεγάλη πιθανότητα να περάσουν και μεγαλύτερα θηράματα (π.χ. φάσσες) ...
Κι εγώ έριξα μερικά skeet 24gr #9.5 και καταχάρηκα που έχει ανεπαίσθητη ανάκρουση.

Back