Αυτό σημαίνει ότι δεν μέτρησες σκάγια στα φυσίγγια ;Τα ποσοστά βγήκαν σύμφωνα με το ιταλικό μετρικό σύστημα .
Οχι Τάσο δεν τα μέτρησα.Αυτό σημαίνει ότι δεν μέτρησες σκάγια στα φυσίγγια ;
Για να είναι σωστά τα αποτελέσματα πρέπει να μετρήσεις.
Ένα φυσίγγι υπάρχει στο εμπόριο με αρχική ταχύτητα κάτω από 400 μ/δ και ιδού τα αποτελέσματα. Πολύ το αγαπάω το συγκεκριμένο.Με gt 28gr v8 στα 30μ
Και πολύ σταθερό..Ένα φυσίγγι υπάρχει στο εμπόριο με αρχική ταχύτητα κάτω από 400 μ/δ και ιδού τα αποτελέσματα. Πολύ το αγαπάω το συγκεκριμένο.
Με gt 28gr v8 στα 30μ
Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνειΛονδρεζος με τα τσαγακια του?
Χθες που πήγα στο σκοπευτήριο βρήκα ευκαιρία για να ξανακάνω την δοκιμή. Kicks Smoke LF στην 11-87 με δύο φυσίγγια τα Lambro A1 #6 34gr και τα σκοπευτικά MSI Sporting # 8,5 28gr στα 35m.Οφείλω μια διόρθωση: το τσοκ είναι το Kicks Smoke που επάνω γράφει .700 και 730. Τα παραπάνω μετρήθηκαν και με ηλεκτρονικό παχύμετρο. 0.730 είσοδος και 0.7 έξοδος. Η διαφορά 0,03"=0,762mm κατατάσσει το τσοκάκι στο Light Full LF και όχι LM όπως ανέφερα στο αρχικό μύνημα.
Θα ξανακάνω την δοκιμή επειδή το χαρτόνι είχε και σκάγια από άλλη τουφεκιά και ενδεχομένως να μπερδεύει, παρά το ότι το τμήμα αυτό του χαρτονιού ήταν καθαρό. Πχ τα σκάγια κάτω δεξιά εκτός κύκλου είναι από άλλη τουφεκιά.
ΥΓ: Όλα αυτά επειδή το να βρεις μεγάλο χαρτόνι καθαρό είναι θέμα. Έχω καταντήσει ο ρακοσυλλέκτης της γειτονιάς. Μόλις βλέπω σε κάδους μεγάλα χαρτόνια τρέχω και τα μαζεύω και μερικοί γείτονες με βλέπουν και κουνάνε το κεφάλι .
Μήτσο, ωραίες τουφεκιές και οι δύο, αλλά επίτρεψέ μου μια ένσταση ως προς τα νούμερα που χρησιμοποίησες σαν αριθμό σκαγιών ανά γραμμάριο.Αν υποθέσουμε ότι σε #6 έχουμε 7,88 σκάγια ανά gr στα 34 gr έχουμε 268 σκάγια και είμαστε στο 242/268 = 90,3 %.
Παρομοίως αν σε #8,5 έχουμε 17,5 σκάγια ανά gr στα 28 gr έχουμε 484 σκάγια και είμαστε στο 317/484 = 65,5 % .
Ωραίος Στέλιο ευχαριστώ για την διόρθωση . Τα νούμερα τα βρήκα εδώ : https://www.hunter.gr/index.php?a=2&b=2&c=shot και πήγα κατευθείαν στον πρώτο πίνακα χωρίς να προσέξω ότι μιλάει γιά αμερικάνικα φυσίγγια. Μικρό το κακό. Και τα δύο ποσοστά είναι καλά αλλά η όλη δοκιμή έγινε για να δω πως παίζει η κάννη της 11-87 σε συνδιασμό με το Kicks LF και μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε.Μήτσο, ωραίες τουφεκιές και οι δύο, αλλά επίτρεψέ μου μια ένσταση ως προς τα νούμερα που χρησιμοποίησες σαν αριθμό σκαγιών ανά γραμμάριο.
Η κλίμακα σκαγιών Lambro (που είναι σχεδόν ίδια με την ιταλική) για το #6 δίνει 9,3 σκ/γρ. και για το #8,5 δίνει 16,4 σκ/γρ.
Αλλά και από δικές μου μετρήσεις σε διάφορα φυσίγγια #6 (NSI Percorso, Lambro Μπλε, κλπ) έχω βρει γύρω στα 9 σκ/γρ. (από 8,8 - 9,4).
Και σε διάφορα σκοπευτικά 28άρια #8,5 έχω βρεί από 15 - 16,5 σκ/γρ.
Οπότε θεωρώ πιο ρεαλιστικά νούμερα, για το #6 τα 9 σκ/γρ. δηλ. περίπου 300 στο φυσίγγι, και το ποσοστό: 242/300= 80%
Και για το #8,5 τα 16 σκ/γρ. δηλ. περίπου 450 στο φυσίγγι, και το αντίστοιχο ποσοστό: 317/450= 70%
Πολύ καλά ποσοστά και τα δυο, για εμπορικά φυσίγγια.