Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρκει να μην κανει μαιμουδιες ο εμπορος,του στυλ αντε μωρε ας βαλω και την περσινη στο φετινο βαρελι να μην μου πιανουν χωρο....
Εδώ αλλάζει το πράγμα.
Οπότε καλά υποστιρίζω την αποψή μου, ως προς τη μη διαφορά στη σύσταση μεταξύ τους....

Εγώ πιστεύω πως τα στοιχεία που δίνει η εταιρία για την πυρίτιδα ς4,1,45 Χ 32 με 688 αναφέρεται στην συσκευασμένη!!Η χύμα θέλει γύρω στα 0,05-0,10 παραπάνω και με χαμηλότερο καψούλι !!
Πιστεύω πως το 1.45×32 με 688 συνδιάζεται ταυτόχρονα με σκληρό βύσμα όπως συνηθίζει η (π.χ. η Lambro,Nsi)... με ένα μαλακότερα βύσμα, ίσως ανέβεις 1.50 ή 1.55 σε πολύ κρύο....;;;;;

Πιστεύω πως το 1.45×32 με 688 συνδιάζεται ταυτόχρονα με σκληρό βύσμα όπως συνηθίζει η (π.χ. η Lambro,Nsi)... με ένα μαλακότερα βύσμα, ίσως ανέβεις 1.50 ή 1.55 σε πολύ κρύο....;;;;;
Ναι,ίσως με 2000 ,616,686 , χοντρά σκάγια και όχι για τα δίκαννά μου Κώστα!!!Προτιμώ ελαφριές ριξιές ,εφόσον ρίχνω αρκετά φυσέκια, στα περπατητά της τσίχλας με τα ελαφρυά όπλα μου για να μην κουδουνίζω!!

Εδώ αλλάζει το πράγμα.
Οπότε καλά υποστιρίζω την αποψή μου, ως προς τη μη διαφορά στη σύσταση μεταξύ τους....
Εμφανισιακα μπορει να μην βλεπεις διαφορα,αλλα δεν μπορεις να γνωριζεις τι γινετε με την προοδευτικοτητα αναμεσα σε διαφορετικα LOT!!

Ναι,ίσως με 2000 ,616,686 , χοντρά σκάγια και όχι για τα δίκαννά μου Κώστα!!
Για τα δίκαννα καμία αντίριση δν φέρνω...Συμφωνώ απόλυτα!!!!
Και εγώ τη Sipe που δουλεύω λίγο κυρίως με ψιλόβροχο με κρύο (7oC) στα μπεκατσίνια τη σετάρω στο 1.50×31 με UEE ή στο 1.55×31 με cx2000....με δίκαννο κ η ανάκρουσή τους είναι οριακά ανεκτηκή κατ'εμέ.

Εμφανισιακα μπορει να μην βλεπεις διαφορα,αλλα δεν μπορεις να γνωριζεις τι γινετε με την προοδευτικοτητα αναμεσα σε διαφορετικα LOT!!
Δν νομίζω όμως κάθε φορά, να κάθεται η nsi να φτιάχνει 2 διαφορετικά χαρμάνια (π.χ S4) για να τη λανσάρει σε συσκευασία ή χύμα... :)
Αν αλλά τη σύσταση της θα το κάνει το ίδιο παντού.

Παίρνω 10 σφραγισμένα πακέτα με καφέ αλεσμένο από μαμά και παίρνω 2,5 κιλά καφέ χύμα από μαμα, που τον πακετάρω και σφραγίζω σε 10 σακούλια του τέταρτου!ο καφές θα είναι ίδιος <ποιοτικώς>σε όλα τα σακούλια??

Για τα δίκαννα καμία αντίριση δν φέρνω...Συμφωνώ απόλυτα!!!!
Και εγώ τη Sipe που δουλεύω λίγο κυρίως με ψιλόβροχο με κρύο (7oC) στα μπεκατσίνια τη σετάρω στο 1.50×31 με UEE ή στο 1.55×31 με cx2000....με δίκαννο κ η ανάκρουσή τους είναι οριακά ανεκτηκή κατ'εμέ.
Δν νομίζω όμως κάθε φορά, να κάθεται η nsi να φτιάχνει 2 διαφορετικά χαρμάνια (π.χ S4) για να τη λανσάρει σε συσκευασία ή χύμα... :)
Δεν ξεφευγεις στο σεταπ με τη SIPE ,αν εχεις μεγαλη ανακρουση,ισως πατας περαν του κανονικου.....ειναι πολυ λεπτες οι ισοροπιες!!Οσο αφορα τις πυριτιδες ,συνηθως δεν υπαρχουν εμφανεις διαφορες απο λοτ σε λοτ....εχουμε ομως και τρανταχτα παραδειγματα,που απο μια παρτιδα σε αλλη ,χανετε η μπαλλα!!!!γιαυτο θελει συνεχεια δοκιμες!!

Παίρνω 10 σφραγισμένα πακέτα με καφέ αλεσμένο από μαμά και παίρνω 2,5 κιλά καφέ χύμα από μαμα, που τον πακετάρω και σφραγίζω σε 10 σακούλια του τέταρτου!ο καφές θα είναι ίδιος <ποιοτικώς>σε όλα τα σακούλια??
Στα σφραγισμένα [μαμίσια] δεν θα έχω διαφορά γιατί από την κοπή μπήκαν σακούλι και σφραγίστηκαν, αλλά από το βαρέλι, που ναι μεν ήταν ίδιος ο καφές εξ αρχής ,μέχρι να ανοιχτεί να μπει στο σακούλι με τη σέσουλα και να σφραγιστεί,από το πρώτο μέχρι το 10ο σακουλάκι ο καφές έχει φάει και την ανάλογη οξείδωση, που σίγουρα διαφοροποιεί το ποιόν του κάθε σακουλιού από τα που συσκεύασα μόνος μου!!Νομίζω το ίδιο συμβαίνει και με την πυρίτιδα,που είναι επίσης ευαίσθητη στον αέρα και ιδικά την υγρασία του περιβάλλοντος που εκτίθεται!!!

Δεν ξεφευγεις στο σεταπ με τη SIPE ,αν εχεις μεγαλη ανακρουση,ισως πατας περαν του κανονικου.....
Το UEE μου άφηνε κάποια κατάλοιπα είναι η αλήθεια....το cx2000 μου άφηνε κάποια κατάλοιπα στα 58.00...μόλις πάτησα στα 57.7 καθάρισα....

Να σας πω ενα παραμυθι φανταστικο που εχω βγαλει απ το μυαλο μου για να κοιμηθουμε ησυχα? Ωραια...μια φορα και εναν καιρο στην λιμνουπολη υπηρχαν πολλοι εισαγωγεις χαρουπομελιων διαφορων ετων που τα αποθηκευαν. Τα πουλουσαν στα μαγαζια και ηταν ολοι χαρουμενοι και ευτυχισμενοι. Περισσοτερο χαρουμενοι απ ολους ηταν οι δρυιδες που με αυτο εφτιαχναν ομορφα και δοκιμασμενα ματζουνια. Τα χρονια κυλισαν ...χαρουπομελο εμεινε σε πολλα κιλα φυλαγμενο στις αποθηκες ...και ηρθε το 2015 που οι μεγαλες εταιριες αποφασισαν να το πουλαν και εμφυαλωμενο στην λιμνουπολη. Οι αρχοντες επρεπε να ξεστοκαρουν τα παλια και τα εριξαν στην αγορα σε συσκευασια λευκη με γραμμενα πανω διαφορα ομορφα γραμματα σε αυτοκολλητες ετικετες που οι καλοκαγαθοι δρυιδες τα χρησιμοποιουσαν στα ματζουνια τους νομιζοντας οτι ακολουθοντας τις ετικετες θα εβγαζαν και τα μαντζουνια που διαβαζαν απο τα site του εξωτερικου των παραγωγων. Ηταν τοσο καλοι που δεν τους πηγαινε το μυαλο οτι τα setup που διαβαζαν αντιστοιχουσαν στις μαυρες συσκευασιες και οχι στις ασπρες. Ετσι μπερδευονταν μεταξυ τους συζητουσαν και ακρη δεν εβγαζαν...και να δοκιμες και να ταχογραφοι και οι διαφορες απο τα κλασσικα μαντζουνια τους ηταν αρκετες. Ενας απ αυτους το σκεφτηκε αφου ρωτησε και εμαθε απο διαφορους χρησμους την αληθεια και προσπαθησε να τους πει..για να ισχυσουν τα σεταπ του εξωτερικου χρησιμοποιουμε τα μαυρα σφραγισμενα μπουκαλακια αν ειναι ακριβουτσικα απο τα ασπρα τοτε γυριζουμε στις παλιες δοκιμασμενες συνταγες και ας λενε τα ασπρα μπουκαλακια οτι θελουν για το 17 η το 18 η το 19. Οσοι το επεξεργαστηκαν βρηκαν την υγεια τους και σαν δρυιδες εστησαν τρελλο χορο μεσα στο δασος γυρω απ την φωτια. (Ο νοων νοειτο και να περναμε ομορφα παιδια)...με εκτιμηση και χωρις ιχνος ειρωνιας ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ετσι στο ματζουνι με την μικρη σιπουλα αν βαλουμε την 686 σελιδα του βιβλιου θα δουμε ωραια πραγματακια αντι της σελιδας 2000 η 688 που λενε σε σαιτ του βασιλειου της παραγωγης της.

Last edited:
Να σας πω ενα παραμυθι φανταστικο που εχω βγαλει απ το μυαλο μου για να κοιμηθουμε ησυχα? Ωραια...μια φορα και εναν καιρο στην λιμνουπολη υπηρχαν πολλοι εισαγωγεις χαρουπομελιων διαφορων ετων που τα αποθηκευαν. Τα πουλουσαν στα μαγαζια και ηταν ολοι χαρουμενοι και ευτυχισμενοι. Περισσοτερο χαρουμενοι απ ολους ηταν οι δρυιδες που με αυτο εφτιαχναν ομορφα και δοκιμασμενα ματζουνια. Τα χρονια κυλισαν ...χαρουπομελο εμεινε σε πολλα κιλα φυλαγμενο στις αποθηκες ...και ηρθε το 2015 που οι μεγαλες εταιριες αποφασισαν να το πουλαν και εμφυαλωμενο στην λιμνουπολη. Οι αρχοντες επρεπε να ξεστοκαρουν τα παλια και τα εριξαν στην αγορα σε συσκευασια λευκη με γραμμενα πανω διαφορα ομορφα γραμματα σε αυτοκολλητες ετικετες που οι καλοκαγαθοι δρυιδες τα χρησιμοποιουσαν στα ματζουνια τους νομιζοντας οτι ακολουθοντας τις ετικετες θα εβγαζαν και τα μαντζουνια που διαβαζαν απο τα site του εξωτερικου των παραγωγων. Ηταν τοσο καλοι που δεν τους πηγαινε το μυαλο οτι τα setup που διαβαζαν αντιστοιχουσαν στις μαυρες συσκευασιες και οχι στις ασπρες. Ετσι μπερδευονταν μεταξυ τους συζητουσαν και ακρη δεν εβγαζαν...και να δοκιμες και να ταχογραφοι και οι διαφορες απο τα κλασσικα μαντζουνια τους ηταν αρκετες. Ενας απ αυτους το σκεφτηκε αφου ρωτησε και εμαθε απο διαφορους χρησμους την αληθεια και προσπαθησε να τους πει..για να ισχυσουν τα σεταπ του εξωτερικου χρησιμοποιουμε τα μαυρα σφραγισμενα μπουκαλακια αν ειναι ακριβουτσικα απο τα ασπρα τοτε γυριζουμε στις παλιες δοκιμασμενες συνταγες και ας λενε τα ασπρα μπουκαλακια οτι θελουν για το 17 η το 18 η το 19. Οσοι το επεξεργαστηκαν βρηκαν την υγεια τους και σαν δρυιδες εστησαν τρελλο χορο μεσα στο δασος γυρω απ την φωτια. (Ο νοων νοειτο και να περναμε ομορφα παιδια)...με εκτιμηση και χωρις ιχνος ειρωνιας ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ετσι στο ματζουνι με την μικρη σιπουλα αν βαλουμε την 686 σελιδα του βιβλιου θα δουμε ωραια πραγματακια αντι της σελιδας 2000 η 688 που λενε σε σαιτ του βασιλειου της παραγωγης της.
Φιλε πολυ ομορφο και εκπαιδευτικο το παραμυθι σου!!!Εγω θα προσθεσω μονο οτι ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα!!!!!καλυνυχτα φιλε....

Οχι φιλε μου....
Δεν ξερεις ουτε εση ουτε εγω....
688 λεει η εταιρια......688 θα βαλουμε.....
Αντε το πολλη πολλη κανα 2000αρο αμα ξεμηνουμε....
Για εκεινα τα ξεχασμενα 684 - 614 ουτε λογος.....
Μπορει και να μην σκανε.....

Eδω η NSI γραφει ιδανικο καψυλι στην SIPE το 686,ενω στο PDF προτεινει το 688!!!!Τωρα κατσε και βγαλε συμπερασμα!!!!Αυτοι ειναι οι πινακες της NOBEL SPORT!!Xιλιες φορες τα παραμυθια!!!!

Attachments

• 20200324_035103.jpg
    20200324_035103.jpg
    322,7 KB · Προβολές: 20
  • 20200324_035149.jpg
    20200324_035149.jpg
    183,4 KB · Προβολές: 20
Last edited:
Εγώ την περασμένη σεζόν πήρα τη σφραγισμένη ς4 ,γιατί οι χύμα θέλουν αρκετό ψάξιμο και τη δούλεψα 1,36χ30 νο 8,5 σε NOBEL SPORT T2-12/68,5-688, GUALANDI SPARK ,57΄7 και μου πήγε πολύ καλά στις υγρασίες ,επίσης πολύ καλά 1,38 χ 30 με 2000
Aυτό το set up σε 12/67 με 688 θα δίδει ρέστα .Το γεμίζει η FIOCCHI σε κόκκινο κάλυκα 30γρ δεν θυμάμαι όμως τ'όνομα του φυσιγγιού με το δικό της φυσικά δυνατό καψούλι .Σε ελαφρύ δίκανο δούλευε (Αύγουστο ) πολύ καλά τρυγονι

Συναδελφοι ιδιογομωτες καλησπερα...ανεβαζω φωτο απο το σεταπ σε καλυκα cx2000 με υψος 68,5mm.Ειναι με GRANULAR 1,40x30 no8 με V-ZERO 23 με ελευθερο χωρο 11,3mm περιπου,κλεισμενα με Τ2 στροφειο,το ενα στα 57,00mm και το αλλο στα 57,75mm...Φαινεται ξεκαθαρα η διαφορα στη συμπιεση του βυσματος!!!Θα ηθελα την αποψη σας ,για το ποιο απο τα δυο θεωρειται οτι ειναι σωστοτερο!!!μην εχοντας δυνατοτητα δοκιμης,αλλα μονο απο την πειρα που εχουμε στην ιδιογομωση!!!
Αυτό που δεν κατάλαβες Σπύρο είναι ότι οι πυρίτιδες και τα βύσματα θέλουν ξεχωριστά το καθ'ένα την δική τους ειδική μεταχείριση .Δεν όλα ντομάτες δλδ .Αν προσέξεις η NSI στα φυσίγγια της με antigelo συνήθως το αστέρι έχει και μια ταση να κάνει λακούβα δλδ πίεση 0.Η diamante η μισόταπα 22χιλ αν δεν της βγάλεις την πίστη δεν δουλεύει .Αυτα και πολλά άλλα

Εδωσα ογκομετρια με τρεις διαφορετικους καλυκες....ο νοων νοείτω....απο 12,2 εως 12,5 χιλιοστα.
Τωρα εαν καποιος δεν μπορει να στησει ενα σωστο σεταπ....ειναι αλλο θεμα....
Αυτο που βλεπω στην φωτο με την ζυγαρια και την πυρτιδα μονο 1,40 δεν ειναι....αν και δεν φαινεται καλα
για 1,70 το βλεπω.
Οποιος εχει λιγες γνωσεις απο ιδιογομωση.....και λιγο μυαλο.....καταλαβαινει γιατι δεν ''βγαινει'' το σεταπ.
Επισεις μην παραπληροφορουμε τον κοσμο και τους νεους ιδιογομωτες..... σε ΚΑΝΕΝΑ σεταπ με ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ
12,5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ και τελικο υψος ρελιασματος στα 57 δλδ στα μειον 11,5 ( 68,5 - 11,5 = 57 ) δεν
εκτινασονται οι πιεσεις.
Ενα σεταπ με κενο χωρο 12,5 χιλιοστα και ρελιασμενο στα 57,7 - 58 χιλιοστα δεν θα δουλεψει σωστα....θα
δωσει αιματα και ξεπουπουλιασματα.
ΥΓ. Και οπως πολυ σωστα λεει ο ΛΑΜΠΗΣ οι πυριτιδες και τα βυσματα δεν ειναι ντοματες.!!!!!

Εδωσα ογκομετρια με τρεις διαφορετικους καλυκες....ο νοων νοείτω....απο 12,2 εως 12,5 χιλιοστα.
Τωρα εαν καποιος δεν μπορει να στησει ενα σωστο σεταπ....ειναι αλλο θεμα....
Αυτο που βλεπω στην φωτο με την ζυγαρια και την πυρτιδα μονο 1,40 δεν ειναι....αν και δεν φαινεται καλα
για 1,70 το βλεπω.
Οποιος εχει λιγες γνωσεις απο ιδιογομωση.....και λιγο μυαλο.....καταλαβαινει γιατι δεν ''βγαινει'' το σεταπ.
Επισεις μην παραπληροφορουμε τον κοσμο και τους νεους ιδιογομωτες..... σε ΚΑΝΕΝΑ σεταπ με ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ
12,5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ και τελικο υψος ρελιασματος στα 57 δλδ στα μειον 11,5 ( 68,5 - 11,5 = 57 ) δεν
εκτινασονται οι πιεσεις.
Ενα σεταπ με κενο χωρο 12,5 χιλιοστα και ρελιασμενο στα 57,7 - 58 χιλιοστα δεν θα δουλεψει σωστα....θα
δωσει αιματα και ξεπουπουλιασματα.
ΥΓ. Και οπως πολυ σωστα λεει ο ΛΑΜΠΗΣ οι πυριτιδες και τα βυσματα δεν ειναι ντοματες.!!!!!
Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι δεν ξέρω τίποτα απο ιδιογόμωση και στη συνέχεια να θέσω ένα ερώτημα. Με το δικαίωμα που έχουμε όλοι εδώ μέσα, να διαβάζουμε και να συμμετέχουμε σε όλες τις αναρτήσεις, θα ήθελα να ρωτήσω γιο ποιο λόγο τα γραφόμενα μερικών έχουν αυτόν τον επιθετικό ίσως και προσβλητικό τόνο; Είναι τόσο δύσκολο να προσέχουμε λίγο το ύφος μας όταν γράφουμε, ανεξάρτητα αν έχουμε δικιο. Σκεφτείτε το λίγο. Πάντα φιλικά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης.

Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι δεν ξέρω τίποτα απο ιδιογόμωση και στη συνέχεια να θέσω ένα ερώτημα. Με το δικαίωμα που έχουμε όλοι εδώ μέσα, να διαβάζουμε και να συμμετέχουμε σε όλες τις αναρτήσεις, θα ήθελα να ρωτήσω γιο ποιο λόγο τα γραφόμενα μερικών έχουν αυτόν τον επιθετικό ίσως και προσβλητικό τόνο; Είναι τόσο δύσκολο να προσέχουμε λίγο το ύφος μας όταν γράφουμε, ανεξάρτητα αν έχουμε δικιο. Σκεφτείτε το λίγο. Πάντα φιλικά και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης.
Βασίλη πίσω από τα πληκτρολόγια είναι ένα θέμα φίλε.
Όλοι το παίζουμε κοκόρια....Είναι κάποιοι όμως που πραγματικά θέλουν να βοηθείσουν...ίσως είναι κ κάποιοι που να μη θέλουν να βοηθείσουν κ ξεπετάγονται ξαφνικά να πουν ΚΑΤΙ...ο κάθε ένας (1-3-7-10) δν ξέρω πόσοι είμαστε, καταλαβαίνουν τη γίνεται εδώ....οπότε ας λάβουν μέτρα να είναι πιο προσεκτικοί στα γραφόμενά τους κ ΑΝ θέλουν να βοηθείσουν κάποινν (ακόμη κ εμένα) ας το κάνουν....αλλιώς ας παρακολουθούν καλύτερα από μια άκρη κ να μη σπέρνουν ζηζάνια με τν τρόπο τους.
Αυτά τα λέω εντελώς ανθρώπινα διότι αυτό το πανηγύρι με επιθέσεις κτλ στο θέμα της ιδιογόμωσης ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ...

Υ.Γ Το μύνημα το απάντησα σε σ'ένα μιας κ αναρωτιέσαι... :)

Status
Not open for further replies.
Back