Άρβυλα ( Αγορά )

Είσαι πολύ νέος ακόμη φίλε μου...... και ανάλογα σε τι τερέν και πόσες ώρες και με πόσο βάρος στην πλάτη..... είναι πολλές οι παράμετροι
Σε πέτρινο βουνό όλη μέρα και στις ελιές και στο καφενείο ακόμα απλά τις έχω συνηθίσει

Αν λες της ΕΣ αρβύλες είναι χορηγία του Ερτογαν στον ελληνικό στρατό γιατί αν δεν πάνε από γλίστρημα θα πάνε από κουτσαμα οι Έλληνες στρατιώτες .sarcastic.fgr2
Ναι αυτές λέω και δεν έχω γλίστρησει ποτέ με αυτές

Ναι αυτές λέω και δεν έχω γλίστρησει ποτέ με αυτές
Περπατάς σε λιθάρια; ;;... γιατι σε περδικα που τα φόραγα μικρός μετά το στρατό... χώρια ότι τα πόδια τα σακατατεβεις... κανείς και σκι πάνω σε βρεγμένο λιθάρι..

Περπατάς σε λιθάρια; ;;... γιατι σε περδικα που τα φόραγα μικρός μετά το στρατό... χώρια ότι τα πόδια τα σακατατεβεις... κανείς και σκι πάνω σε βρεγμένο λιθάρι..
Σε λιθάρια τσουνια που τις πολυδιαφημισμενες των 300 ευρώ τις κόβουν για πλάκα και γενικά σε πέτρα ουδέποτε γλίστρησα και ουδέποτε μπόρεσε κάποιος να με ακολουθήσει μέχρι το τέλος του κυνηγίου

Σε λιθάρια τσουνια που τις πολυδιαφημισμενες των 300 ευρώ τις κόβουν για πλάκα και γενικά σε πέτρα ουδέποτε γλίστρησα και ουδέποτε μπόρεσε κάποιος να με ακολουθήσει μέχρι το τέλος του κυνηγίου
Φίλε έχω σκίσει 3 4 ζευγάρια από δαύτες.. την κατηγορία μειτλ κρισπι σε αντοχή καμια σχέση..
Πρέπει να δεις τα πόδια του ξάδερφου που έχει γίδια και σκίζει 2 3 την χρόνια από αυτές αλλά τον εχω δει να φεύγει από την φτέρνα κομμάτι πετσας όσο ένα πακέτο τσιγάρα..
Τον 300 τα παπούτσια αξίζουν αλλά εγώ σαν Νικόλας και πολλοί δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε κάθε 2 χρόνια...
Μια οικονομική λύση είναι τα μεταχειρισμένα μαιτλ.. όποιος με έκανε και πείρα.

Last edited:
Είναι πολλοί, που έχουν φοβερό πόδι στο βουνό. Ότι και να φορέσουν, φεύγουν σαν τα κατσίκια. Οι περισσότεροι τσοπάνηδες στο βουνό, με κάτι πατημένα σκαρπίνια είναι και παρόλο αυτά δεν πιάνονται.

Είναι πολλοί, που έχουν φοβερό πόδι στο βουνό. Ότι και να φορέσουν, φεύγουν σαν τα κατσίκια. Οι περισσότεροι τσοπάνηδες στο βουνό, με κάτι πατημένα σκαρπίνια είναι και παρόλο αυτά δεν πιάνονται.
Αλλο το πως παει αλλο τι παθενουν τα πόδια...
Και ο μπαμπάς είναι 70 και εγω 30 αλλά δεν τον βλέπω..

Φίλε έχω σκίσει 3 4 ζευγάρια από δαύτες.. την κατηγορία μειτλ κρισπι σε αντοχή καμια σχέση..
Πρέπει να δεις τα πόδια του ξάδερφου που έχει γίδια και σκίζει 2 3 την χρόνια από αυτές αλλά τον εχω δει να φεύγει από την φτέρνα κομμάτι πετσας όσο ένα πακέτο τσιγάρα..
Τον 300 τα παπούτσια αξίζουν αλλά εγώ σαν Νικόλας και πολλοί δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε κάθε 2 χρόνια...
Μια οικονομική λύση είναι τα μεταχειρισμένα μαιτλ.. όποιος με έκανε και πήρα.
Eγω με αυτές βγάζω άνετα τη χρονιά είναι και το πως πατάς πάω και με παντόφλες Buffalo στο βουνό όσο και αν σου ακούγεται περίεργο έχω συνηθίσει είπα ο καθένας όπως βολευτεί όσο για τα meidl φερτα και αν βγάλουν σεζόν θα σου τα πλερωσω δίπλα

Eγω με αυτές βγάζω άνετα τη χρονιά είναι και το πως πατάς πάω και με παντόφλες Buffalo στο βουνό όσο και αν σου ακούγεται περίεργο έχω συνηθίσει είπα ο καθένας όπως βολευτεί όσο για τα meidl φερτα και αν βγάλουν σεζόν θα σου τα πλερωσω δίπλα
Αν θεωρείς ότι το 1χιλ δέρμα της ΕΣ αντέχει περισσότερο από τα 2.4χιλ που έχουν τα ορειβατικα τότε πάσο.

Νίκο, μην τα κάνεις όλα ίσωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερες οι αρβύλες του Ε.Σ. Το ότι μπορεί να σε βολεύουν εσένα περισσότερο και να τις προτιμάς, αυτό είναι άλλο θέμα.

Σε πέτρινο βουνό όλη μέρα και στις ελιές και στο καφενείο ακόμα απλά τις έχω συνηθίσει
Συνήθεια,αλλά η ζημιά ζημιά‼️φόραγα κάτι μπότες παλιά 1.5 κιλό η μία, μπαικερ‼️όταν μετά τα τόσα χρόνια,(καουμποικες,μπαικερ15 χρόνια) έβαλα αθλητικό ,περπάταγα σαν το βαρυδι χορευτής‼️γύρισα πίσω κ τις ξαναβαλα ‼️

Νίκο, μην τα κάνεις όλα ίσωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερες οι αρβύλες του Ε.Σ. Το ότι μπορεί να σε βολεύουν εσένα περισσότερο και να τις προτιμάς, αυτό είναι άλλο θέμα.
Δεν υπάρχει ίσωμα φίλε μου δεν έχει σημασία η τιμή από τη στιγμή που με βολεύουν και δεν γλυστρανε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για εμένα όσο και να κάνει και όσο και να διαφημιστεί. Είπα ένα βασικό μείωνεκτημα της vibram δεν είπα κανένα ψέμα όσοι κυνηγάνε σε πέτρινα βουνά το χειμώνα καταλαβαίνουν

Δεν υπάρχει ίσωμα φίλε μου δεν έχει σημασία η τιμή από τη στιγμή που με βολεύουν και δεν γλυστρανε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για εμένα όσο και να κάνει και όσο και να διαφημιστεί. Είπα ένα βασικό μείωνεκτημα της vibram δεν είπα κανένα ψέμα όσοι κυνηγάνε σε πέτρινα βουνά το χειμώνα καταλαβαίνουν
Μέσα Νίκο. Συμφωνούμε. Πάντως και οι vibram, έχουν ποιότητες, όπως έγραψε παραπάνω, ο dim63.

Σίγουρα η τιμή δεν είναι απόλυτο κριτήριο. Αλλά κάθε σώμα είναι διαφορετικό λόγω κληρονομικότητας λόγω βάρους, προπόνησης, εξοικείωσης με παπούτσι/τόπο κλπ.
Οι τσοπάνηδες που συναντάω στην πέρδικα, το 80% φοράει στρατιωτικά άρβυλα και αργότερα πολλοί φοράνε και γαλότσα. Προφανώς 15 ώρες την ημέρα με αυτά, έχουν συνηθίσει.
Εγώ μία φορά που αναγκάστηκα να φορέσω στρατιωτικό άρβυλο στην πέρδικα βασανίστηκα. Όπως περπάταγα τραβερσαριστά στην πλαγιά σε κοντό χορταράκι, το χορτάρι ευθυγραμμιζόταν με τις ρίγες της σόλας του στρατιωτικού και πήγαινε η πλαγιολίσθηση σύννεφο.
Και λάθη γίνονται ασφαλώς. Φίλος μου απόστρατος αξιωματικός δε σηκώνει κουβέντα για τα στρατιωτικά άρβυλα. Όμως μέσο όρο 1 μήνα το χρόνο το περνάει στο κρεβάτι από τη μέση...

Τι πέρασαν και οι προ-προ-προ παππούδες μας στα βουνά ε; Και παραπονιεμαι και εγώ για τις σαβουρες που τρώω ώρες ώρες..
Τα πρωτοπαλικαρα του Κολοκοτρώνη βαραγαν περδικα με το βολή και εμείς δεν μπορούμε με διασποράς μην συγκρίνεις .yelling.

Back