Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στα περιξ της Καλαματας σημερα για τσιχλιτσες, λιγα τα πουλια κ σημερα σε υψη που ισα που φαινονταν κ παρα πολλοι οι κυνηγοι...
Στα Highlight της ημερας ενα τρυγονι που βγηκε κ μου πηρε το μυαλο... Σαν αγριοπεριστερο ερχοταν κ μεχρι κ που ειδα την λευκη κοιλια του δεν το πιστευα... Εχω χτυπησει πολλα τρυγονια, αλλα σιγουρα αυτο ειναι το μεγαλυτερο απο ολα, μεγεθος αγριοπεριστερου... Μπορει να μην φαινεται καλα στην φωτο αλλα πραγματικα ηταν θηριο...

Αστούς να λένε Άρη, εγώ σε βλέπω με κάνα τρυγόνι και το Δεκέμβρη.........ha ha.

Μέρα με δυο πρόσωπα η σημερινή...
Μες στις 07:30 ανέβηκα στο γνωστό κοντινό καρτερακι μου, με ένα μουντό συννεφιασμένο καιρό...
Μέχρι και τις 09:00 κίχλες μπαίναν αραιά και που, σε μεγάλα ύψη, τόσο που με κάναν και εγκατέλειψα το καρτέρι και κατέβηκα σ' ενα πλάτωμα, ανάμεσα σε δέντρα, που παίζαν κάτι πιασμένα πουλιά και μου δίναν καμιά ευκαιρία για ντουφεκιά, σε "λογικό" ύψος...
Από τις 09:00 και μέχρι της 10:00 ξεκίνησαν να μπαίνουν κορδόνι τα πουλιά, σε μπουλούκια, σε μεγάλο ύψος βέβαια, αλλά καμιά αφηρημένη περνούσε χαμηλά και με κράτησαν σε ενδιαφέρον μέχρι και της 10+...
Πουλιά είδα πολλά σήμερα και επειδή το μπάσιμο έγινε αργά, όπου έστρωσαν αυτά τα πουλιά, πρέπει να "κάηκαν" στα σμπάρα...
Κράτησα καμιά 10αριά έχασα και 3...καλά ήταν...
20181021-080436.jpg

20181021-075749.jpg

20181021-085606.jpg

20181021-104501.jpg

Είδα και 2 δεντροτσιχλες ψηλά και 2 μπουλούκια γαλάζια κορίτσια...το ένα 40άρι και το άλλο 20άρι... και μάλιστα το πρώτο, πέρασε σχετικά χαμηλά κάνα 20λεπτο αφότου είχα φύγει από το καρτέρι που καθόμουν το πρωί...είπαμε καργ@#$%λακια....sarcastic.

Για τον φίλο Τάσο...σήμερα έριξα ένα φυσίγγι κατευθείαν στο κυνήγι, χωρίς να το έχω δοκιμάσει σε στόχους κλπ και μπορώ να πώ...μ' ευχαρίστησε απόλυτα...
20181021-084113.jpg

PSB5 X28γρ με βύσμα SPARK...μαλακό και αρκετά συγκεντρωτικό...το περίμενα βέβαια, ελέω SPARK...
Μπράβο ωρέ Σπυρέτο, το κοντάκι φυσάει ........sex.

Τι δίδυμο αντιαεροπορικό είναι αυτό!
Ελαφακι Γιάννη μου με δίπλα κέρατα ......ξέρει ο φίλος σου ο Ευριπίδης. ......sarcastic.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά που έκαναν πουλάκια σήμερα αλλά και στα παιδιά που προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τη τύχη με το μέρος τους.
Όπως βλέπω το καιρό μετά τις βροχές το γυρίζει σε βοριά όποτε πιστεύω θα απλώσουν και τα πουλιά σε όλη την Ελλάδα και θα κατέβουν και νοτιότερα . Πάντως ο δυτικός άξονας και φέτος δείχνει να δουλεύει καλύτερα προς το παρόν.

Μπράβο Γιωργάρα, καλό το οπλακι σου αλλά θέλω να σε δω με το 81, κανόνισε να κάνουμε καμιά εξόρμηση όπως πέρσι ....;)
Σου έχω ένα κομμάτι σπέσιαλ γιατί περνάνε στο απέναντι λοφακι ....Ότι πρέπει για σένα.....hair.
Στο απεναντη λοφακι? ???Αστε της ησηχες αυτές είναι δικές μου μην της πηραξη κανένας .sarcastic.

Περιοχή Ζαχάρως σήμερα μέχρι τις 8:30 που έκατσα γιατί μετά βαρέθηκα και έφυγα πέρασαν δύο τσίχλες σε πολύ μεγάλη απόσταση, ενας κλασσικός κότσυφας από δεντρο σε δέντρο σαν φ16 και μία και μοναδική τσίχλα που τουφέκισα και δεν πήρα σε φυσιολογικό ύψος.
Μίζερα τα πράγματα εδώ.

Καλημέρα σύντροφοι!
Δηλ.τα πρωτα καρτερια ποσα πηραν? Βορια,αττικη? Νοτια? Ανατολικα? Δυτικα? Που μπηκαν τοσα πουλια?
Ο Μάνος κυνηγά στην Βόρεια Αττική...εκεί αναφέρεται...απλά όσοι τον ξέρουν ξέρουν που κυνηγά.
Το μυαλό μου πάει στην Ανάβυσσο. Έμαθα από έγκυρη πηγή ότι σήμερα έγινε πόλεμος.
Εγώ ζω μόνιμα στα Καλύβια....κάτι τέτοιο δεν άκουσα....αν και οι πλυθησμοί καρακάξας στην Ανάβυσσο...είναι τεράστιοι.

Στα δικά μας...
Καπανδρίτι σήμερα το πρωί.....είμασταν 5 άτομα μόνο! (εχτές 105)
Στο καρτέρι από από τις 6:40 άκουγα τα τσιν τσιν συνέχεια...2 ξεκλαρώματα μέχρι να φτάσω το καρτέρι...και κοτσύφια να κράζουν.....μωρε μπράβο λέω...
6:55....περίπου βλέπω τις πρώτες μαύρες.....ώπα λέω....εδώ είμαστε...
7:00 με 7:50...."μπάσιμο" από κουνούπια....
7:50 με 8:15...μπάσιμο....με ροή..2,4,6 το πολύ....αλλά στην στρατόσφαιρα! Αρκετές πέρασαν ατουφέκιστες αφού όπως έγραψα είμασταν σε όλη την περιοχή με το ζόρι 5 κυνηγοί!
8:15 με 9:00...μάχη με τα κουνούπια.
Τώρα....γλύφω τις πληγές μου...και πίνω φρέντο στο γραφείο!

Περιοχή Ζαχάρως σήμερα μέχρι τις 8:30 που έκατσα γιατί μετά βαρέθηκα και έφυγα πέρασαν δύο τσίχλες σε πολύ μεγάλη απόσταση, ενας κλασσικός κότσυφας από δεντρο σε δέντρο σαν φ16 και μία και μοναδική τσίχλα που τουφέκισα και δεν πήρα σε φυσιολογικό ύψος.
Μίζερα τα πράγματα εδώ.
Πατριώτη και ο πατέρας μου που ήρθε το Σάββατο από κάτω,μου είπε λιγοστά πράγματα. Και δεν έχει και πολλές ελιές φέτος..

Πατριώτη και ο πατέρας μου που ήρθε το Σάββατο από κάτω,μου είπε λιγοστά πράγματα. Και δεν έχει και πολλές ελιές φέτος..
Η κατάσταση με τις ελιές είναι δραματική στους ελαιώνες που πήγα. Οι περισσότερες σάπιες και φαγωμένες από δάκο. Απορώ, δε ραντίζουν; :confused:

Καλημέρα από ΒΑ Αττική.
Σήμερα είπα να μη βγω αλλά άνοιξε το μάτι 07.30 και άκουσα 2-3 τουφεκιές από κάποια μακρινά καρτέρια. Βγήκα έξω να ακούσω καλύτερα και με περίμενε η σκυλίτσα όλο χαρά να φύγουμε. Τελικά δεν της χάλασα χατήρι και πήγαμε μια βολτίτσα. Ελάχιστα πουλιά είδα και αυτά κυρίως πιασμένα που ανέμιζαν χωρίς να προσφέρουν ευκαιρία για τουφεκιά. Την πλήρωσε μια κουρούνα που πέρασε κοντά.

Καλήμερα και από εμένα. Εχθές πήγαμε 4 άτομα Μωλο. Λίγα πράγματα. Πρέπει συνολικά να είδαμε γύρω στα 70 με 80 πουλιά σε διάφορα ύψη μήκη και πλάτη για καναδυο ώρες. Λίγες ευκαιρίες για τουφέκι. 15 πουλάκια όλοι μαζί και ευτυχώς καμιά χαμένη γιατί ο Richo είχε κέφια. thinkthinkΚάτι δεν μου αρέσει και φέτος!!........

Καλημέρα από ΒΑ Αττική.
Σήμερα είπα να μη βγω αλλά άνοιξε το μάτι 07.30 και άκουσα 2-3 τουφεκιές από κάποια μακρινά καρτέρια. Βγήκα έξω να ακούσω καλύτερα και με περίμενε η σκυλίτσα όλο χαρά να φύγουμε. Τελικά δεν της χάλασα χατήρι και πήγαμε μια βολτίτσα. Ελάχιστα πουλιά είδα και αυτά κυρίως πιασμένα που ανέμιζαν χωρίς να προσφέρουν ευκαιρία για τουφεκιά. Την πλήρωσε μια κουρούνα που πέρασε κοντά.
Ωρωπος βλεπω κ μου θυμησες ενα ωραιο dvd "Για τσιχλες στον Ωρωπο"
Μοντεφελτρο κ φυσιγγια πανθηρ μαύρα του Προβελεγγιου..υπάρχουν ακόμα?
Πηρα καμια 60αρια κουνουπια και 6 τσιχλες:cool:
Oραιος ο συνάδελφος left hand..Κατι εγινε...well done.
Oρίστε που χαλαγες τον κόσμο...yelling.

Oραιος ο συνάδελφος left hand..Κατι εγινε...well done.
Oρίστε που χαλαγες τον κόσμο...yelling.

Tασο δεν πανε καλα τα πραγματα φετος!Κατι γινεται...........
Το καρτερι ειναι καλο,γενικα μαυριλα.Θα δεις παρακατω οτι η χρονια ειναι καρμπον η περσυνη.
Αισιοδοξος ειμαι αλλα βλεπω ασχημη εξελιξη.

Γραμματικό,άλλη μια μέρα χαμένη :(
Εχθές ήμουν γραμματικό Μάκη και μπήκαν κάτι πουλάκια ,όχι τίποτα τρελό αλλά έβλεπες ψιλομενα πουλιά να περνάνε
Εμείς 4 άτομα παρέα πήραμε από 5-6 ο καθένας , σε απέναντι σημείο όμως καήκανε στο τουφεκιδι
Μιλώντας αργότερα στα αυτοκίνητα πλέον με συνάδελφο μου είπε ότι στο απέναντι λοφακι παίζανε,όχι ένα ούτε δυο αλλά τέσσερα κασετόφωνα
Δεν αλλάζει η κατάσταση δυστυχώς

Στα ωραία της ημέρας ένα μπουλούκι με 20 φασσες να γλύφουν τα πεύκα ,περνώντας πάνω ακριβώς απ το καρτέρι του αδελφού μου αλλά δυστυχώς έψαχνε μια τσίχλα και ούτε που τις είδε, περίπτωση δηλαδή που παίρνεις εύκολα 2 πουλιά
Καριολες

Βγαίνοντας για δουλειά σήμερα 8 παρά μόλις κλεινω την πόρτα ακούω τσικ... Πώ ρε φίλε, λέω, με έχει επηρεάσει το κόψιμο της άδειας και ακούω παντού τσίχλες... ανοιγοκλείνω, τσικ παλι, η πόρτα θέλει λάδωμα σκέφτομαι...:confused:
Με το που κάνω ένα βήμα σηκώνεται η τσίχλα από το δέντρο μπροστά μου... μαμηθειτε ...τανες θα μας στείλετε στους γιατρούς σκεφτόμουν.
Κάθε χρόνο ξεχειμωνιαζουν μερικές τσίχλες εκεί στη γειτονιά μου αλλά φέτος ήρθαν νωρίτερα.

Status
Not open for further replies.
Back