Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα στην παρεα,συνεχιστηκε και σημερα το μπασιμο,πριν ξημερωσει τα πουλια ακουγοταν ηδη,πολυς κοσμος στα καρτερια με πολλες τουφεκιες!
Πεντε τσιχλες στο χερι,3-4 χαμενες!
https://postimg.cc/gallery/3bqqxw8ia/

Βαγγέλη και η μία, εάν δεν κάνω λάθος, είναι κοκκινούλα, έτσι...; Πολύ ωραίο και το Berretάκι σου...!

Σήμερα που καθόμουν για φάσσες (μάταια δυστυχώς), είδα πολλές μπασιματιάρες τσίχλες...! Μαζί τους, και ελάχιστα κοτσύφια, αλλά και κυργιαρίνες...! Θα το χαρακτήριζα "καλό" το σημερινό μπάσιμο, σίγουρα καλύτερο απ' τα "μέτρια" προηγούμενα, των τελευταίων ημερών...!

Last edited:
Ωραία μπουκετακια @giannis corfu και @Freeman.1989 !

Εγω γύρισα 7 το πρωί από το bachelor του κολλητού μου που είμαι κουμπαρος. Εκεί να δείτε πέρασμα...
Ευχαριστώ Στέφανε .

Μια άλλη λύση, αγαπητέ Γιάννη, είναι η χρήση γυαλιών ηλίου...! Έτσι, κάπως διορθώνεται το πρόβλημα του ήλιου μες στα μάτια...!
Το σκέφτηκα αργά Νικόλα να βάλω τα σκοπευτικα που ειχα στο αμάξι. Μόλις έβαλα τα γυαλιά με τον μωβ φακό είδα το φως μου αλλά είχε γίνει ήδη κουρουμπελο από την αντηλιά.

όπου πήρε το μάτι του ένα κοπάδι φάσσες και πάει να ψάξει...
τις πλησίασε σε σχετικά καλή απόσταση, μου είπε θα μπορούσε ίσως να ρίξει σε 1-2 με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν ήθελε να τις χαλάσει. βρήκε τη βοσκή τους και είναι και ήρεμες. θα δοκιμάσει ίσως αύριο τ' απόγευμα να τις καρτερέψει

Καλησπέρα στην παρέα. Κεντρική Εύβοια σήμερα το απόλυτο τίποτα. Κάτι λιγά πουλιά που πέρασαν δεν ήταν να σηκώσεις όπλο εκεί πάνω. 1 τσίχλα πήρα που έπεσε ζωντανή και δεν την βρήκα κιόλας δυστυχώς. Πέμπτη πάλι μήπως και πετύχω κάτι! Μπράβο σε όλους για τις εξορμήσεις σας :)

Έγινε σήμερα το πολυπόθητο πέρασμα. Ενώ αξημέρωτα άκουσα μόνο 2-3 τσιν τσιν μόλις έφεξε καλά έκαναν μαζικό πέρασμα τα πουλιά . Μέχρι τις 09:30 σχεδόν έμπαιναν πουλιά κορδόνι απ' όλες τις μεριές σε όλα τα ύψη. Όπως ήταν φυσικό και μετά το χθεσινό πολλή καλό πέρασμα το ύψωμα είχε γίνει γήπεδο από το κόσμο, ακολούθησαν διαφορά τραγελαφικά μόλις ξημέρωσε με τιυς αργοπορημένους και έτσι πήρα το αμάξι και πήγα πολλή παραπέρα από το χαμό που γινόταν εκεί. Σε καλό μου βγήκε τελικά μιας και τα πουλιά σε εκείνο το σημείο έρχονται πιο ομαλά αλλά το μειονέκτημα του σημείου είναι ότι από τις 08:30 και μετά έχεις τον ήλιο κατάματα που σε αναγκάζει να μετακίνησε συνέχεια πίσω από τις κεντρωμαδες. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα το σημερινό πέρασμα, χόρτασα κιχλες και τουφεκιές, πήρα κάποια ψηλωμενα πουλιά αλλά έφαγα και κάτι ξεβρακώματα από άλλες με τάσεις αυτοκτονίας που ήταν όλα δικά μου.......sarcastic. .
Μετά τις 10:00 έκαναν και την εμφάνιση τους κάμποσοι ψηλωμενοι κοτσυφοι.
Δυστηχως είχα και δυο χαμένα πουλιά σήμερα, μια που σκάλωσε και μια που παρασύρθηκα και την τουφέκισα πάνω από πυκνό, παρόλο που ήμουν με το κοντομάνικο από ζέστη μπήκα στα βάτα να τη ψάξω αλλά δυστηχως δε τη βρηκα.
Με το 725 σήμερα και φυσηγγακια ζωχιος predator 30γρ σε 7.5 νούμερο και Ρουμελιώτης σπορτινγκ.
complete image upload
Μπραβο φιλε. 81 ποντοι ειναι? Γιατι φαινεται πολυ μακρυκανο

Έφτασες Ξηρονομή για τα μπασίματα? Και μάλιστα τα μπασίματα που κάνει (που δεν κάνει δηλαδή!)μέχρι στιγμής? Μωρε μπράβο επιμονή!!Εκτός αν μένεις προς δυτική Αττικη βέβαια. Αυτά θα τα τιμήσουμε απο Νοέμβρη που θα πιάσει (ελπίζουμε!!) πουλάκια! Πρέπει να έχει και κάποια ωραία βιντεάκια στο youtube ο altair απο κει (απο τις παλιές ωραίες εποχές!!)

Γιατι Στεφανε ειναι μακρια η ξηρονομη?

Σημερα σε μερος λιγο πανω απο την ξηρονομη....απελπιστικα τα πραγματα.
Μας ςφαγαν τα κουνουπια και δεν το ματωσαμε ουτε και σημερα.
Τα πουλια περνανε στην στρατοσφαιρα....
Εχθες στους Καθενους λαϊκο προσκυνημα...
Με ξεβρακωσαν ενα κοπαδι φασσεςς που ηρθαν απο πισω μου και μεχρι να τις αντιληφθω ειχαν φτασει στα 50 + μετρα.

Στα περιξ της Καλαματας σημερα για τσιχλιτσες, λιγα τα πουλια κ σημερα σε υψη που ισα που φαινονταν κ παρα πολλοι οι κυνηγοι...
Στα Highlight της ημερας ενα τρυγονι που βγηκε κ μου πηρε το μυαλο... Σαν αγριοπεριστερο ερχοταν κ μεχρι κ που ειδα την λευκη κοιλια του δεν το πιστευα... Εχω χτυπησει πολλα τρυγονια, αλλα σιγουρα αυτο ειναι το μεγαλυτερο απο ολα, μεγεθος αγριοπεριστερου... Μπορει να μην φαινεται καλα στην φωτο αλλα πραγματικα ηταν θηριο...

20181020-101346.jpg
Καλή τσιχλοχρωνια σε όλους χτες η φοτο

Στα περιξ της Καλαματας σημερα για τσιχλιτσες, λιγα τα πουλια κ σημερα σε υψη που ισα που φαινονταν κ παρα πολλοι οι κυνηγοι...
Στα Highlight της ημερας ενα τρυγονι που βγηκε κ μου πηρε το μυαλο... Σαν αγριοπεριστερο ερχοταν κ μεχρι κ που ειδα την λευκη κοιλια του δεν το πιστευα... Εχω χτυπησει πολλα τρυγονια, αλλα σιγουρα αυτο ειναι το μεγαλυτερο απο ολα, μεγεθος αγριοπεριστερου... Μπορει να μην φαινεται καλα στην φωτο αλλα πραγματικα ηταν θηριο...

Χελα. ...με το φαρδος έχεις σχεση? ?.sarcastic.

Σκέψου να ήταν και ενήλικο...!! Θα μας τρελάνουν τα τρυγόνια φέτος! Έχεις ξαναχτυπησει-δει τοσο αργά Άρη;

Status
Not open for further replies.
Back