Έγινε σήμερα το πολυπόθητο πέρασμα. Ενώ αξημέρωτα άκουσα μόνο 2-3 τσιν τσιν μόλις έφεξε καλά έκαναν μαζικό πέρασμα τα πουλιά . Μέχρι τις 09:30 σχεδόν έμπαιναν πουλιά κορδόνι απ' όλες τις μεριές σε όλα τα ύψη. Όπως ήταν φυσικό και μετά το χθεσινό πολλή καλό πέρασμα το ύψωμα είχε γίνει γήπεδο από το κόσμο, ακολούθησαν διαφορά τραγελαφικά μόλις ξημέρωσε με τιυς αργοπορημένους και έτσι πήρα το αμάξι και πήγα πολλή παραπέρα από το χαμό που γινόταν εκεί. Σε καλό μου βγήκε τελικά μιας και τα πουλιά σε εκείνο το σημείο έρχονται πιο ομαλά αλλά το μειονέκτημα του σημείου είναι ότι από τις 08:30 και μετά έχεις τον ήλιο κατάματα που σε αναγκάζει να μετακίνησε συνέχεια πίσω από τις κεντρωμαδες. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα το σημερινό πέρασμα, χόρτασα κιχλες και τουφεκιές, πήρα κάποια ψηλωμενα πουλιά αλλά έφαγα και κάτι ξεβρακώματα από άλλες με τάσεις αυτοκτονίας που ήταν όλα δικά μου......

.
Μετά τις 10:00 έκαναν και την εμφάνιση τους κάμποσοι ψηλωμενοι κοτσυφοι.
Δυστηχως είχα και δυο χαμένα πουλιά σήμερα, μια που σκάλωσε και μια που παρασύρθηκα και την τουφέκισα πάνω από πυκνό, παρόλο που ήμουν με το κοντομάνικο από ζέστη μπήκα στα βάτα να τη ψάξω αλλά δυστηχως δε τη βρηκα.
Με το 725 σήμερα και φυσηγγακια ζωχιος predator 30γρ σε 7.5 νούμερο και Ρουμελιώτης σπορτινγκ.
complete image upload