Αγορές μέσω Internet

Μα και πάλι ο Αμερινάνος πως θα φέρει το εμπόρευμα στην Ελλάδα; Τελωνείο θα περάσει...
Μάνο δεν εννοούσα αποκλειστικά Ελλάδα αλλά γενικά σε χώρα της Ε.Ε. και όπως γράφει πιο πάνω και ο Κώστας δεν γνωρίζω αν θα τους συνέφερε.

Βρε δεν λέω αυτό, αλλά ο αμερικάνος για να φέρει το εμπόρευμα ευρώπη στο μαγαζί του θα το εκτελωνίσει. Μόνο αν έχει εργοστάσιο εδώ αλλάζει το πράγμα.
Δεν θα εκτελωνιστεί όμως όσο "βαράνε" τον κάθε ιδιώτη. Το θέμα είναι αν συμφέρει να πληρώνει εκτελωνισμό και σε σχέση με την αύξηση πελατολογίου έχει το κέρδος που επιθυμεί...

Δεν θα εκτελωνιστεί όμως όσο "βαράνε" τον κάθε ιδιώτη. Το θέμα είναι αν συμφέρει να πληρώνει εκτελωνισμό και σε σχέση με την αύξηση πελατολογίου έχει το κέρδος που επιθυμεί...

Γι'αυτό ακρίβως το λόγο δεν θεωρώ ότι είναι τόσο εύκολο να έρθει εδώ. Με παραγωγή στα βαλκάνια θα ήταν σαφέστατα πολύ πιο συμφέρον.

Γι αυτό είμαστε μπουρδελο... Γιατί κ να θες να είσαι εντάξει, ο κρατικος μηχανισμός σε αναγκάζει να σκεφτείς αλλιώς... Γιατί εγώ μπορεί να είμαι καυλωμενος να πάρω κάτι που γουστάρω κ να είμαι πρόθυμος να επιβάρυνθω το ΦΠΑ... Χρεωσε με όμως την πραγματικότητα, όχι ότι σου καπνίσει... Κάνε τη μετατροπή ευρώ δολαρίου, δες το τιμολόγιο, ζητά μου αν θες την απόδειξη πληρωμής με κάρτα, αλλά Χρεωσε με σωστά... Όχι όπως σου καυλωσει... Αν έχω βρω κάτι στη μισή τιμή, σε αυτή πρέπει να επιβάρυνθω... Όχι στο πόσο θα έπρεπε να δώσω... Γιατί είναι κλέψια κ αππ την άλλη πλευρά να εισπράξεις ΦΠΑ για χρήματα που δεν έχω δώσει... ;)
Οσο τα πράγματα λειτουργούν αναξιοκρατικα κ ο κάθε ένας θα ψάχνει τρόπους να τα παραπεμψει...

Μια ερώτηση γιατί είμαι άσχετος και σκέφτομαι σε λίγο καιρό να κάνω μια παραγγελία απο το εξωτερικο . Απο οτι κατάλαβα αν πχ παράγγειλε την ακόλουθη μηχανή που φαίνεται στην φώτο εκτός απο το συνολικό ποσο που φαίνεται (115$) θα πληρωσω κι άλλα ;;;
Αν θες τη γνώμη μου ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!
Ποιο μαγαζί είναι αυτό;;; .xm. Εγώ την είχα πάρει (τη Lee) από του Cabela's, σε τιμή 35$ + 35$ περίπου μεταφορικά, κι αυτά ήταν όλα κι όλα (70$ - περίπου 65 ευρώ) και την είχα σε μια βδομάδα !!! Με UPS (courier) !!! Αλλά αυτό έγινε το 2004. ... Τότε το αδασμολόγητο όριο πρέπει να ήταν 100$. Εμένα είχε περάσει από το τελωνείο του "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", αλλά ΑΤΕΛΩΣ ...

Όμως τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά ... Πριν 3-4 χρόνια την πάτησα κι εγώ με τις ηλεκτρονικές ωτασπίδες Howard Leight - πάλι από το Cabela's - κι ενώ η αξία τους μαζί με τα μεταφορικά ήταν γύρω στα 80$, τελικά μου στοίχισαν 200 € !!!!! ... Τότε ρώτησα πόσο είναι το αδασμολόγητο όριο, και μου είπαν 20 $, όπως έγραψε κι ο Γιώργος (Altair lusso) πιο πάνω.
Γι' αυτό πιστεύω ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσεις ... Αλλά ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι έχεις πολλές πιθανότητες να μην περάσει τελωνείο (... ούτε 1 στις 1000 δεν σου δίνω εγώ) ... με τα ίδια λεφτά περίπου μπορείς να την πάρεις τη μηχανή κι από εδώ. Το airgunshop.gr στην Κομοτηνή την έχει στα 119 €:
https://idiogomosishop.gr/14.-mihan...e-load-all-ii-mihani-anagomosis-12ga-2-3-4-3/
Δεν κάνω διαφήμιση, ψάξε κι αλλού, ίσως τη βρεις και σε ευρωπαϊκά e-shops ... Απλά σου λέω ότι δεν αξίζει να ρισκάρεις να την πάρεις από Αμερική, αφού δεν κερδίζεις σχεδόν τίποτα, και πιθανότατα θα σου στοιχίσει πολύ πιο ακριβά τελικά ...

Αν θες τη γνώμη μου ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!
με τα ίδια λεφτά περίπου μπορείς να την πάρεις τη μηχανή κι από εδώ. Το airgunshop.gr στην Κομοτηνή την έχει στα 119 €:
https://idiogomosishop.gr/14.-mihan...e-load-all-ii-mihani-anagomosis-12ga-2-3-4-3/
Δεν κάνω διαφήμιση, ψάξε κι αλλού, ίσως τη βρεις και σε ευρωπαϊκά e-shops ...
Αν είναι να υπάρχει σε τέτοια τιμή Ελλάδα και με τα μεταφορικά θα παει το πολύ ενα δεκαρικο πανω μετα απο αυτά που διάβασα εδώ σήμερα δεν υπάρχει περιπτωση να την παραγγείλω απο το εξωτερικό !!!! :)

Μια ερωτηση και ας απαντησει αν γνωριζει κάποιος..... Σε αγορες απο χωρες της ευρωπαικης ενωσης πληρώνουμε τελωνειο η οχι??ανεξαρτητου κοστους παραγγελίας..... Ευχαριστώ

Μια ερωτηση και ας απαντησει αν γνωριζει κάποιος..... Σε αγορες απο χωρες της ευρωπαικης ενωσης πληρώνουμε τελωνειο η οχι??ανεξαρτητου κοστους παραγγελίας..... Ευχαριστώ
αν θυμάμαι καλά μόνο ΦΠΑ αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του προιόντος που αγοράζεις
συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται και πληρώνεται στην χώρα προορισμού γιατί σε κάθε χώρα διαφέρει κι εμείς έχουμε από τους μεγαλύτερους συντελεστές

Οπως στο λεει ο Μακης. Δεν πληρωνεις καποιο φορο γιατι θα πληρωσεις το φπα της χωρας απο την οποια θα αγορασεις.

Σκατα τα εχουν κανει γιωργο....οτι θελουν χρεωνουν.....
Ακριβώς, σήμερα είδα για πρώτη φορά σε δέμα τον όρο "στατιστική τιμολόγηση ".
Ρίχνουν τα χαρτιά και αναλόγως κοστολογούν και δασμολογούν.

Δηλαδή άμα θέλουμε να πάρουμε κάνα patternmaster τον ήπιαμε?.fff.

Πόσο θα πέσει η επιβάρυνση?
Υπολογισε στην τιμη αγορας και τα μεταφορικα ενα ακομα καπέλο.... Δλδ....ενα ανακοντα με τιμη 65 δολλαρια συν κανα 40 αρι μεταφορικα παει στα Ι05 βαλε και 33-37 ευρω στο τελωνειο βγαινει κοντα στα Ι40

Back