@Μονήρης: Εμείς που δουλεύουμε δηλαδη να μην πάμε ποτέ για κυνήγι και να το αφήσουμε στους "μανάβηδες"; Πώς θα βοηθήσει σε οτιδήποτε αυτό;
Κατά τη γνώμη μου, θα βοηθούσε:
1. Στη δραματική μείωση των διαθέσιμων ατόμων για αυτό το κυνήγι, και δη των «σακουλάκηδων». Θα πηγαίνουν μόνο οι σοβαροί γουρουνάδες που είναι σε θέση να θυσιάσουν το κανονικό τους μεροκάματο. Άλλωστε, δεν είναι λίγο το κρέας που αποκομίζεται από αυτό το είδος, ενώ η Τετάρτη είναι ήδη στο πρόγραμμα.
2. Στην αποσυμφόρηση του βουνού από κυνηγούς διαφορετικών μεθόδων και ειδών θηραμάτων. Οι υπόλοιποι κυνηγοί δεν θα νιώθουν πως κυνηγάνε στο Αφγανιστάν!
3. Στον καλύτερο έλεγχο από τη θηροφυλακή. Γιατί οι θηροφύλακες να δουλεύουν το ΣΚ, που πιθανό να αποτελεί και δικαιολογία απουσίας τους από το βουνό;
4. Τέλος, με τελευταία μέρα την Παρασκευή, θα είχαν όλο το ΣΚ διαθέσιμο να γλεντήσουν για την κάρπωση της εβδομάδας με συνέπεια την αναψυχή όλων των φυσιολατρών της Ελληνικής υπαίθρου.
Επίσης, υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν (και) τα Σαββατοκύριακα και ρεπάρουν τις καθημερινές, υπάρχουν εκείνοι που δούλευαν τις καθημερινές και τώρα βαράνε μύγες όλη την εβδομάδα, υπάρχουν όμως και πολλοί που θέλουν να απολαύσουν το βουνό και για άλλες δραστηριότητες και ευκαιρούν μόνο όταν στα βουνά γίνεται πόλεμος και κινδυνεύουν ακόμα και στους δρόμους γύρω από αυτά.
Φαντάζομαι πως δεν θα διαφωνεί κανείς στο ότι η, αυτοκινούμενη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη πια, μέθοδος της παγάνας στο κυνήγι του αγριόχοιρου ασκεί μέγιστη πίεση στο περιβάλλον όπου ασκείται, τόσο στα ζώα όσο και τους ανθρώπους, αλλά, και στο περιβάλλον το ίδιο, και, ότι κάποιου είδους αλλαγή στο καθεστώς κρίνεται αναγκαία.
Ίσως, λαμβάνοντας υπόψη την αριθμητική αύξηση του αγριόχοιρου παγκοσμίως και τις ζημίες που προκαλούνται από αυτή στις αγροτικές επιχειρήσεις, λέω ίσως, να είναι η ώρα για την έκδοση επαγγελματικών αδειών θήρας αυτού του θηράματος και στην Ελλάδα. Νέες θέσεις εργασίες δε θέλουμε;
Τη γνώμη μου εκφράζω πάντα, δίχως να θέλω να την επιβάλω.