Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Φορτώστε φυσίγγια μετά από μία κακή χρονιά για να μην αναγκαστεί κανένας επαγγελματίας να κάνει προσφορές.
Εσύ κουφάλα πρέπει να έχεις 5-6 χιλιάδες καβάτζα και είσαι άνετος
Μην αναφέρω και το φιλαράκι σου τον @Χάρης Π
Φήμες λένε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία σε πυρομαχικά τώρα που αποσύρονται οι ΗΠΑ

Εγώ ξεκίνησα τη χρονιά με Navaro 30 gr no 9 και έχασα τα καλύτερα περάσματα του Οκτώβρη/Νοέμβρη. Πλήρης απογοήτευση και εκνευρισμός.
Μετά χρησιμοποίησα κάποια περυσινά J&B Commandos. Αρκετά, έως πολύ καλά.
Όταν τελείωσαν πήρα Cheditte Tordo No 9 (πάντα). Έριξα λίγες τουφεκιές γιατί πέσαμε στην παρατεταμένη περίοδο ατσιχλίας.
Αυτά τα λίγα που έριξα ήταν μπαμ και κάτω.

Φέτος έχω ρίξει ότι φυσίγγι κυκλοφορεί στο εμπόριο αυτά που με ικανοποίησαν ήταν τα νόβα τα κλαμπ τα 32 αλλά ακριβά για τσιχλα και τα veloche ειδικά αυτά και τα νόβα σε όλους τους καιρούς δούλευαν επίσης καλά ήταν και τα Τορντο αλλά με υγρασία και γυσω στους 5 βαθμούς όλα ζωντανά

Φήμες λένε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία σε πυρομαχικά τώρα που αποσύρονται οι ΗΠΑ
5-6 χιλιάδες έχω για στοπ στις πόρτες μόνο.

Ναι αλλά θα πρέπει να έχει αντάλλαγμα:τι θα του δώσει ο Ζελέ; .think. 😸

Πάντα ήμουνα της άποψης στο ένα φυσιγκι για όλα τα κυνήγια και να αλλάζεις μόνο νούμερο και τσοκ το έκανα για πολλά χρόνια με το καφέ της λαμπρό όμως το φυσιγκι άλλαξε και ακριβηνε και δε μου έκανε πια για αυτό έψαξα ένα συνδιασμό άλλων φυσιγκιων κατέληξα στα παραπάνω μιας και ο λακο ο Όσκαρ και ο αλεκτορις εκλεισαν

Εγώ φέτος, λόγο απόκτησης του δικανου ψαχτηκα πρώτη φορά τόσο πολύ με φυσίγγια. Με όλα ήμουν κομπλέ πέρα από μικρολεπτομέρειες.
Lambro series 2 24gr φονικά όπως πάντα απλά φέτος μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν λίγο πιο γρήγορα, το 70% των καταβολών με σκάγια μόνο στο κεφάλι.
Lambro A1 28γρ και 32γρ σε νούμερο 9 και 8 αντίστοιχα εξαιρετικά.
Lambro mezzo 30γρ φονικοτατα σε όλες τις αποστάσεις.
Δορκάς 28γρ Νο 9και διασποράς(δεν θυμάμαι γραμμάρια) Νο 9 μια χαρα.
Δουβρης 32γρ Νο9 ότι πέρναγε μέχρι τα 15μ με το δίκανο*/*** έπεφτε ξερό.
Ρουμελιώτης 28γρ Νο9 πολύ καλά όπως είναι χρόνια τώρα αλλά στην πολύ υγρασία και κρύο είχα αρκετές ζωντανές.
Ρουμελιώτης 30γρ Νο9 μεσοταπα φοβερά αλλά στο δίκανο η μία κάννη το φρακαρε και μου έβγαζε την πίστη να το ανοίξω, 5 έριξα και μετά δεν τα ξανά έβαλα σε αυτή.
Κουτουμανος cobra 32γρ Νο8 , κομπλέ. Το είχα πολλά χρόνια και έπρεπε να το στείλω.

Εγώ φέτος, λόγο απόκτησης του δικανου ψαχτηκα πρώτη φορά τόσο πολύ με φυσίγγια. Με όλα ήμουν κομπλέ πέρα από μικρολεπτομέρειες.
Lambro series 2 24gr φονικά όπως πάντα απλά φέτος μου έδωσαν την εντύπωση ότι ήταν λίγο πιο γρήγορα, το 70% των καταβολών με σκάγια μόνο στο κεφάλι.
Lambro A1 28γρ και 32γρ σε νούμερο 9 και 8 αντίστοιχα εξαιρετικά.
Lambro mezzo 30γρ φονικοτατα σε όλες τις αποστάσεις.
Δορκάς 28γρ Νο 9και διασποράς(δεν θυμάμαι γραμμάρια) Νο 9 μια χαρα.
Δουβρης 32γρ Νο9 ότι πέρναγε μέχρι τα 15μ με το δίκανο*/*** έπεφτε ξερό.
Ρουμελιώτης 28γρ Νο9 πολύ καλά όπως είναι χρόνια τώρα αλλά στην πολύ υγρασία και κρύο είχα αρκετές ζωντανές.
Ρουμελιώτης 30γρ Νο9 μεσοταπα φοβερά αλλά στο δίκανο η μία κάννη το φρακαρε και μου έβγαζε την πίστη να το ανοίξω, 5 έριξα και μετά δεν τα ξανά έβαλα σε αυτή.
Κουτουμανος cobra 32γρ Νο8 , κομπλέ. Το είχα πολλά χρόνια και έπρεπε να το στείλω.
Tο series 2 24gr δεν ειναι τοσο γρήγορο...στα 382m/s ειναι....αλλα ειναι εξεραιτικά μαλακό κ φωνικό...

Tο series 2 24gr δεν ειναι τοσο γρήγορο...στα 382m/s ειναι....αλλα ειναι εξεραιτικά μαλακό κ φωνικό...
Μια χαρά ταχύτητα έχει όση σχεδόν έχουν και τα καλύτερα φυσίγγια της αγοράς (αμερικανικά) .

Το είχα ξανά αναφέρει και παλιότερα. Τα ρίχνω πολλά χρόνια ( προ καραντίνας) και φέτος η δεύτερη παρτίδα που αγόρασα μου δημιούργησε αυτή την εντύπωση και το διαπίστωσα και από τις καταβολές αλλά και τις αστοχίες, μιας και όλες έφευγαν μπροστά από το πουλί.
Βέβαια δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο ότι είχα 10+ χρόνια να ρίξω σε τσίχλα με σφιχτά τσοκ και στην τελική να έριχνα τόσο καιρό πιο μπροστά και να μην το είχα καταλάβει. Αλλά με τα υπόλοιπα φυσίγγια δεν το κατάλαβα αυτό, μπορεί να μην είναι τόσο συγκεντρωτικά θα μου πεις. Ούτε αυτό μπορώ να το κρίνω μιας και πήρα χαρτόνια για να τα δοκιμάσω όλα με το δίκανο αλλά τλκ δεν το έκανα ποτέ.
Παράπονο πάντως δεν είχα μιας και τα έριξα όπως πάντα σε όλους τους καιρούς και σε όλες τις αποστάσεις και τα πήγαν περίφημα.

Το είχα ξανά αναφέρει και παλιότερα. Τα ρίχνω πολλά χρόνια ( προ καραντίνας) και φέτος η δεύτερη παρτίδα που αγόρασα μου δημιούργησε αυτή την εντύπωση και το διαπίστωσα και από τις καταβολές αλλά και τις αστοχίες, μιας και όλες έφευγαν μπροστά από το πουλί.
Βέβαια δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο ότι είχα 10+ χρόνια να ρίξω σε τσίχλα με σφιχτά τσοκ και στην τελική να έριχνα τόσο καιρό πιο μπροστά και να μην το είχα καταλάβει. Αλλά με τα υπόλοιπα φυσίγγια δεν το κατάλαβα αυτό, μπορεί να μην είναι τόσο συγκεντρωτικά θα μου πεις. Ούτε αυτό μπορώ να το κρίνω μιας και πήρα χαρτόνια για να τα δοκιμάσω όλα με το δίκανο αλλά τλκ δεν το έκανα ποτέ.
Παράπονο πάντως δεν είχα μιας και τα έριξα όπως πάντα σε όλους τους καιρούς και σε όλες τις αποστάσεις και τα πήγαν περίφημα.
Καλησπέρα ! Ποια από τα δύο ρίχνετε; Τα 7,5 (trap) ή 9,5 skeet …ρωτάω γιατί έχω σκεφτεί να τα δοκιμάσω …, γενικά μου βρίσκονται λόγο του ότι τα ρίχνω στο Σκοπευτηριο αλλά όλο το αναβάλω !

Καλησπέρα ! Ποια από τα δύο ρίχνετε; Τα 7,5 (trap) ή 9,5 skeet …ρωτάω γιατί έχω σκεφτεί να τα δοκιμάσω …, γενικά μου βρίσκονται λόγο του ότι τα ρίχνω στο Σκοπευτηριο αλλά όλο το αναβάλω !
Τα skeet χρησιμοποιώ, όπως και η πλειοψηφία.

Το trap το θεωρώ λίγο υπερβολικό για την τσίχλα. Αν και θα ήθελα να το δοκιμάσω από περιέργεια μιας και δεν έχω ρίξει ποτέ με τραπ.

Τα skeet χρησιμοποιώ, όπως και η πλειοψηφία.

Το trap το θεωρώ λίγο υπερβολικό για την τσίχλα. Αν και θα ήθελα να το δοκιμάσω από περιέργεια μιας και δεν έχω ρίξει ποτέ με τραπ.
Τα skeet ρίχνω κι εγώ από παλιά, έχω ρίξει άπειρα κυρίως με την καραμπίνα και το δίκαννο. Θεωρώ ότι για τσίχλες είναι καλύτερα λόγω αριθμού σκαγιών (περίπου 500 - 520). Ενώ τα trap έχουν σχετικά λίγα σκάγια (γύρω στα 295-300), οπότε χρειάζονται πιο σφιχτό τσοκ - και πολύ καλό σκοπευτή ...
Όσο για το μέγεθος του σκαγιού, το #9,5 δεν έχει κανένα θέμα στη συντριπτική πλειοψηφία των αποστάσεων που θα τουφεκιστεί η τσίχλα. Ίσως το #7,5 (του trap) να είναι προτιμότερο σε περιπτώσεις και σε μέρη με μεγάλη πιθανότητα να περάσουν και μεγαλύτερα θηράματα (π.χ. φάσσες) ...

Back