Φίλε Δημήτρη.
Κατ´ αρχάς ζηλεύω την εμπειρία σου και τα 27 σου χρόνια στο κυνήγι του αγριόχοιρου και εύχομαι και στα 50, τουλάχιστον!!!!
Εγώ δεν εχω την εμπειρική σου γνώση και για αυτό επικαλέστηκα "αυτά που εχω διαβάσει" σε άρθρα ξένων περιοδικών και επωνύμων δοκιμαστών και κυνηγών, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν ατύχημα κυνηγοί νέοι στο κυνήγι του αγριόχοιρου (που κερδίζει συνεχώς οπαδούς) που μας διαβάζουν εδω.
Ας ξεκινήσουν με λίγο μικρότερη συγκέντρωση και με 2-3 πόντους σφάλμα και με τις δοκιμές τους και εκ του ασφαλούς θα βρούνε την ...Ιθάκη τους.
Σε κάθε περίπτωση ασφαλέστερος οδηγός ειναι ο κατασκευαστής, με τους σοβαρότερους απο αυτούς να γράφουν πάνω στη συσκευασία, το στενότερο Τσόκ απο το οποίο μπορούν να βληθούν τα φυσσίγγιά τους.
Τελος, οι διευκρινίσεις σου σχετικά με το turkey choke, οτι δηλαδή το εχεις δοκιμάσει ΜΟΝΟ με δράμια και πως το Φούλ ειναι ΜΟΝΟ για μολύβδινα μονόβολα και με το δικό σου οπλο [αυλός ? στένωση Τσόκ (πόσο ...full)? κατασκευαστής μονόβολου?] περιορίζει δραστικά τον κίνδυνο γενικεύσεων και ενδεχόμενου ατυχήματος, ειδικά απο νέους κυνηγούς ή απο παλαιότερα ή ταλαιπωρημένα όπλα.
Καλη κυνηγητική χρονιά χωρίς ατυχήματα, σε
όλους .
Σπύρος.