Βλητικές δοκιμές

Τελικά, εσυ ο ίδιος, εχεις καταλήξει σε καποιο συμπέρασμα προσωπικα για εσενα, διοτι δεν θυμαμαι τις δοκιμές σου επιδη εχεις αναρτήσει πολλες η αλήθεια ειναι.
Μα φυσικά ναι είχα κάνει μια ανάρτηση στην ιδιογομωση με τα αποτέλεσμα στα θηράματα..
Πέραν της δοκιμές σε χαρτί.

Καλή η καβλαντα δε λέω.
Αλλά 4* δε ρίχνει 83% όσα κιλά βλητικής ανωτερότητας και να έχει η κάννη.
Πάει το δούλεμα σύννεφο εδώ μέσα!!!!
Φίλε έχεις δει πόσες δοκιμές έχω βαλει;;
Είδες τσοκ;
Και μέτρα στα 20-25μ πόσο πρέπει να πάει;

Καλή η καβλαντα δε λέω.
Αλλά 4* δε ρίχνει 83% όσα κιλά βλητικής ανωτερότητας και να έχει η κάννη.
Πάει το δούλεμα σύννεφο εδώ μέσα!!!!
Δεν είναι 36.5. Είναι κοντά για αυτό γίνετε πιστεύω

Αν ήταν 36.5 δεν γίνετε με απλό φυσίγγι και μαμά κάνη

Η οπτιμά είναι μια κλάση από μόνη της μην το ψάχνετε περισσότερο
περα απ την πλακα Ηλια, θα ηταν ωραια μια δοκιμη με Beretta Optima και την benelli supersport.
Τις εριξα διαδοχικα στο σκοπευτήριο και ειδα διαφορετικα πράγματα στις ντουφεκιες με τα ιδια φυσίγγια . Αν εχει όρεξη κανεις για δοκιμες σε πίνακα, ταχογραφο κτλ βαζω τα οπλα και τους καφεδες

το δύσκολο είναι να βρεις ένα όπλο να ταιριάζει πάνω σου και δεν εννοώ μόνο το κοντάκι αλλά όλο το σύνολό,να ρίχνεις και να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα,να αστοχεις και να ξέρεις γιατί αστόχησες οι κατανομές λίγο πολύ φτιάχνονται.

το δύσκολο είναι να βρεις ένα όπλο να ταιριάζει πάνω σου και δεν εννοώ μόνο το κοντάκι αλλά όλο το σύνολό,να ρίχνεις και να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα,να αστοχεις και να ξέρεις γιατί αστόχησες οι κατανομές λίγο πολύ φτιάχνονται.
,+10000000

περα απ την πλακα Ηλια, θα ηταν ωραια μια δοκιμη με Beretta Optima και την benelli supersport.
Τις εριξα διαδοχικα στο σκοπευτήριο και ειδα διαφορετικα πράγματα στις ντουφεκιες με τα ιδια φυσίγγια . Αν εχει όρεξη κανεις για δοκιμες σε πίνακα, ταχογραφο κτλ βαζω τα οπλα και τους καφεδες
Δεν την κερδίζει την super sport η optima τις έχω μετρήσει εγώ με 3/4 διαφορετικα φυσίγγια η super sport είχε ελαφρώς μεγαλύτερες συγκεντρώσεις η optima κέρδιζε λίγο στις κατανομές αν τους βάλεις 5 νουμ και κάτω με 1* από 36 έως 42 γρ η super sport σκοτώνει 10 μέτρα παραπάνω με εργοστασιακά τσοκ ..Θα μου πεις εσύ που κατέληξες με δύο γιατί τις έδωσες γιατί δεν μου φτάνουν ποτέ πάντα θέλω το περισσότερο ,και μην ξεχνάται ότι η οπτιμα έχει και κάποιες ιδιαιτερότητες στην τουφεκιά στο πεδίο γι'αυτό και δεν κερδίζει καμία τη ρέμινγκτον είτε μας αρέσει είτε όχι .Αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετική κανη η optima της 391 για τις άλλες των υπολοίπων μοντέλων δε ξέρω γιατί έχουν διαφορά στου κώνους σε κάποια μοντέλα.

Γιάννη για πες λεπτομέρειες εδώ;
Τι ακριβώς εννοείς;
Θα σου πω φίλος μου κολλητός έχει την 391 οπτιμα την πρώτη .Έχει επίσης 2 wintsister sx3 την αχρωμίωτη ,1187 Remington ,222 robust, guerini σκοπευτικό , Frankie 612 και κάποια άλλο μαζί με το γιο του ,βασικό του όπλο όταν πάμε κυνήγι η optima γαμαει ,όταν έχει υγρασία την αφήνει στο αμάξι και παίρνει την sx3 ,και το παιδί και τουφεκάει κάλα και γέμιζε και φυσίγγια και είναι κυνηγός δε ρίχνει 200 φυσίγγια τη σεζόν .Μη μου πεις για φυσίγγια γιατί τα ίδια ρίχνουμε με όλες επομένως δεν τίθετε θέμα πάει δε πάει τίθεται θέμα τι δυναμική έχει η κάθε κάνη .Και έρχεται στο μυαλό το μέταλο και η αχρωμίωτη σε σχέση με τη χρωμιωμενη που δυστυχώς δεν είναι μόνο το θέμα λείανσης που μας ενδιαφέρει είναι και κάτι άλλο που μάλλον δεν κατανοούμε μόνο βλέπουμε στην πράξη.Γιαυτο μετά από τόσα όπλα θέλω αχρωμίωτα ντουφέκια προσωπικά.

Εγω αυτο που διαπιστωσα σε δοκιμη.
SX1 αχρωμίωτη 76cm 1* VS TOZ MC21-12 χρωμιομένο 76cm 1* ηταν πως το ΤΟΖ εδωσε 10+m/s παραπανω ταχυτητα ενω η SX1 το αντίθετο (με το ίδιο φυσίγγι).....παραλληλα ομως, στο χαρτόνι η SX1 το πηρε παραμάζωμα το ΤΟΖ με τουφεκια εντονώτερου κέντρου κ το αντίστροφο το ΤΟΖ.....ενημερωτικα το αναφερω....δε με απασχολει προσωπικα.

Back