Και για τον ήλιο το καλοκαίρι, θα προσέθετα εγώ ... και ακόμη περισσότερο για όσους συχνάζουν στα σκοπευτήρια !!! Το κλασικό τζόκεϋ δεν προφυλάσσει παρά μόνο το κούτελο και τα μάτια ... και την καράφλα !! ενώ ο σβέρκος είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον ήλιο, με τα T-shirt που φοράμε συνήθως ...Πιστεύω οτι τα πλατυγυρα ειναι ιδανικα για θεμα βροχης...απλα εδώ δεν είναι πολύ διεδεδοδομενα...ειδικα ,και εάν έχεις κανένα τύπο cowboy, σε κοιτούν λίγο...παραξενα
Ο μακαρίτης Don Zutz (σπουδαίος κυνηγός, οπλογνώστης, συγγραφέας και αρθρογράφος σε αμερικανικά περιοδικά), σε άρθρο του που είχα διαβάσει παλιά, τόνιζε με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη προστασίας από τον ήλιο, και μάλιστα συνιστούσε και μακρυμάνικα πουκάμισα, ακόμη και το καλοκαίρι για όσους περνούν πολύ χρόνο στα σκοπευτήρια. Αφού και ο ίδιος, όπως έλεγε, είχε πάθει - και μάλιστα είχε κάνει 3-4 εγχειρίσεις - από καρκίνο του δέρματος (κακόηθες μελάνωμα) ...
Τα πλατύγυρα καπέλα μ' αρέσουν κι εμένα (και τα cowboy style ... ) αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ... αλλά πράγματι δεν είναι συνηθισμένα και ίσως κάποιοι να σε κοιτούν παράξενα !!! Αν και, κάποιος Άγγλος που ερχόταν σκοπευτήριο φορούσε συχνά τέτοιο, και δεν είδα ούτε άκουσα να το σχολιάζει κανείς ...