Αγγλικό Σέττερ

Μετά από κάποια αποχη από το κυνήγι, δυστυχώς δεν είχα σκύλο για δύο χρόνια με αποτέλεσμα να μην έχω και διάθεση για κυνήγι συν και κάποιοι άλλοι προσωπικοι λόγοι με κράτησαν σχετικά μακριά από το κυνήγι που για εμένα ήταν ζωή ήταν ευτυχία, ήταν ευεξία ήρθε η ώρα να ξαναμπώ δυναμικά στο παιχνίδι όπως άλλωστε έκανα από μικρό παιδάκι.
Και έτσι το post αυτό γίνεται για να μοιραστώ μαζί σας το νέο αίμα στην οικογένεια μου,παμε τώρα δυνατά για χαρές για νέες προσδοκίες και ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή οι κόποι μου να αρχίσουν να φαίνονται.
Το όνομα αυτής Νάλλα, τα δύο λάμδα έτσι για την αλητεία 🤣😂.
Εχθές απόγευμα την πήρα την κουτάβα, σήμερα αγκαλιά από της 05:00 το πρωί μπας και κοιμηθεί η υπόλοιπη οικογένεια.
Μια κούκλα είναι Λευτέρη. Πολύ χαιρομαι για τα ευχάριστα νέα, να ζήσετε όμορφες στιγμές μαζί.

Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό που έχω να μπω και να σας διαβάσω λόγω φόρτου εργασίας ξεκλεψα λίγο χρόνο να μπω στο Σιτέ . Χαίρομαι πολύ. Σήμερα που είχα τον χρόνο είχαμε κομμωτήριο με τα κορίτσια μου❤❤❤❤❤❤

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!
Έχω δύο αρσενικά σεττερ (2 και 1 έτους) και με ενδιαφέρει να τα μάθω να κυνηγάνε παρέα.
Ο μεγάλος έχει ξεκινήσει κανονικά κυνήγι από πέρσι ενώ ο μικρός ακόμα ψιλοπράγματα.
Ο μεγάλος ακόμα εξελίσσεται και δεν έχει τελειοποιήσει ακόμα τη φέρμα του. Έχει την τάση να πιέζει τα πουλιά οπότε η φέρμα του αποδίδει όταν ειναι δεκτικό το πουλί.
Επειδή είχα μία άσχημη εξέλιξη παλιότερα με 2 άλλα σκυλιά όπου το μικρότερο ήταν κυρίαρχο και χάλασε το μεγάλο που ήταν και αρκετά μεγάλο και έμπειρο...
Θα ήθελα τη συμβουλή σας πώς να εντάξω το μικρό στο κυνήγι/εκπαιδευση με το μεγαλύτερο προκειμένου να μειώσω τις πιθανότητες να έχω πάλι κάποια δυσάρεστη εξέλιξη.
Πρέπει να τα βγάζω μαζί και όπου βγει; Πρέπει να τελειοποιήσουν τις φέρμες τους και τα 2 χωριστά και μετά να τα βγάλω μαζί; Πρέπει να τους κάνω κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση μαζί για να τους βγάλω τη συναίνεση;

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!
Έχω δύο αρσενικά σεττερ (2 και 1 έτους) και με ενδιαφέρει να τα μάθω να κυνηγάνε παρέα.
Ο μεγάλος έχει ξεκινήσει κανονικά κυνήγι από πέρσι ενώ ο μικρός ακόμα ψιλοπράγματα.
Ο μεγάλος ακόμα εξελίσσεται και δεν έχει τελειοποιήσει ακόμα τη φέρμα του. Έχει την τάση να πιέζει τα πουλιά οπότε η φέρμα του αποδίδει όταν ειναι δεκτικό το πουλί.
Επειδή είχα μία άσχημη εξέλιξη παλιότερα με 2 άλλα σκυλιά όπου το μικρότερο ήταν κυρίαρχο και χάλασε το μεγάλο που ήταν και αρκετά μεγάλο και έμπειρο...
Θα ήθελα τη συμβουλή σας πώς να εντάξω το μικρό στο κυνήγι/εκπαιδευση με το μεγαλύτερο προκειμένου να μειώσω τις πιθανότητες να έχω πάλι κάποια δυσάρεστη εξέλιξη.
Πρέπει να τα βγάζω μαζί και όπου βγει; Πρέπει να τελειοποιήσουν τις φέρμες τους και τα 2 χωριστά και μετά να τα βγάλω μαζί; Πρέπει να τους κάνω κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση μαζί για να τους βγάλω τη συναίνεση;
Έχεις δύο σκυλιά μικρά ηλικιακά και κανένα ολοκληρωμένο κυνηγετικά..... άποψη μου είναι και εφόσον μπορείς να τα κυνηγάς χωριστά......να τους δώσεις τις ίδιες ευκαιρίες και όταν ολοκληρωθούν να τα κυνηγάς μαζί..... αυτή τη στιγμή βγάζοντας το μικρό μαζί με το μεγαλύτερο κάνεις το μεγαλύτερο να ζηλέψει και να αγχώνεται οπότε πιέζει τα πουλιά....ο μικρός πιέζει λόγω απειρίας.....δως τους θηράματα και εχε υπομονή......

Έχεις δύο σκυλιά μικρά ηλικιακά και κανένα ολοκληρωμένο κυνηγετικά..... άποψη μου είναι και εφόσον μπορείς να τα κυνηγάς χωριστά......να τους δώσεις τις ίδιες ευκαιρίες και όταν ολοκληρωθούν να τα κυνηγάς μαζί..... αυτή τη στιγμή βγάζοντας το μικρό μαζί με το μεγαλύτερο κάνεις το μεγαλύτερο να ζηλέψει και να αγχώνεται οπότε πιέζει τα πουλιά....ο μικρός πιέζει λόγω απειρίας.....δως τους θηράματα και εχε υπομονή......
Ίσως να είναι και καλό που είναι και τα δύο μικρά ηλικιακά,με την έννοια να μάθουν να συνεργάζονται. Μου έτυχε πριν καμιά δεκαριά χρόνια αυτό ,το ένα 3 ετών , το άλλο 1 ,αλλά ήταν και καλά στη συμπεριφορά ως σκυλιά,μόνο στα χάδια είχαν κόντρες και μάλιστα ήταν τόσο καλοβολα σκυλιά που είχα παρατηρήσει ότι έκαναν ένα είδος συνεργασίας παράξενο αλλά αποδοτικό! Έφευγε το ένα μπροστά έψαχνε στα 50-100 μέτρα και όταν γυρναγε,έφευγε το άλλο και έκανα πάλι ψάξιμο στα 100-150 μέτρα. Και έκαναν και ένα είδος σταυροτου ( δε ξέρω πως αλλιώς να το πω) ψαξιματος ειδικά στις μπεκάτσες το ένα πήγαινε ή ευθεία ή πίσω μου καμιά 150 άρια μέτρα και το άλλο ή δεξιά ή αριστερά άλλα τόσα μέτρα.. δεν τους έμαθα ποτέ εγώ ( με κάποιο είδος εκπαίδευσης ) αυτό το ψάξιμο,πάντως απέδιδε, τουλάχιστον στα δικά μου γούστα πάρα πολύ! Και μιλάω για δύο διαφορετικές φυλές,το ένα κουρτσχααρ,το άλλο σεττερ. Ήμουν τυχερός γιατί έπεσα σε καλά σκυλιά γενικά,όχι άριστα,αλλά άριστος ούτε εγώ είμαι.μονα τους τα βρήκαν το πώς θα το ψάχνουν το κάθε θήραμα και απλά σε φερμες συνενουσαν . Άλλη ψευτοκοντρα που είχαν ήταν στο απορτ! Αλλά νταξει αυτό σχεδόν όλοι το είχαμε στα σκυλιά μας

Υγ. Βέβαια είχαμε και σκύλα που δεν άφηνε ούτε την κόρη της να βγει μπροστά,καθιζε κάτω ότι αρσενικό και θεωρητικά καλό σκυλί υπήρχε δίπλα της..τσιμα τσιμα τη θυμάμαι, ένα από τα καλύτερα ιρλανδικά σεττερ που αν ο σκύλος του φίλου σου είχε ακτίνα 200 μέτρα εκείνη πήγαινε 400 και αν η κόρη της πήγαινε στα 300 μέτρα αυτή πήγαινε στα 500 ..πράγμα που στην Πέρδικα δε βοηθαγε με το κάθε παρλαπιπα ,αλλά στη μπεκάτσα την έβγαζε μια, δύο και τρεις φορές,μέχρι που στην πέρναγε από μπροστά σου .. τις δυνατότητες της κόρης της , τις μάθαμε αφότου ψόφησε η μάνα!! Οι οποίες ήταν εξίσου μεγάλες. Πάντως όσο ζούσε,σκύλος μπροστά της δε έμπαινε,απίστευτα ισχυρή προσωπικότητα!

Last edited:
καλημέρα στη παρέα ..
μετά απο αρκετά χρόνια και ο λόγος ότι ο σετερας μου έυτασε τα 8 είπα να πάρω ενα κουτάβι για να αρχίσω σιγά σιγά να δω και αν βγεί ετσι ωστε να μη μηνω απο σκύλο...
η επηλογή σε σέτερ βεβεα διοτη το ποιντερ είναι ακόμα 6 οπότε ειμαστε καλα..
τη λύση την έφερε ο κουμπάρος μου απο μια γενα που έκανε ...
ο μπαμπας απο τα καλύτερα μπεκατσόσκυλα του νησιου και η μανα αν και νέα διχνει πολυ καλά στοιχεία .....
ο κύριος ο παρακάτω ασπρο σοκολά αρσενικό ( μονο αρσενικα περνω πλεον)
διχνει ποιοτικός αρκετα να δουμαι τι θα δουμαι και στη πορεια με ερευνα και ανηγματα ,,,
1729838562172.jpg
1729838562195.jpg
η πρώτη μερα που είρθε γιαυτο η κιτρινη απόχροση στην ασπρη γούνα
1729838561873.jpg
1729838561862.jpg
απο τα 10 σταματήματα που κάνει τα 9 είναι καθηστά .....
ελπίζω να μην το κανει απο βαρεμαρα.. :) :)
έπετε και συνέχεια..

καλημέρα στη παρέα ..
μετά απο αρκετά χρόνια και ο λόγος ότι ο σετερας μου έυτασε τα 8 είπα να πάρω ενα κουτάβι για να αρχίσω σιγά σιγά να δω και αν βγεί ετσι ωστε να μη μηνω απο σκύλο...
ο μπαμπας απο τα καλύτερα μπεκατσόσκυλα του νησιου και η μανα αν και νέα διχνει πολυ καλά στοιχεία .....
διχνει ποιοτικός αρκετα να δουμαι τι θα δουμαι και στη πορεια με ερευνα και ανηγματα ,,,
View attachment 92768
View attachment 92769
View attachment 92770
View attachment 92771
έπετε και συνέχεια..
Καλότυχο Ανδρέα!

καλημέρα στη παρέα ..
View attachment 92768
View attachment 92769
View attachment 92770
View attachment 92771
έπετε και συνέχεια..
Φτου φτου κουκλί είναι!

καλημέρα στη παρέα ..
View attachment 92768
View attachment 92769
View attachment 92770
View attachment 92771
έπετε και συνέχεια..
Γερο κ καλοτυχο φιλε...μπραβο !!

καλημέρα στη παρέα ..
View attachment 92768
View attachment 92769
View attachment 92770
View attachment 92771
έπετε και συνέχεια..
Καλότυχο να είναι να πέσει σε θήραμα!! Γιατί μόνο αρσενικά πλέον;;;

Καλότυχο να είναι να πέσει σε θήραμα!! Γιατί μόνο αρσενικά πλέον;;;
εχω 2 αρσενικα στα κλουβια τα οποια ειναι χορισμενα σε 3 διαμερισματα το καθε σκυλη εχει το δικο του χορο
οταν πειρα καποτε ενα θυλικο οταν ζυτουσε απλα ηθελες να φυγεις απο το σπιτι...
επισης επιδη παμαι κηνηγη με παραια δεν θελω να εχω ανχος οχι τωρα εχει περιοδο τωρα περασε και υπαρχουν αρσενικα στα υπολυπα..
επισης εαν βγει ο αρσενικος ειναι σα 5 θυληκες σκυλες...
το θεμα ειναι να βγει :D :D :D

απο ολη τη γενα και μπορουσα να διαλεξω οποιο ηθελα πηρα το ποιο υσηχο.
το αλο θυλικο που εχω μαζι του ακομα και θα το παρουν την τρητη ειναι σκετος διαολος...
αλλα θυλικο.

Back