Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κεντρική Εύβοια σήμερα έκανε ένα μπασιματακι, όχι κάτι το τρομερό βέβαια. Δυστυχώς τα πουλιά περνούσαν πολύ ψηλά, κι έτσι οι ευκαιρίες για τουφεκιά ελάχιστες.
Έριξα σε τρεις τσίχλες. Η πρώτη πέρασε σαν σίφουνας, χαμηλά και σχεδόν σίγουρα έμεινα πίσω, τις άλλες δυο τις πήρα σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Ένα ελάχιστο δείγμα λοιπόν από τα 30αρια του Ρουμελιωτη κρίνεται αρκετά θετικό, καθώς οι τουφεκιές ήταν αρκετά μακρινές και τα πουλιά σεκος.

Μέρα με δυο πρόσωπα η σημερινή...
Μες στις 07:30 ανέβηκα στο γνωστό κοντινό καρτερακι μου, με ένα μουντό συννεφιασμένο καιρό...
Μέχρι και τις 09:00 κίχλες μπαίναν αραιά και που, σε μεγάλα ύψη, τόσο που με κάναν και εγκατέλειψα το καρτέρι και κατέβηκα σ' ενα πλάτωμα, ανάμεσα σε δέντρα, που παίζαν κάτι πιασμένα πουλιά και μου δίναν καμιά ευκαιρία για ντουφεκιά, σε "λογικό" ύψος...
Από τις 09:00 και μέχρι της 10:00 ξεκίνησαν να μπαίνουν κορδόνι τα πουλιά, σε μπουλούκια, σε μεγάλο ύψος βέβαια, αλλά καμιά αφηρημένη περνούσε χαμηλά και με κράτησαν σε ενδιαφέρων μέχρι και της 10+...
Πουλιά είδα πολλά σήμερα και επειδή το μπάσιμο έγινε αργά, όπου έστρωσαν αυτά τα πουλιά, πρέπει να "κάηκαν" στα σμπάρα...
Κράτησα καμιά 10αριά έχασα και 3...καλά ήταν...
20181021-080436.jpg

20181021-075749.jpg

20181021-085606.jpg

20181021-104501.jpg

Είδα και 2 δεντροτσιχλες ψηλά και 2 μπουλούκια γαλάζια κορίτσια...το ένα 40άρι και το άλλο 20άρι... και μάλιστα το πρώτο, πέρασε σχετικά χαμηλά κάνα 20λεπτο αφότου είχα φύγει από το καρτέρι που καθόμουν το πρωί...είπαμε καργ@#$%λακια....sarcastic.

Για τον φίλο Τάσο...σήμερα έριξα ένα φυσίγγι κατευθείαν στο κυνήγι, χωρίς να το έχω δοκιμάσει σε στόχους κλπ και μπορώ να πώ...μ' ευχαρίστησε απόλυτα...
20181021-084113.jpg

PSB5 X28γρ με βύσμα SPARK...μαλακό και αρκετά συγκεντρωτικό...το περίμενα βέβαια, ελέω SPARK...
Ωραίο μπουκετακι Σπύρο....
Όντως ο spark κάνει μακρινά σκοτωματα.
Ειδοποια και εμάς ρε φίλε να κάνουμε κανα κυνηγι παρέα.

Καλησπέρα σας...Πολύ καλη κ η σημερινή μέρα στην Πρεβεζα τα ίδια περιπου με χθες με καποια μάλιστα να εμφανιζονται αργά μετα τις 10+15...Εχοντας βρει την φορμα μου από την χθεσινή μέρα πηρα 17 πουλιά, σημαντικό ρόλο έπαιξε κ η επιλογή καρτεριου γιατί ειχα παρατηρησει χθες πως κινούνται;)Εριξα κ ένα κουτί του βωσσου με Άκουιλα στα 32γρ ωραιο κ γρήγορο φυσίγγακι...Φευγοντας μας περίμενε κ ο @χρηστος vivci με το πεσκέσι του κάτι τσιπούρες πρωινες:)Χρησταρα ευχαριστούμε για όλα εις το επανιδείν...
Z2dxqsv.jpg
i9MUTgA.jpg

Tζίμη τους έκανες ζημιά και χτες και σήμερα...!!! Μπράβο & πάντα τέτοια...!!!

Στο απογεματινό σήμερα μόνο 3 τσιχλάκια είδα...! Τα μισά από εχθές...! Έφυγα αντουφέκιστος!
Άλλες πρόσφατες χρονιές πάντως, τέτοιες μέρες (παραμονές του Άη Δημητρηγιού) έκανα αρκετές τουφεκιές στα απογεματινά μου με αντίστοιχες καρπώσεις...! Δηλαδή, όντως εφέτος τα πράματα είναι αισθητά χειρότερα...! Τουλάχιστον προς το παρόν...

Ωραίο μπουκετακι Σπύρο....
Όντως ο spark κάνει μακρινά σκοτωματα.
Ειδοποια και εμάς ρε φίλε να κάνουμε κανα κυνηγι παρέα.
Θα σ' έπαιρνα ρε φίλε, αλλά χτες απόγευμα έκατσε μια φάση να "πεταχτώ" σήμερα μες της 12:00 για κάνα μισάωρο στη δουλειά και δεν ήθελα να σας δεσμεύσω...
Καλά να' μαστε και θα κάνουμε και κάνα κυνηγάκι και καμιά μάζωξη να γουστάρουμε...
Θα τα πούμε...

Tζίμη τους έκανες ζημιά και χτες και σήμερα...!!! Μπράβο & πάντα τέτοια...!!!
Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε εν οπλοις... Ευχαριστήθηκα την βολτα δεν ήθελα παραπάνω...Με λιγο προσοχή κ συγκέντρωση έφτανα το οριο κ τις 2 μέρες...Ας οψεται η 8 μήνη αποχή...Τώρα όμως ζεστάθηκα για τα καλα;)

Ωραία περάσαμε σήμερα με τα πατριωτακια! Τριτοκάρτερο είμασταν αλλά οι κούκλες πατούσαν ψηλά και τελικά είμασταν σαν πρώτο! Υπέροχες τουφέκιες με εντυπωσιακά σκασίματα και από τους τρεις! Χάθηκαν και μερικά πουλιά δυστηχως λόγω του πυκνού....ολα στο πρόγραμμα είναι!
Σπύρο δεύτερη κίτρινη :D

Δηλ.τα πρωτα καρτερια ποσα πηραν? Βορια,αττικη? Νοτια? Ανατολικα? Δυτικα? Που μπηκαν τοσα πουλια?
Το μυαλό μου πάει στην Ανάβυσσο. Έμαθα από έγκυρη πηγή ότι σήμερα έγινε πόλεμος.

Status
Not open for further replies.
Back