Ξεκινάμε απο το χωριό εγω σημερα με το σκυλο για ορτυκια, μιλαω με ενα φιλαράκι να ξεκινήσει και αυτός απ το χωριό του με το 5μηνο κουτάβι του γιατι εχει αρκετα μικρα εκεινο το μέρος και θα τον βοηθάγανε, θα βρισκόμασταν περίπου στα μισά.
Φτάνω πρώτος, κατεβάζω σκυλο, διπλα στο χωράφι εχει ρέμα, αρχιζει ανακατοσουρα απ το ρέμα, χαμός εγω στα χέρια να βρώ στο γιλέκο τα 2 τελευταία δράμια που εχω(ηθελα να το παιξω χαλαρος σημερα και πήρα το δίκανο για τα ορτύκια, και λόγω στενων σταθερών τσοκ δεν ηθελα να ριξω μονόβολα)...βαζω τα 2 δραμια, βγανει ενα τσουρμο γουρουνιων απ το ρεμα,αρχίζει να γαυγίζει ο σκύλος μου, ρίχνω 2 μπιχτές σε ένα που διαλεξα, η πρώτη δεν το άγκιξε καν, η δευτερη πήγε σαν "μονόβολο" και το άφησε σεκο! ο σκύλος έκανε να τρέξει πανω του αλλα ευτυχως αν φωναξω σταματαει αμεσως και γυρνάει(Εχει δαγκώσει γουρουνι αλλα δεν θελω να μανιώσει και να ορμάει σε τραυματισμένα κλπ)
τον βάζω ξανα στο κουτι, παίρνω τηλ το φιλαράκι που ερχόταν οτι μαλλον ακυρώνωνται τα ορτύκια σημερα, λόγω τηγανιάς, μέχρι να φτάσει ο φίλος επιασε και μια δυνατή βροχη η οπόια κράτησε μεχρι το μεσημέρι, οπότε μας βόλεψε και δεν χαλαστήκαμε μιας και ούτως η αλλως τα ορτύκια θα τα "χάναμε" λογο καιρού.
Ήρθε, το φορτώσαμε, πηγαμε στο χωριό, το καθαρίσαμε, το μοιράσαμε, και 9μιση η ώρα πίναμε καφεδάκι και γελάγαν και τα μουστάκια μας με όλο το σκηνικό!
ΥΓ: η πρώτη τουφεκιά μαλλον δεν το ακούμπησε πουθενά, πρεπει να πήγε πολυ "μπαλα" και απλα αστόχησα, η δευτερη το πήρε στην ευθεία απ τα πνευμόνια και το περασε απ την αλλη, και έσβησε επιτόπου. (η πρώτη μαλλον πήγε οπου ναναι λόγο αγχους επειδη ειχα να τουφεκίσω με το δικανο απ τη σεζόν του 2017, πλην μιας τουφεκιάς το 2018)