Κωστα πρεπει να διαχωρισουν καπως τα προιοντα. Ναι ετσι την προτεινουν αλλα ειναι αμεταβλητη . Την κυνηγησα και φετος με κοντομανικο θα ανεβασω μια φωτο χωρις να θεωρηθει επιδειξη θηραματων και βεβαι αν μου επιτρεπετε
Κωστα πρεπει να διαχωρισουν καπως τα προιοντα. Ναι ετσι την προτεινουν αλλα ειναι αμεταβλητη . Την κυνηγησα και φετος με κοντομανικο θα ανεβασω μια φωτο χωρις να θεωρηθει επιδειξη θηραματων και βεβαι αν μου επιτρεπετε
Προς το παρόν δεν γεμίζω απλά κάνω την κουμπανια μου στοκαρω δηλαδή, στο σκοπευτήριο που την δοκιμάσαμε στο cal 20 άφηνε και αυτή κατάλοιπα ακαυτης πυριτιδας αλλά όπως είπα σε άλλο θέμα φυσίγγια κλεισμένα με American way αλλά σετ απ όπως το δείνει η κατασκευαστρια εταιρεία, δεν ξέρω ίσως θέλει ρύθμιζμα η μηχανή του φίλου δεν ξέρω.Κωστα πρεπει να διαχωρισουν καπως τα προιοντα. Ναι ετσι την προτεινουν αλλα ειναι αμεταβλητη . Την κυνηγησα και φετος με κοντομανικο θα ανεβασω μια φωτο χωρις να θεωρηθει επιδειξη θηραματων και βεβαι αν μου επιτρεπετε
Ψάχνεις την μυστήρια της σταρ Ελλάς?Μήπως σου είναι εύκολο να ανεβάσεις μια φωτογραφία, όσο γίνεται κοντινή και καθαρή, με λίγη από αυτή την πυρίτιδα, να δω πως είναι ;;; Ευχαριστώ.
Κωστα οχι φιλε. Οι αμερικανικες ΠΑΝΤΑ θα σου αφηνουν ακαφτη με οποιο υλικο και να τις συνδιασεις. Ψαξτε το με τον φιλο σου σε ολες τις εκδοχες και θα θυμηθεις τι σου ειπα. ΠΑΝΤΑ θα αφηνουν ακαφτη αλλα δεν επιρεαζει το παραγομενο εργο.Προς το παρόν δεν γεμίζω απλά κάνω την κουμπανια μου στοκαρω δηλαδή, στο σκοπευτήριο που την δοκιμάσαμε στο cal 20 άφηνε και αυτή κατάλοιπα ακαυτης πυριτιδας αλλά όπως είπα σε άλλο θέμα φυσίγγια κλεισμένα με American way αλλά σετ απ όπως το δείνει η κατασκευαστρια εταιρεία, δεν ξέρω ίσως θέλει ρύθμιζμα η μηχανή του φίλου δεν ξέρω.
Ευχαριστώ φίλε Νίκο, μια ερώτηση ακόμα και συγνωμη αν κουράζω. Εμένα ποιο πολύ με ενδιαφέρει κλείσιμο και ρελιασμα όπως γίνεται στην Ευρώπη, οι αμερικανοί δίνουν αρκετά σετ απ αλλά όπως φανταζόμαστε όλοι κλεισμένα απάτητα, κατά την γνώμη σου ένα τέτοιο σετ απ πόσο επηρεάζεται όταν κλειστεί αστέρι αλλά μετά ρελιασμα? Όπως γίνεται στην Ευρώπη.Κωστα οχι φιλε. Οι αμερικανικες ΠΑΝΤΑ θα σου αφηνουν ακαφτη με οποιο υλικο και να τις συνδιασεις. Ψαξτε το με τον φιλο σου σε ολες τις εκδοχες και θα θυμηθεις τι σου ειπα. ΠΑΝΤΑ θα αφηνουν ακαφτη αλλα δεν επιρεαζει το παραγομενο εργο.
Δεν νομίζω να είναι ο κανόνας αυτός. Λίγο υπερβολικό μου ακούγεται και από την προσωπική μου εμπειρία δεν συνέβαινε. Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβα.Κωστα οχι φιλε. Οι αμερικανικες ΠΑΝΤΑ θα σου αφηνουν ακαφτη με οποιο υλικο και να τις συνδιασεις. Ψαξτε το με τον φιλο σου σε ολες τις εκδοχες και θα θυμηθεις τι σου ειπα. ΠΑΝΤΑ θα αφηνουν ακαφτη αλλα δεν επιρεαζει το παραγομενο εργο.
Κώστα καλημέρα. Θα σου καταθέσω μια άποψη , έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια τις Αμερικανικες (που πλέον τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού αφού είναι δυσεύρετες, άλλα 50-80 φυσίγγια τα ρίχνω κάθε χρόνο). Σέβομαι την κάθε σχολή, Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη όπου παίρνω στοιχεία και γνώση, από την κάθε μια, αλλά θεωρώ την Αμερικάνικη πρωτοπόρο στην βλητική των όπλων και όχι μόνο του λειοκανου. Το ρέλι που το χρησιμοποιεί κατά κόρον η Ευρώπη σταθεροποιεί ...αυτό κάνει, σταθεροποιεί το setup, και κατ επέκταση έχεις μια σταθερότητα στην παρτίδα φυσιγγίων που φτιάχνεις. Ποιο είναι το χαρακτηριστηκο των Αμερικανικών πυριτιδων? Είναι η σταθερότητα στα lot όταν παράγονται,... είναι το αμετάβλητο σε ευαισθησίες...., είναι τα "κρατημένα" bar που ανεβάζουν..., ειναι οι μελετημένα μεσαίες/κανονικές ταχύτητες που δίνουν. Αν το απλοποιήσω για να γίνει κατανοητό , οτι πετυχαίνουν οι Ευρωπαίοι με τα ύψη τα πατήματα τα ρέλια και τις μηχανές, το πετυχαίνουν οι Αμερικάνοι με τις πυρίτιδες και την σταθερότητα που κρατούν στην παραγωγή τους έχοντας ελαχιστοποιησει τις ευαισθησίες τους. Η προσωπική μου γνώμη λοιπόν είναι ότι δεν επηρεάζονται από το ρέλιασμα που ίσα ίσα θα κερδίσεις επί πλέον σταθερότητα ακόμη και στην φύλαξη των φυσιγγίων σου, και ούτε είναι κανόνας στην Αμερική το απάτητο φυσίγγι αφού με τις μηχανές τους πατάνε με ακρίβεια και χωρίς να ρελιάζουν σε οποίο ύψος θέλουν. Ανεβαζω δυο φωτογραφιες με Ευρωπαικο καλυκα και κυαθιο, κλεισμενα με μηχανη mec, αλλα με πυριτιδα bluedot που ηθελα να δω την διαφορα στις ταχυτητες (δεν ειναι ρελιασμενα) και η διαφορά τους ήταν ελάχιστη. Το ιδιο και σε ρελιασμενα που τι πετυχα? πετυχα να σταθεροποιησω το ξερελιασμα του πλαστικου κατα την αποθηκευση (εχοντας ομως κρατησει το υψος που ηθελα χωρις να πιεσω επι πλεον με το ρελιασμα)( P.S-Προσωπικές μου διαπιστώσεις και γνωμη που δεν θέλω να επιβάλω απλά τις καταθέτω)Ευχαριστώ φίλε Νίκο, μια ερώτηση ακόμα και συγνωμη αν κουράζω. Εμένα ποιο πολύ με ενδιαφέρει κλείσιμο και ρελιασμα όπως γίνεται στην Ευρώπη, οι αμερικανοί δίνουν αρκετά σετ απ αλλά όπως φανταζόμαστε όλοι κλεισμένα απάτητα, κατά την γνώμη σου ένα τέτοιο σετ απ πόσο επηρεάζεται όταν κλειστεί αστέρι αλλά μετά ρελιασμα? Όπως γίνεται στην Ευρώπη.
Βασιλη τιποτα παρα πανω απο μια προσωπικη διαπιστωση. Και βεβαια συμφωνω πως δεν ειναι κανοναςΔεν νομίζω να είναι ο κανόνας αυτός. Λίγο υπερβολικό μου ακούγεται και από την προσωπική μου εμπειρία δεν συνέβαινε. Εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβα.![]()
Για τη σταθερότητα που λες έχω φίλο βλητικο που δουλεύει στη Winchester και μου έχει πει ότι οι αμερικανικές πυρητιδες θέλουν 2 μήνες για να σταθεροποιηθουν σε υδηκες συνθήκες πριν βγουν στην παραγωγή και οι ευρωπαϊκές μόνο 3 μέρεςΚώστα καλημέρα. Θα σου καταθέσω μια άποψη , έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια τις Αμερικανικες (που πλέον τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού αφού είναι δυσεύρετες, άλλα 50-80 φυσίγγια τα ρίχνω κάθε χρόνο). Σέβομαι την κάθε σχολή, Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη όπου παίρνω στοιχεία και γνώση, από την κάθε μια, αλλά θεωρώ την Αμερικάνικη πρωτοπόρο στην βλητική των όπλων και όχι μόνο του λειοκανου. Το ρέλι που το χρησιμοποιεί κατά κόρον η Ευρώπη σταθεροποιεί ...αυτό κάνει, σταθεροποιεί το setup, και κατ επέκταση έχεις μια σταθερότητα στην παρτίδα φυσιγγίων που φτιάχνεις. Ποιο είναι το χαρακτηριστηκο των Αμερικανικών πυριτιδων? Είναι η σταθερότητα στα lot όταν παράγονται,... είναι το αμετάβλητο σε ευαισθησίες...., είναι τα "κρατημένα" bar που ανεβάζουν..., ειναι οι μελετημένα μεσαίες/κανονικές ταχύτητες που δίνουν. Αν το απλοποιήσω για να γίνει κατανοητό , οτι πετυχαίνουν οι Ευρωπαίοι με τα ύψη τα πατήματα τα ρέλια και τις μηχανές, το πετυχαίνουν οι Αμερικάνοι με τις πυρίτιδες και την σταθερότητα που κρατούν στην παραγωγή τους έχοντας ελαχιστοποιησει τις ευαισθησίες τους. Η προσωπική μου γνώμη λοιπόν είναι ότι δεν επηρεάζονται από το ρέλιασμα που ίσα ίσα θα κερδίσεις επί πλέον σταθερότητα ακόμη και στην φύλαξη των φυσιγγίων σου, και ούτε είναι κανόνας στην Αμερική το απάτητο φυσίγγι αφού με τις μηχανές τους πατάνε με ακρίβεια και χωρίς να ρελιάζουν σε οποίο ύψος θέλουν. Ανεβαζω δυο φωτογραφιες με Ευρωπαικο καλυκα και κυαθιο, κλεισμενα με μηχανη mec, αλλα με πυριτιδα bluedot που ηθελα να δω την διαφορα στις ταχυτητες (δεν ειναι ρελιασμενα) και η διαφορά τους ήταν ελάχιστη. Το ιδιο και σε ρελιασμενα που τι πετυχα? πετυχα να σταθεροποιησω το ξερελιασμα του πλαστικου κατα την αποθηκευση (εχοντας ομως κρατησει το υψος που ηθελα χωρις να πιεσω επι πλεον με το ρελιασμα)( P.S-Προσωπικές μου διαπιστώσεις και γνωμη που δεν θέλω να επιβάλω απλά τις καταθέτω)
Στελιο πιστευω να διακρινεις μεσα απο τις φωτογραφιες το χρωμα και το σχημαΜήπως σου είναι εύκολο να ανεβάσεις μια φωτογραφία, όσο γίνεται κοντινή και καθαρή, με λίγη από αυτή την πυρίτιδα, να δω πως είναι ;;; Ευχαριστώ.
Τη τεκνα τεο με ποια αμερικανική τη βάζεις;;Από ευρωπαϊκές πιστεύω ότι tecna sp8 από αυτές που έχω δουλέψει πλησιάζουν τοις αμερικανικές
Ναι, μια χαρά !!! Σ' ευχαριστώ Νίκο.Στελιο πιστευω να διακρινεις μεσα απο τις φωτογραφιες το χρωμα και το σχημα
Ρωτα τον ειδικό @NikLeon την έχει και αυτήΤη Herco την ξέρετε, την έχει δουλέψει κανείς; Έχετε άποψη;;; Είναι κι αυτή της Alliant (πρώην Hercules) και νομίζω ένα κλικ πιο προοδευτική από τη Unique. Στα επίπεδα της Α1-36, ή της PSB-2 φαντάζομαι ???
Υπαρχουν δυο θεωρειες....μια μπαρουτι η αφηνει ακαφτα φυλιδια η αφηνει καταλιπα καυσης......σε καποιες περηπτωσεις και τα δυο....Προς το παρόν δεν γεμίζω απλά κάνω την κουμπανια μου στοκαρω δηλαδή, στο σκοπευτήριο που την δοκιμάσαμε στο cal 20 άφηνε και αυτή κατάλοιπα ακαυτης πυριτιδας αλλά όπως είπα σε άλλο θέμα φυσίγγια κλεισμένα με American way αλλά σετ απ όπως το δείνει η κατασκευαστρια εταιρεία, δεν ξέρω ίσως θέλει ρύθμιζμα η μηχανή του φίλου δεν ξέρω.
Στελιο επειδη μ αρεσει να συζηταω και να μοιραζομαι σου ανεβαζω τις σημειωσεις μου για την συγκεκριμενη Κυρια, και προτεινω να την κατεβασεις την φωτο και οποιος αλλος θελει, να εχει μπουσουλα την εργασια για την Herco. Ναι εχω αδειασει 3 μπουκαλια απ αυτη και μου εχει μεινει μονο ενα. Μην προσπαθησεις ποτε να παραληλιζεις τις ευρωπαικες με τις Αμερικανικες. Αυτη εδω παιζει απο 35γρ εως και 46γρ. Η τελευταια στηλη ειναι οι ταχυτητες που βγαζει μεσα στην παρενθεση με το μαυρο στηλο ...η προ τελευταια ειναι γραμαρια φορτιου σκαγιων χ γραμαρια πυριτιδας, διπλα η ταχυτητα σε fts (ποδια)...και η πρωτη η βασικοτερη ολων με το κοκκινο στυλο τα BAR που βγαζει το καθε setup. Απλα ΜΑΓΕΙΑ. Ολη η πληροφορια σε ενα χαρτι σημειωσεων, που το μοιραζομαι με χαρα μεγαληΤη Herco την ξέρετε, την έχει δουλέψει κανείς; Έχετε άποψη;;; Είναι κι αυτή της Alliant (πρώην Hercules) και νομίζω ένα κλικ πιο προοδευτική από τη Unique. Στα επίπεδα της Α1-36, ή της PSB-2 φαντάζομαι ???
ναι ρε george τέτοια λεγε να χωθω παλι στο καβουκι μου
Δε σε φοβάμαιιιιιιιιναι ρε george τέτοια λεγε να χωθω παλι στο καβουκι μου![]()
Για την blue dot παιζει τιποτα...??Στελιο επειδη μ αρεσει να συζηταω και να μοιραζομαι σου ανεβαζω τις σημειωσεις μου για την συγκεκριμενη Κυρια, και προτεινω να την κατεβασεις την φωτο και οποιος αλλος θελει, να εχει μπουσουλα την εργασια για την Herco. Ναι εχω αδειασει 3 μπουκαλια απ αυτη και μου εχει μεινει μονο ενα. Μην προσπαθησεις ποτε να παραληλιζεις τις ευρωπαικες με τις Αμερικανικες. Αυτη εδω παιζει απο 35γρ εως και 46γρ. Η τελευταια στηλη ειναι οι ταχυτητες που βγαζει μεσα στην παρενθεση με το μαυρο στηλο ...η προ τελευταια ειναι γραμαρια φορτιου σκαγιων χ γραμαρια πυριτιδας, διπλα η ταχυτητα σε fts (ποδια)...και η πρωτη η βασικοτερη ολων με το κοκκινο στυλο τα BAR που βγαζει το καθε setup. Απλα ΜΑΓΕΙΑ. Ολη η πληροφορια σε ενα χαρτι σημειωσεων, που το μοιραζομαι με χαρα μεγαλη