Θεόδωρε γεια σου, χρησιμοποιείς τον όρο επαγγελματοποίηση που για τους περισσότερους σημαίνει άλλο πράγμα ( επαγγελματικό κυνήγι και πώληση θηράματος ) με την έννοια της τυποποίησης της διαδικασίας του κυνηγίου. (ISO θα μπορούσε να πει κανείς ! )Κάθε άλλο, κανένα υπονούμενο. Απλά η διατύπωση κάποιων κανόνων και απαιτήσεων δείχνει την σοβαρότητα και επαγγελματική προσέγγιση του θέματος "κυνήγι αγριόχοιρου".
Από την άλλη, αυτό θα είναι προς το συμφέρον όλων μας, αν αρχίσουμε να βάζουμε ξεκάθαρους κανόνες και απαιτήσεις που θα ισχύουν για ΟΛΕΣ τις κυνηγο-ομάδες αγριόχοιρου. Γιατί μέχρι σήμερα και κάτω από το κάλυμμα της ελευθερίας, της παράδοσης και του αθλητισμού, κάνει ο καθένας κατά το δοκούν ΟΤΙ αυτός νομίζει ως ερασιτέχνης κυνηγός. Ετσι στο όνομα του ελεύθερου κυνηγιού, ο ερασιτέχνης αθλητής κυνηγός μεταφράζει και υλοποιεί την ελευθερία ως ασυδοσία, την παράδοση ως καφενιακή κουβέντα και τον αθλητισμό ως ελεύθερος σκοπευτής με πολυβόλο.
Επαγγελματοποίηση σημαίνει κανόνες που ισχύουν γενικά - και που εφαρμόζονται!. Και αυτοί οι κανόνες - υποχρεώσεις και δικαιώματα - συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον τρόπο που ανοίγονται οι κυνηγο-ομάδες, π.χ. όπως έγραψες στα προηγούμενα μηνύματά σου, για το ποιά προσόντα, γνώσεις και εμπειρίες πρέπει να έχουν τα άτομα που θα φιλοξενηθούν από την ομάδα καθώς και το τί να περιμένουν από μια τέτοια συμμετοχή.
Με άλλα λόγια: γράφοντας "επαγγελματοποίηση" (πρόσεξε τα εισαγωγικά εδώ και στο προηγούμενο μήνυμά μου) εννοώ το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι αγριόχοιρου που βασίζεται πάνω σε καταγεγραμμενους κανόνες, τους οποίους θα θέσουν έμπειροι κυνηγοί και που θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Αυτή η "επαγγελματοποίηση" δεν αναιρεί, ούτε αλλάζει το νόημα του ελεύθερου, παραδοσιακού κυνηγιού, απλά το κάνει πιό ασφαλές.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
ΥΓ: ο όρος επαγγελματοποίηση δεν μειώνει επ' ουδενί τον όρο ερασιτεχνισμός.
Κάπου εκεί γίνεται μεγάλη παρανόηση ...