Ρώτησα, γιατί όταν φυσάει πολύ ή έχει αντάρα και κυνηγάμε μέσα στα σύννεφα,δεν ακούγεται το φτερό.Συννεφιά αραιή, με ελαφρύ βοριά ... θερμοκρασία άγνωστη(< 15 0C)
Ρώτησα, γιατί όταν φυσάει πολύ ή έχει αντάρα και κυνηγάμε μέσα στα σύννεφα,δεν ακούγεται το φτερό.Συννεφιά αραιή, με ελαφρύ βοριά ... θερμοκρασία άγνωστη(< 15 0C)
Ναι αμε και ποιο πολλές όταν πάω εκπαιδευτικά και σηκώνω ζευγάρια βρίσκω και ποιο πολλές... το κοπάδι κάνει στρώμα κοτσιλιες.Ξέρεις αν μόνο δύο πουλιά μπορεί να έκαναν τόσες κουτσουλιές ;
Δεν λέω μία πάνω στην άλλη γουφτα κοτσιλιες..Στρώμα,από κοτσιλιές,κάνει το κοπάδι στην κούρνια,όχι στη βοσκή.
Οι πολλές κότσιλιες είναι εκεί που έβγαλε την νύχτα το κοπάδι και άμα βλέπεις αραιες είναι στην βοσκή .Αυτό θέλω να καταλάβω, αν ήταν εκεί και έφυγαν μετά, πρέπει να είμαι πολύ κουφός !!! (όχι ότι δεν είμαι χα χα)
Σκέψου ότι σε αυτό το σημείο με τα πουρνάρια τελείωνε το ρέμα που έψαχνα, ξανακατέβηκα για τις δύο και ανέβηκα πάλι και βρήκα τις κουτσουλιές. Αν είχαν φύγει κι άλλα πουλιά, την ώρα που έψαχνα τις δύο, θα πέρναγαν από δίπλα μου!
Την κοπανήσω νωρίτερα και ειδες μόνο τις 2 τελευταίες συνήθως μένει μια πίσωΣτο σημερινό περδικοκυνήγι, κατόπιν φέρμας φύγανε από μια συστάδα ψηλά πουρνάρια, δύο πέρδικες που δεν μπορούσα να τις δω σε απόσταση βολής.
Ο σκύλος αλλά και εγώ αμέσως μετά, περάσαμε ανάμεσα από τη συστάδα και ψάξαμε στην κατεύθυνση που πήγαν γιατί είχα την εντύπωση πως έκατσαν πάλι στα 100 μέτρα περίπου...
Σε 10 λεπτά επιστροφή στην αρχική πορεία μου και κοντά στην θέση που σηκώθηκαν τα πουλιά, σε διπλανή συστάδα, ο σκύλος πήρε λευκή φέρμα που την έσπασε σχεδόν αμέσως όταν πλησίασα και άρχισε να μυρίζει το χορταράκι της λάκας δίπλα στα πουρνάρια.
Κοίταξα κάτω στο χορτάρι και είδα αρκετές πολύ φρέσκες κουτσουλιές πέρδικας (μέτρησα 9 σε ένα χώρο δύο m2) ...
Έμεινα λοιπόν με την απορία, είναι δυνατόν όλες αυτές οι κουτσουλιές να ήταν από τα δύο αυτά πουλιά; !!!
Έχει κάποιος άποψη για κάτι τέτοιο;
Καλημέρα Κωνσταντίνε, μέσα εγώ σήμερα ... εσύ βγήκες καμιά βόλτα ;Οι πολλές κότσιλιες είναι εκεί που έβγαλε την νύχτα το κοπάδι και άμα βλέπεις αραιες είναι στην βοσκή .
Αυτό το πιστεύω και γω να είσαι σίγουρος ότι θα είναι φτωχή χρόνια αυτό που έγινε φέτος έλεος δλδ έλεοςΠήγα σήμερα με ένα καλο φιλαρακι κάναμε από τρεις ο καθένας με πολύ δυσκολία (αλλά ετσι μαρεσει εμένα να τις βρίσκω στους γκρεμούς τώρα που βαστάνε τα πόδια μας ακόμα ) . Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να δείξουν την δυσκολία του τόπου φαινεται καλοπατι αλλά καμια σχέση .
photo url
Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά προβλέπω μια επόμενη χρόνια πολύ φτωχή , τα πουλιά φέτος δεν έκαναν γέννες και έφαγαν το στραπάτσο οι μεγάλες , πολλα μέρη ορφανά λες και δεν υπάρχει ζωή .
Γεια σου Παναγιώτη, με πιάνεις αδιάβαστο, τι έγινε φέτος ;Αυτό το πιστεύω και γω να είσαι σίγουρος ότι θα είναι φτωχή χρόνια αυτό που έγινε φέτος έλεος δλδ έλεος
Στους κάφρους, θα αναφέρεται.Γεια σου Παναγιώτη, με πιάνεις αδιάβαστο, τι έγινε φέτος ;
Κάθε χρονο και χειροτερα Γιώργο , να σου δώσω ένα παράδειγμα σε μια περιοχη υπάρχει ένα κοπαδακι με εφτά πουλιά παλιες δασκάλες που λέμε , είναι ένα σήκωμα και μετά πάνε στους γκρεμους κάτω στην θαλασσα που δεν πάει ούτε ο Θεός εκεί , δυο χρονιές τα ίδια πουλιά ούτε γέννες ούτε τιποτα . Δεν ξέρω αν είναι λόγω ηλικίας η κάτι άλλο συμβαίνει ? Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε πολλές περιοχές που κυνήγησα δυο χρονιές ? Αυτών τον εφτά όμως τους βγάζω το καπέλο πάντως , έχει περάσει και η κουτσή Μαρία από εκεί αλλά αυτές θα βρουν τον τρόπο να μείνουν άτρωτες πάντα .Φαίνεται και στις φωτογραφίες ότι είναι πολύ ζόρικα μέρη. Δυστυχώς και εδώ ήταν πολύ μέτρια χρονιά, ευτυχώς έχουν μείνει αρκετά παλιά πουλιά και αν τα βοηθήσει ο καιρός ... ίσως του χρόνου να είναι καλύτερα. Έχει τέσσερα χρόνια να κάνει καλή χρονιά εδώ (καλή χρονιά τη λέω όταν τα κοπάδια είναι σχεδόν γεμάτα 8-10 πουλιά).
Εδώ σε εμάς ο χαμός φέτος ακούς κάτι νούμερα να σου φεύγει το κεφάλι..Γεια σου Παναγιώτη, με πιάνεις αδιάβαστο, τι έγινε φέτος ;
Αφού επιασαμε και οι δύο Χιώτες από μια,όλα καλά!
Μπράβο σας παιδιά, και του χρόνου!!!Αφού επιασαμε και οι δύο Χιώτες από μια,όλα καλά!