Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λογικό είναι τα πουλιά να είναι αγριεμένα και να πετάνε στο Θεό. Πόσα τουφέκια τρώνε σε όλο τους το ταξίδι; Επίσης οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές για να κατέβουν σε ύψος, η ζέστη είναι αρκετή ακόμα.
Και ναι συμφωνώ κι εγώ μιας και το έχω παρατηρήσει, τα περισσότερα πουλιά μπαίνουν νύχτα.
Τα καρτέρια αρχίζουν να σβήνουν σιγά σιγά και την θέση τους παίρνουν τα περπατητά. Πέρυσι ο καιρός ήταν πολύ μαλακός και τα απογευματινά καρτέρια σκέτη απογοήτευση. Τα πουλιά προτιμούσαν να μείνουν χαμηλά παρά να ανέβουν για κούρνια στα ψηλά. Αντίθετα με το καρτέρι στο περπατητό έβλεπες απο αρκετά εώς πολλά πουλιά.
Υπομονή ακόμα δεν έχει κριθεί η χρονιά, μέχρι τις 10 Νοέμβρη είναι αρκετές μέρες μπροστά.

Τα πουλιά....σίγουρα δεν καταλαβαίνουν! Καταλαβαίνει ο εργοδότης μου όμως!
Άλλο να ξημερώνει στις 7:40 και άλλο στις 6:40! Τώρα νομίζω καταλαβαίνεις!

Αν πλακώσει ο Νοτιάς....το ήπιαμε φίλε!
24 με 26/10 θα είμαι Παρίσι!....φτούυυυυ
χαχαχα!!σωστος.well done. ο εργοδοτης καταλαβαινει κ πολυ καλα μαλιστα!!!

Η διαφορα ειναι στην αλλαγη της διαρκειας της ημερας κ του ηλιακου φωτος(για αυτο κρατανε ημερομηνιες τα πουλια,σε συνδυασμο παντα με καιρικες συνθηκες)
Ευχαριστώ που το έβαλες στην σωστή του διάσταση...αυτό που έγραψα....γιατι ο Πέρι ψάχνει τις τσίχλες να δουν αν φοράνε ρολόι!
Άντε πάιδες.....σας αφήνω...πάω για ύπνο!

Σάββατο πρωί σε ημιορεινούς ελαιώνες στην περιοχή της Ζαχάρω. Στο συγκεκριμένο καρτέρι οι τσίχλες έρχονται από τα ορεινά προς τον κάμπο και τη θάλασσα το πρωί. Έτσι στηθήκαμε και εμείς. Δύο τσίχλες και ένας κότσιφας με φυσιολογική πορεία στο ξημέρωμα και μετά παύση για κανένα 20λεπτο. Στη συνέχεια τσίχλες να εμφανίζονται από την αντίθετη κατεύθυνση, από τη θάλασσα προς τα βουνά. Μία-μία, δύο-δύο, τρεις-τρεις και μία τετράδα. Σύνολο 15-20 πουλιά πέρασαν από εμάς. Τα περισσότερα σε μεγάλο υψόμετρο, >50 μέτρα. Τρεις σε καλή απόσταση. Μόνο μία κατάφερα να προσγειώσω. Πολλές τουφεκιές από καρτέρια πιο κάτω από εμάς, προς τη θάλασσα.

Όλα αυτά τα πουλιά ήταν καινούργια στην περιοχή. Πετούσαν ανάποδα από ότι θα έπρεπε, πετούσαν σα χαμένα χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, έκαναν κύκλους.

Άρα στην περιοχή της Ζαχάρω πουλιά μπήκαν.

Σάββατο απόγευμα σε απογευματινό καρτέρι νοτιότερα κοντά στα σύνολα με Μεσσηνία δεν είδα ούτε μία τσίχλα. Ο φίλος εκτέλεσε ένα κοράκι το οποίο έπεσε σπαρακτικά προς τη γη. Περιμέναμε να έρθουν και άλλα για να του κάνουν την κηδεία αλλά μας είδαν και δεν ήρθαν σε απόσταση βολής.

Σήμερα Κυριακή στο χθεσινό πρωινό καρτέρι που είχε γίνει το μίνι-μπάσιμο το Σάββατο πέρασαν μόνο 5 τσίχλες στην φυσιολογική τους πορεία και τίποτα άλλο. Δεν άκουσα ούτε μία τουφεκιά εκεί που χθες γινόταν χαμός. Οι μόνες τουφεκιές που ακούστηκαν ήταν οι δύο τριπλέτες μου.

Στην περιοχή κάποια λίγα πουλιά έχουν μπει. Ελπίζω να μπουν και άλλα τις επόμενες μέρες γιατί αυτά είναι πολύ λίγα.
Καλά να περνάτε.

σε Ξηρονομή
Έφτασες Ξηρονομή για τα μπασίματα? Και μάλιστα τα μπασίματα που κάνει (που δεν κάνει δηλαδή!)μέχρι στιγμής? Μωρε μπράβο επιμονή!!Εκτός αν μένεις προς δυτική Αττικη βέβαια. Αυτά θα τα τιμήσουμε απο Νοέμβρη που θα πιάσει (ελπίζουμε!!) πουλάκια! Πρέπει να έχει και κάποια ωραία βιντεάκια στο youtube ο altair απο κει (απο τις παλιές ωραίες εποχές!!)

Έφτασες Ξηρονομή για τα μπασίματα?
Αφού το ήθελε η παρέα....πως να αρνηθώ??
Δεν μας χάλασε όμως...πήγαμε σε γνωστό μας φούρνο που το περιμέναμε πως και πως από πέρσι...για φοβερή μπουγάτσα...και κοτόπιτα!!

Ευχαριστώ που το έβαλες στην σωστή του διάσταση...αυτό που έγραψα....γιατι ο Πέρι ψάχνει τις τσίχλες να δουν αν φοράνε ρολόι!
Άντε πάιδες.....σας αφήνω...πάω για ύπνο!
Δε φταιει ο περι.ετσι οπως το εγραψες ολοι αυτο καταλαβαμε.αφου λες οτι φευγουν πριν ξημερωσει,με την αλλαγη ωρας ο μονος που δε θα εχει προβλημα να πας για κυνηγι σιγουρα θα ειναι ο εργοδοτης σου,αλλα αυτες παλι θα εχουν φυγει συμφωνα με αυτα που ισχυριζεσαι.

Καλημέρα από ΒΑ Αττική, όπως είπαν και υπόλοιποι, λιγότερα πουλιά σήμερα σχετικά με τις προηγούμενες ημέρες. Τα περισσότερα σε απαγορευτικό ύψος, πολλοί οι κυνηγοί, λίγες οι τουφεκιές και αυτές της απελπισίας. Μέχρι τις 11.00 που κάτσαμε με την παρέα, πιο πολύ για συζήτηση και χαβαλέ παρά για κυνήγι, περνούσαν που και που λίγα πουλιά, πολύ ψηλά σε ομάδες των 4-6 στην τυπική τους ρότα για την εποχή. Όλο και περισσότερες φάσες ανεμίζουν...

Εν τέλει τώρα έπιασε σήμα το κινητό του πατέρα μου... Το πρωί στάθηκε στα κλασικά καρτέρια πέριξ του δρόμου, δεν πέρασε τίποτα ιδιαίτερο, δεν έριξε τουφεκιά, πλην μια κουρούνας που κατέβασε από τα 50 μέτρα. Έφυγε από εκεί και πήγε πιο μέσα, στα έλατα για καμιά γερακότσιχλα, εντόπισε ένα κοπαδάκι μια δεκαριά πουλιά, έκανε ένα καρτέρι καμιά ώρα κι εκεί, αλλά δεν γύρισε καμιά. Μετά πέτυχε έναν κύριο και άρχισαν να μαζεύουν μανιτάρια στο δάσος μέχρι και τώρα, όπου πήρε το μάτι του ένα κοπάδι φάσσες και πάει να ψάξει...

Έγινε σήμερα το πολυπόθητο πέρασμα. Ενώ αξημέρωτα άκουσα μόνο 2-3 τσιν τσιν μόλις έφεξε καλά έκαναν μαζικό πέρασμα τα πουλιά . Μέχρι τις 09:30 σχεδόν έμπαιναν πουλιά κορδόνι απ' όλες τις μεριές σε όλα τα ύψη. Όπως ήταν φυσικό και μετά το χθεσινό πολλή καλό πέρασμα το ύψωμα είχε γίνει γήπεδο από το κόσμο, ακολούθησαν διαφορά τραγελαφικά μόλις ξημέρωσε με τιυς αργοπορημένους και έτσι πήρα το αμάξι και πήγα πολλή παραπέρα από το χαμό που γινόταν εκεί. Σε καλό μου βγήκε τελικά μιας και τα πουλιά σε εκείνο το σημείο έρχονται πιο ομαλά αλλά το μειονέκτημα του σημείου είναι ότι από τις 08:30 και μετά έχεις τον ήλιο κατάματα που σε αναγκάζει να μετακίνησε συνέχεια πίσω από τις κεντρωμαδες. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα το σημερινό πέρασμα, χόρτασα κιχλες και τουφεκιές, πήρα κάποια ψηλωμενα πουλιά αλλά έφαγα και κάτι ξεβρακώματα από άλλες με τάσεις αυτοκτονίας που ήταν όλα δικά μου.......sarcastic. .
Μετά τις 10:00 έκαναν και την εμφάνιση τους κάμποσοι ψηλωμενοι κοτσυφοι.
Δυστηχως είχα και δυο χαμένα πουλιά σήμερα, μια που σκάλωσε και μια που παρασύρθηκα και την τουφέκισα πάνω από πυκνό, παρόλο που ήμουν με το κοντομάνικο από ζέστη μπήκα στα βάτα να τη ψάξω αλλά δυστηχως δε τη βρηκα.
Με το 725 σήμερα και φυσηγγακια ζωχιος predator 30γρ σε 7.5 νούμερο και Ρουμελιώτης σπορτινγκ.
complete image upload

Last edited:
Έγινε σήμερα το πολυπόθητο πέρασμα. Ενώ αξημέρωτα άκουσα μόνο 2-3 τσιν τσιν μόλις έφεξε καλά έκαναν μαζικό πέρασμα τα πουλιά . Μέχρι τις 09:30 σχεδόν έμπαιναν πουλιά κορδόνι απ' όλες τις μεριές σε όλα τα ύψη. Όπως ήταν φυσικό και μετά το χθεσινό πολλή καλό πέρασμα το ύψωμα είχε γίνει γήπεδο από το κόσμο, ακολούθησαν διαφορά τραγελαφικά μόλις ξημέρωσε με τιυς αργοπορημένους και έτσι πήρα το αμάξι και πήγα πολλή παραπέρα από το χαμό που γινόταν εκεί. Σε καλό μου βγήκε τελικά μιας και τα πουλιά σε εκείνο το σημείο έρχονται πιο ομαλά αλλά το μειονέκτημα του σημείου είναι ότι από τις 08:30 και μετά έχεις τον ήλιο κατάματα που σε αναγκάζει να μετακίνησε συνέχεια πίσω από τις κεντρωμαδες. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα το σημερινό πέρασμα, χόρτασα κιχλες και τουφεκιές, πήρα κάποια ψηλωμενα πουλιά αλλά έφαγα και κάτι ξεβρακώματα από άλλες με τάσεις αυτοκτονίας που ήταν όλα δικά μου.......sarcastic. .
Μετά τις 10:00 έκαναν και την εμφάνιση τους κάμποσοι ψηλωμενοι κοτσυφοι.
Με το 725 σήμερα και φυσηγγακια ζωχιος predator 30γρ σε 7.5 νούμερο και Ρουμελιώτης σπορτινγκ.
complete image upload
Γεια σου Γιάννο με το μιδραλιο σου!Για καλό και για κακό εγώ θα γυρίσω σήμερα Άρτα και θα είμαι αύριο στο καρτέρι αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος!

Status
Not open for further replies.
Back