Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Για το ογκομετρικό συμφωνώ και εγώ με τον Ανδρος Χάντερ, είναι πολύ ακριβό για Ληη. Εγώ δε θα το έπερνα.
Έχω δύο ογκομετρικά της Ληη για πυρίτιδα, τα απλά, και είναι τελείως αναξιόπιστα στη sipe. Στην acquila είναι μια χαρά.

Thalis , Andros hunter & dimmys να πω την αλήθεια δεν εχω γεμίσει ποτε διβασικές να να δω το πρόβλημα άλλα για να το λέτε ετσι θα ειναι .
Βέβαια καταλαβαίνω οτι με οικονομικά ογκομετρικά όπως το φτηνό τής lee που αναφέραμε κάνεις άριστα την δουλειά σου σε μεγάλο εύρος απο απλές πυρίτιδες και δεν ειναι μονόδρομος ενα ακριβό ογκομετρικό :)
Το λέω γιατί διαβάζω συνεχώς οτι οι ακριβές λύσεις ειναι μονόδρομος !
Εγω έχω διασκευάσει ογκομετρικά τησ mec και δουλεύουν μια χαρα πάντα σε μονοβασικες που χρησιμοποιώ απλά ψάχνω για κατι ποιο μαζεμένο καθώς όλα γίνονται στο σαλόνι .
Προσωπικά ζυγίζω κάθε κοψιά οπότε τα εχω σαν βοήθημα και για ταχύτητα!

Πάντως βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο Βίκτορας ποιο πάνω .. δηλαδή αν θα δοκίμαζα διβασική θα το έκανα μόνο για φάσα και θα πήγαινα στο ενα ενα ή με ογκομετρικό ρυθμισμένο στο παρα και συμπλήρωμα με σταλακτη !

Τώρα που το θυμήθηκα θα ξανά βάλω ενα ρώσικο ογκομετρικό που είχα βάλει αρκετά παλαιότερα .. 1150 ρούβλια .. μόλις 16 ευρώ o_O!!
Πριν με κράξετε .. σκεφτείτε οτι απο το κουταλάκι ...σίγουρα βοήθα να μειώσεις τον χρόνο στο 1/3;)
Το θέμα ειναι να το φέρεις απο Ρωσία θα μου πεις.. και θα έχεις και δίκιο

https://www.3lin.ru/index.php?product_url=dozator_poroha&brand_url=военохот&product_category=stanki_dlya_snaryajeniya_patronov

Η κατασκευή ειναι απλή .. θα μπορούσε πιστεύω εύκολα κάποιος απο τουσ Έλληνες κατασκευαστές να κάνει ενα αντίγραφο σε πολύ καλή τιμή για κάποιους σαν εμένα που δεν έχουν απαιτήσεις για εξειδικευμένες πυρίτιδες .

Μάνθο εγώ ποτέ δεν πίστεψα και δε θα έλεγα ότι οι ακριβές λύσεις είναι μονόδρομος και δε θα μπορούσα ποτέ να πιστεύω κάτι τέτοιο διότι τόσα χρόνια δουλεύω με τη Lee loed all II και ένα δράπανο πάγκου φτηνό και δεν έχω αγοράσει ποτέ κάτι ακριβό για την ιδιογόμωση και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα φυσίγγια που φτιάχνω.
Απλά λέω ότι είναι ακριβό το συγκεκριμένο ογκομετρικό για Lee. Και αυτό με κάθε επιφύλαξη διότι το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει και μπορεί να αξίζει τα λεφτά του. Όμως το βρίσκω ακριβό.

Thalis , Andros hunter & dimmys να πω την αλήθεια δεν εχω γεμίσει ποτε διβασικές να να δω το πρόβλημα άλλα για να το λέτε ετσι θα ειναι .
Βέβαια καταλαβαίνω οτι με οικονομικά ογκομετρικά όπως το φτηνό τής lee που αναφέραμε κάνεις άριστα την δουλειά σου σε μεγάλο εύρος απο απλές πυρίτιδες και δεν ειναι μονόδρομος ενα ακριβό ογκομετρικό :)
Το λέω γιατί διαβάζω συνεχώς οτι οι ακριβές λύσεις ειναι μονόδρομος !
Εγω έχω διασκευάσει ογκομετρικά τησ mec και δουλεύουν μια χαρα πάντα σε μονοβασικες που χρησιμοποιώ απλά ψάχνω για κατι ποιο μαζεμένο καθώς όλα γίνονται στο σαλόνι .
Προσωπικά ζυγίζω κάθε κοψιά οπότε τα εχω σαν βοήθημα και για ταχύτητα!

Πάντως βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο Βίκτορας ποιο πάνω .. δηλαδή αν θα δοκίμαζα διβασική θα το έκανα μόνο για φάσα και θα πήγαινα στο ενα ενα ή με ογκομετρικό ρυθμισμένο στο παρα και συμπλήρωμα με σταλακτη !

Τώρα που το θυμήθηκα θα ξανά βάλω ενα ρώσικο ογκομετρικό που είχα βάλει αρκετά παλαιότερα .. 1150 ρούβλια .. μόλις 16 ευρώ o_O!!
Πριν με κράξετε .. σκεφτείτε οτι απο το κουταλάκι ...σίγουρα βοήθα να μειώσεις τον χρόνο στο 1/3;)
Το θέμα ειναι να το φέρεις απο Ρωσία θα μου πεις.. και θα έχεις και δίκιο

https://www.3lin.ru/index.php?product_url=dozator_poroha&brand_url=военохот&product_category=stanki_dlya_snaryajeniya_patronov

Η κατασκευή ειναι απλή .. θα μπορούσε πιστεύω εύκολα κάποιος απο τουσ Έλληνες κατασκευαστές να κάνει ενα αντίγραφο σε πολύ καλή τιμή για κάποιους σαν εμένα που δεν έχουν απαιτήσεις για εξειδικευμένες πυρίτιδες .
Χρήστο, έχω το απλό ογκομετρικό της Lee και είναι πολύ καλό με τις μονοβασικές που το έχω δουλέψει (A1, Aquila sv, Prima sv, CSB5, CSB6). Δεν ξέρω τι κάνει με τις διβασικές (και δεν με ενδιαφέρουν), ούτε με τις τροποποιημένες (όταν γέμιζα ΜΒ32 δεν το είχα).
Το άλλο το ακριβό, δεν νομίζω κι εγώ ότι θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω.
Επίσης δεν το έχω δοκιμάσει με σκάγια, κι έχω τη γνώμη ότι δεν κάνει, μου φαίνεται κάπως ευαίσθητο για τέτοια δουλειά.
Ένα tip που νομίζω βοηθάει για τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, είναι να διατηρείς σχετικά σταθερή τη στάθμη της πυρίτιδας στο δοχείο. Ούτε εντελώς γεμάτο, ούτε να κατέβει κάτω από τη μέση. Προσθέτοντας κατά διαστήματα μια κουταλιά, την διατηρείς μεταξύ του 1/2 και 3/4 του ύψους του δοχείου.

όσο ακρίβειας και να είναι ένα ογκομετρικό για να είσαι σωστός πρέπει να μετράς ένα ένα
2 πράγματα κάνω μετά από συμβουλές φίλου για ακρίβεια και ταχύτητα κόβω λιγότερη μπαρούτι από όσο θέλω με το ογκομετρικό της mec και μετά με τον σταλακτη φτάνω στην επιθυμητή ποσότητα

550055025503IMG-95a3e6a9b2fff889f6d1f9a85e015180-V.jpgIMG-d34bb79de83a42839ff5bb9cb8b0f9ba-V.jpg

Last edited:
όσο ακρίβειας και να είναι ένα ογκομετρικό για να είσαι σωστός πρέπει να μετράς ένα ένα
2 πράγματα κάνω μετά από συμβουλές φίλου για ακρίβεια και ταχύτητα κόβω λιγότερη μπαρούτι από όσο θέλω με το ογκομετρικό της mec και μετά με τον σταλακτη φτάνω στην επιθυμητή ποσότητα

View attachment 5500View attachment 5502View attachment 5503View attachment 5502View attachment 5503
Συμφωνώ απόλυτα....

Αυτο ακριβως. Ρυθμιζεις το ογκομετρικο να ριχνει λιγοτερη ποσοτητα, και στη ζυγαρια προσθετεις οση χρειαζεται με σταλακτη.

Επισης, και αυτο συνηθιζεται με τον καιρο, ενα ρυθμιζομενο κουταλακι, σε βοηθαει να παιρνεις πυριτιδα πολυ κοντα στην ποσοτητα που θες, και το χερι συνηθιζει να την ριχνει με τετοιο τροπο στη ζυγαρια που ειναι πολυ ευκολο

Τελικά με τόσα καλά που ακούω για την ιδιογομωση αποφάσισα να φτιάξω και γω από κανένα φυσιγγακι για τα αγαπημένα δικανακια μου (s.p. Baikal, 3-1, 18.2 και πλάγιο Baikal, 4-2, 18.4). Έτσι πήρα την χειροκίνητη μηχανή του Λαναρά από τον συντοπίτη και συνονόματο Άρη (@Aris) αφού έβαλε φυτιλιες .evil. ο Κώστας (@Kostas Winchester SX ) Η πυρίτιδα που θα ασχοληθώ αρχικά θα είναι η mb32 και στη συνέχεια σκέφτομαι και για την sipe!

Και το πρώτο φυσιγγακι.......:)

Τελικά με τόσα καλά που ακούω για την ιδιογομωση αποφάσισα να φτιάξω και γω από κανένα φυσιγγακι για τα αγαπημένα δικανακια μου (s.p. Baikal, 3-1, 18.2 και πλάγιο Baikal, 4-2, 18.4). Έτσι πήρα την χειροκίνητη μηχανή του Λαναρά από τον συντοπίτη και συνονόματο Άρη (@Aris) αφού έβαλε φυτιλιες .evil. ο Κώστας (@Kostas Winchester SX ) Η πυρίτιδα που θα ασχοληθώ αρχικά θα είναι η mb32 και στη συνέχεια σκέφτομαι και για την sipe!

Μπράβο σου φίλε,και σου εύχομαι ολόψυχα να γεμίσεις χιλιάδες φυσίγγια με τέλεια αποτελέσματα,και ότι θες εδώ είμαστε όλοι

Καλή αρχή φίλε!

Σε έτρωγε και εσένα το τριβέλι όμως να την αποκτήσεις κάποια στιγμή μια Λαναρά...... .my man.
Δν σου έβαλα φυτιλιές....sarcastic....μη μας πάνε μέσα και για εμπρησμό ....big smile..yelling..very happy.

Καλη αρχη Αρη και μπραβο!!!! :)
Σιδεροκεφαλος.......σε οτι δεν ξερεις να ρωτας,,,,,,πρωτα θα ''δουλευεις'' το μυαλο , και μετα τα χερια φιλε!!!:)

Back