Αγορές μέσω Internet

To εχω ψαξει λιγο το θεμα παιδες... Ανοιγονται πολλα δεματα δειγματολειπτικα... Δεν εχει να κανει με το μεγεθος, ισως εχει να κανει με το ειδος... Με απλη αποστολη USPS, αν περασεις απο τελωνειο, συνηθως ειτε πληρωνεις 3 ευρω τελος στα ΕΛΤΑ επειδη το εστειλε προς διασαφυνιση στο τελωνειο, η χρεωνεσαι με 24% ΦΠΑ και εξοδα τελωνειου 12 ευρω...
Το κακο της υποθεσης ειναι οτι ειναι στην κριση του τελωνειακου, η αξια που θα χρεωθεις το ΦΠΑ, μιας κ περα απο τα μεταφορικα που αθροιζονται στο συνολο, πολλες φορες δεν λαμβανεται η αξια που το εχεις αγορασει κ γραφει το τιμολογιο, αλλα η αξια που θα βρει ο υπαλληλος απο τη λιστα του η το ιντερνετ... .very shoked.

Απο 1/6/2017 ολα τα δεματα χωρων εκτος ΕΕ περνανε απο τελωνειο,δυστυχως!
Αν τσεκαρετε στο ytb το λενε πολλες κοπελες που αγοραζουν καλλυντικα κτλ,μου εδειξε η συζυγος σχετικα βιντεο.
Φιλος μου που πηρε τσοκ anaconda αξιας $54,απο αμερικη,πληρωσε σημερα για να το παραλαβει 33€!
Εκει στο τελωνειο κανουν οτι τους κατεβει,ενω ειχε πανω δηλωμενη αξια το δεμα,του το κοστολογησαν ξανα σαν αξια 74€!
Οποτε πληρωσε ΦΠΑ 24% + δασμους τελωνειου,συνολο 33€.
Οποτε μεγαλη προσοχη φιλοι μου,στις παραγγελιες εκτος ΕΕ,

Aρι στο παράδειγμα σου. Δυο ζευγάρια waders Cabela's συνολικής αξίας 460 usd σταλμένος με usps εκτελωνιστηκαν στην κερκυρα προς 500 € σύνολο γιατί ο τελωνειακός θεώρησε πολλαπλάσια την αξία τους. Δυστυχώς δεν έχεις και πολλές επιλογές.

Θελω να κανω τις αγορες μου αλλα να μου τα στειλει συγγενης μου σαν δωρο....τι πρεπει να προσεχω ρε παιδια;
Οπως καταλαβα παπαρια πλεον και τα δωρα.....κοιτανε μια κωλοφυλλαδα που εχουν και βαρανε στο ψαχνο

Μέσα στον Ιούλιο ήρθε η action cam που είχα παραγγείλει από ιντερνετικό μαγαζί στην Κίνα. Στο δέμα οι Κινέζοι είχαν τσεκάρει το gift(δώρο) . Δεν πέρασε τελωνείο και δεν πλήρωσα έξτρα. Λεπτομέρεια που ίσως έκανε την διαφορά . Στις επιλογές μεταφοράς διάλεξα όχι τον στάνταρ τρόπο αλλά έναν που είχε λίγο φθηνότερα μεταφορικά , αποτέλεσμα το δέμα να ταξιδέψει με το Σουηδικό ταχυδρομείο ....... αρχικά στην Σουηδία και από εκεί Ελλάδα και παράδοση με ΕΛΤΑ.

Απλα ησουν τυχερος.....φιλος το εμαθα σημερα ειχε παρει απο κινα κινητο...ο κινεζος του εγραψε δωρο...και αυτος με τα λιγα μεταφ....του το ανοιξανε και τον τσεκουρωσαν κανονικα....

Δηλαδη αν μου στειλει ενα μπουφαν καποιος συγγενης μου αξιας 200 δολλαριων εχει βγαλει τις ταμπελες και το συσκευασει σαν δωρο αυτος θα πληρωσω παλι τελωνειο;

Δηλαδη αν μου στειλει ενα μπουφαν καποιος συγγενης μου αξιας 200 δολλαριων εχει βγαλει τις ταμπελες και το συσκευασει σαν δωρο αυτος θα πληρωσω παλι τελωνειο;
Εχει η γυναίκα μου συγγενείς στις ΗΠΑ , στέλνουν δέματα 3-4 φορές τον χρόνο με ρούχα κυρίως για την μικρή και δώρα στην γυναίκα μου, δεν υπήρξε ποτέ θέμα.

Είναι ακραίο αλλά αν έχει ξυπνήσει στραβά ο τελώνης, μπορεί. Το καλύτερο είναι να γράφει ο αποστολέας την σήμανση "used" ή "repaired" αν πρόκειται για ηλεκτρονική συσκευή. Όσον αφορά το αδασμολογητο από Αμερική είναι 20$.
Εγώ πάντως που έχω στείλει 3 φορές την shotkam για αλλαγή μπαταρίας, δεν έχει συμβεί τίποτα απλά και εγώ και ο Αμερικάνος γράφουμε στο κατάλληλο πεδίο "for repairment" .

Μια ερώτηση γιατί είμαι άσχετος και σκέφτομαι σε λίγο καιρό να κάνω μια παραγγελία απο το εξωτερικο . Απο οτι κατάλαβα αν πχ παράγγειλε την ακόλουθη μηχανή που φαίνεται στην φώτο εκτός απο το συνολικό ποσο που φαίνεται (115$) θα πληρωσω κι άλλα ;;;

Εμένα τελωνιακος στο αεροδρόμιο που πήγα να εκτελωνισω νυφικό που είχε αγοράσει ξαδέρφη μου από Κίνα αξίας 200$, κοίταζε το ταβάνι και μονολογούσε...."πόσο να το βάλω, πόσο να το βάλω; "
Όταν του είπα, τι λέτε κύριε, τις κουμπάρες θα παίξουμε ; Το τιμολόγιο είναι ξεκάθαρο, 200$ κοστίζει, μου απάντησε, " ναι καλά, ξέρεις πολλά νυφικά που να κάνουν 200$; "
Τον γαμείς μετά κύριε πρόεδρε ή δεν τον γαμείς;

Εμένα τελωνιακος στο αεροδρόμιο που πήγα να εκτελωνισω νυφικό που είχε αγοράσει ξαδέρφη μου από Κίνα αξίας 200$, κοίταζε το ταβάνι και μονολογούσε...."πόσο να το βάλω, πόσο να το βάλω; "
Όταν του είπα, τι λέτε κύριε, τις κουμπάρες θα παίξουμε ; Το τιμολόγιο είναι ξεκάθαρο, 200$ κοστίζει, μου απάντησε, " ναι καλά, ξέρεις πολλά νυφικά που να κάνουν 200$; "
Τον γαμείς μετά κύριε πρόεδρε ή δεν τον γαμείς;
Χαχαχχαα....γελαω γιατί σημερα που πηρα στο τελωνειο εδω μου λενε....σαν παραδειγμα μου το εθεσαν....ερχεται ενα φορτηγο απο αλβανια με πετρες και τιμολογιο κομμενο αξιας 300 ευρω και μου λεει θα γινει εκτελωνισμος αλλα δεν λαμβανουμε υπ οψην το τιμολογιο που εχει κοπει απο αλβανια αλλα τα δικα μας θελω και για αυτο θα κοστολογηθει και εκτελωνιστει με αξια φορτιου 2000 ευρω.....του λεω τι λες???ε βεβαια μου λεει σιγα μην πληρώσε μονο 300 ευρω τις πετρες......τον μαμης δεν τον μαμης....

Μήπως θα ήταν μεγάλη μαγκιά, εταιρείες από Αμέρικα να ανοίξουν υποκαταστήματα στην Ε.Ε. για να πουλάνε στους Ευρωπαίους ή μήπως δεν θα τους συνέφερε; .xm.

Μα και πάλι ο Αμερινάνος πως θα φέρει το εμπόρευμα στην Ελλάδα; Τελωνείο θα περάσει...

Μα και πάλι ο Αμερινάνος πως θα φέρει το εμπόρευμα στην Ελλάδα; Τελωνείο θα περάσει...
Μανο αν η πατερν ανοιξει καταστημα αγγλια και σε αλλες ευρ.χωρες εμεις δεν θα εχουμε τελωνειο να πληρωσουμε.....δεν ξερω ομως αν συμφερει να ανοιξουν καταστηματα ευρωπη...

Μανο αν η πατερν ανοιξει καταστημα αγγλια και σε αλλες ευρ.χωρες εμεις δεν θα εχουμε τελωνειο να πληρωσουμε.....δεν ξερω ομως αν συμφερει να ανοιξουν καταστηματα ευρωπη...

Βρε δεν λέω αυτό, αλλά ο αμερικάνος για να φέρει το εμπόρευμα ευρώπη στο μαγαζί του θα το εκτελωνίσει. Μόνο αν έχει εργοστάσιο εδώ αλλάζει το πράγμα.

Back