Αγγλικό Σέττερ

Η αγορά ενός εκπαιδευμένου σκύλου με ότι δάφνες και να έχει δεν είναι απλή υπόθεση .Και δεν κρίνετε από ένα κυνήγι σε έναν τόπο.Με αφορμή το παραπάνω άρθρο θα αναφέρω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πιαστεί κορόιδο από επιτήδειους ακόμη και επαγγελματίες του χώρου εμπρός στο βωμό του κέρδους .Έχει υπάρξει περίπτωση παλαιότερα που πωλούσαν κουτάβια αετούς και τα πήγαιναν δοκιμαστικό σε πέρδικα που τα πουλιά τα είχαν αφήσει το προηγούμενο απόγευμα εκεί και το πρωί έλεγαν κοίτα τι κουτάβι είναι αυτό που σου δίνω πως βρίσκει και μπλοκάρει τα πουλιά.Και πλήρωναν κάποιοι και στο επόμενο κυνήγι εμένα με το μπλόκο στο χέρι μη πω τίποτε άλλο.Το καλύτερο σκυλί είναι αυτό που ικανοποιεί τον κάθε έναν στον τόπο που κυνηγά στο θήραμα και με τις ιδιαιτερότητες που έχει .

Μια υπερβολη το ολο θεμα με τα σκυλια.
Απο την μια οι σουπερ εκτροφεις- εκπαιδευτες απο την αλλη τα θυματα που εψαχναν να βρουν το σκυλι που ¨γεννα¨ θηραματα και στην μεση τα υπεκοστολογημενα ζωα που , χωρις να φταινε, επρεπε να κανουν πραγματα και θαματα γιατι ειχαν πληρωθει χρυσα!
Ενα καλο της κρισης ηταν οτι εσκασε ολη αυτη η φουσκα.

Αυτός που έγραψε το άρθρο δεν έχει ιδέα από σκυλιά και κυνήγια.
Όπως έγραψαν και οι προηγούμενη το σκυλί δεν είναι μηχανή να το ανοίγει και να το κλείνει.
Μπορεί κάποιοι να ζητάν την Άρτα με τα Γιάννενα αλλά και το σκυλί είναι ζωντανός οργανισμός με την όποια ιδιαιτερότητά του.
Δεν κρίνεις ένα σκυλί σε μία μέρα.

Last edited:
Αυτός που έγραψε το άρθρο δεν έχει ιδέα από σκυλιά και κυνήγια.
Όπως έγραψαν και οι προηγούμενη το σκυλί δεν είναι μηχανή να το ανοίγει και να το κλείνει.
Μπορεί κάποιοι να ζητάν την Άρτα με τα Γιάννενα αλλά και το σκυλί είναι ζωντανός οργανισμός με την όποια ιδιαιτερότητά του.
Δεν κρίνεις ένα σκυλί σε μία μέρα.
Ε ναι.Τι ξέρει ο Μαθιόπουλος, από σκυλιά...

Δοκιμάζει ξένο σκυλί και στην πρώτη φορά το κρίνει ακατάλληλο; Τόσο έμπειρος;
Αν όσα γράφει δεν έχουν δόση υπερβολής και από την στιγμή που το σκυλί έχει κόστος αγοράς 12.000€ τότε ναί μπορείς να το κρίνεις ακατάλληλο από την πρώτη φορά
Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά όταν ζητάς τέτοιο ποσό δεν υπάρχει κακή μέρα για το σκυλί,άντε βαριά μέχρι μέτρια
Γιατί όπως τα περιγράφει μιλάμε για 100% αποτυχία

Αν όσα γράφει δεν έχουν δόση υπερβολής και από την στιγμή που το σκυλί έχει κόστος αγοράς 12.000€ τότε ναί μπορείς να το κρίνεις ακατάλληλο από την πρώτη φορά
Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά όταν ζητάς τέτοιο ποσό δεν υπάρχει κακή μέρα για το σκυλί,άντε βαριά μέχρι μέτρια
Γιατί όπως τα περιγράφει μιλάμε για 100% αποτυχία
Ρε ξέρει και πάρα ξέρει αλλά λέει το ποσό και το σεττερ... για να φανεί το ΠΟΙΝΤΕΡ 😉

Ρε ξέρει και πάρα ξέρει αλλά λέει το ποσό και το σεττερ... για να φανεί το ΠΟΙΝΤΕΡ 😉
Δεν αμφιβάλλω ότι ξέρει
Τόσα χρόνια κυνηγός είναι με πολύ χρήμα και χρόνο στην διάθεση του και με πολλά σκυλιά να έχουν περάσει από τα χέρια του

Δεν αμφιβάλλω ότι ξέρει
Τόσα χρόνια κυνηγός είναι με πολύ χρήμα και χρόνο στην διάθεση του και με πολλά σκυλιά να έχουν περάσει από τα χέρια του
Ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ΠΕΡΔΙΚΟΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Το εχει πει αν δεν είχα ποιντερ θα πήγαινα για λαγό...
Αλλα και σε βίντεο του έχω δει σκυλί να μην του κάνει απόρτ ετσιιι αυτό έχει να κάνει με ένα άριστο σκυλί που είναι και επιβήτορας της μισής Ελλάδας.. απλά δεν του αρέσουν τα σεττερ.

Δοκιμάζει ξένο σκυλί και στην πρώτη φορά το κρίνει ακατάλληλο; Τόσο έμπειρος;
Στεφανε
Ο ιδιοκτητης ζητουσε 12000 ευρω
Ο σκυλος ειχε πιςω του παρελθον
Και ο μαθιόπουλος ας υποθεσουμε ηταν καποιος ασχετος
Ειδε αυτο που ειδε και τον εκρινε με βαση τι θα επρεπε να κανει σαν σκυλι που ειναι εμπειρο και φορμαρισμενο αμεσως μετα το κυνηγι

Τον απεριψε

Αν η τιμη ηταν πιο χαμηλη και οι προσδοκιες με βαση το ιστορικο του πιο κατω τοτε ισως να ζητουσε να το ξαναδει

Πολυ σωστα τα λεει στο αρθρο του μαλιστα
Αλλα αν τωρα τα ειπε εχει αργησει και θα επρεπε να το κανει πολυ νωρετερα

Αλλα ουτε τα αγωνοσκυλα φταινε ουτε οι εκπαιδευτες/εκτροφεις
Φταιει καθαρα ο ενδιεφερομενος κυμηγος

Εγω ξερω οτι ζω και αναπνεω για το κυνηγι και τα σκυλια
Τιποτε αλλο δεν με ξεκουραζει η με αναζωγονει και δεν μονόπωλει ολοχρονα την κυρια μου ´ροσπαθεια

Και ναι μεγαλονωντας και προσπαθοντας να ζησεις μια οικογενεια ο χρονος λιγοστευει αλλα οι εμπειριες ύαρχουν και αν θελεις να εχεις κυνηγοσκυλα πρεπει να εχεις μαθει να βλεπεις σε αυτα και να δουλευεις με αυτα
Οσο πιο λιγος ο χρονος τοσο πιο ποιτικη δουλεια χρειαζεται μαζι τους

Οταν λοίπον εμεις οι ιδιοι δεν πρόσπαθουμε να ειμαστε γνωστες θα παρουμε οτι μας πασαρουν και οτι μας δειχνουν

Και ετσι παντα θα υπαρχουν τα θυματα και το κερδος

Εμεις πρεπει να ψαχνουμε τι θελουμε και να ξερουμε τι ζηταμε και τι βλεπουμε

Σε καμια περιπτωση δεν μηδενιζω την σημασια των αγωνων και τι αξια των αγωνοσκυλων
Απλα λεω οτι στο τελος της ημερας εμεις κανουμε την επιλογη
Με το ζορι δεν μας πουλαει κανενας
Εμεις
Πρεπει να ξερουμε τα κριτηρια μας

Τωρα αν οι επαγγελματιες πολλες φορες μας μειωνουν σε γνωσεις η ικανοτητες ειτε εμας ειτε τα σκυλια μας ειναι αλλου παπα ευαγγελιο
Ας λενε οτι θελουν
Αυτοι ζουν απο αυτο εμεις οχι
Εμεις δεν εχουνε αναγκη να μας πει κανενας μπραβο η να μας αναγνωρισει
Αρκει να ξερουμε εμεις τις δυνατοτητες μας
Αυτο ειναι που μετρα στο τελος της ημερας
Ξερω πολλους επαγγλεματιες που ειναι για τον ουτσο(και καποιους που δεν ειναι)
Αυτοι την δουλεια τους και εγω την δικη μου
Πελατης τους δεν θα γινω καμια φορα και σιγουρα δεν θα φτιαξουν ποτε το σκυλι που θελω εγω
Και δεν θα τους το πω αυτο
Δεν χρειαζεται
Αρκει που το ξερω εγω

Αυτα εννοει ο Μαθιόπουλος στο αρθρο του
Η επιλογη ειναι δικη μας και στην κριση μας
Οχι των τιτλων οχι των χαρτιων οχι των λογων του πωλητη
Αυτος πουλα
Εμεις επιλεγουμε αν θα αγορασουμε

Back