Αμερικάνικες πυρίτιδες

Στελιο επειδη μ αρεσει να συζηταω και να μοιραζομαι σου ανεβαζω τις σημειωσεις μου για την συγκεκριμενη Κυρια, και προτεινω να την κατεβασεις την φωτο και οποιος αλλος θελει, να εχει μπουσουλα την εργασια για την Herco. Ναι εχω αδειασει 3 μπουκαλια απ αυτη και μου εχει μεινει μονο ενα. Μην προσπαθησεις ποτε να παραληλιζεις τις ευρωπαικες με τις Αμερικανικες. Αυτη εδω παιζει απο 35γρ εως και 46γρ. Η τελευταια στηλη ειναι οι ταχυτητες που βγαζει μεσα στην παρενθεση με το μαυρο στηλο ...η προ τελευταια ειναι γραμαρια φορτιου σκαγιων χ γραμαρια πυριτιδας, διπλα η ταχυτητα σε fts (ποδια)...και η πρωτη η βασικοτερη ολων με το κοκκινο στυλο τα BAR που βγαζει το καθε setup. Απλα ΜΑΓΕΙΑ. Ολη η πληροφορια σε ενα χαρτι σημειωσεων, που το μοιραζομαι με χαρα μεγαλη
Είσαι άξιος συγχαρητηρίων φίλε NikLeon, εσύ και όλα τα παιδιά που μοιράζονται απλόχερα συνταγές με εμάς που δεν έχουμε την γνώση. Το σημαντικό είναι ότι την παίρνουμε έτοιμη, ενώ οι περισσότεροι από εσάς έχετε σπαταλήσει χρήματα και χρόνο.

Τη τεκνα τεο με ποια αμερικανική τη βάζεις;;
Mg2??
Δεν μπορώ να κάνω σηγκρηση αλλά ποιο κοντά στη blue dot είναι η sp8 στα Πόλα γρ 42-50 η τέκνα την πλησιάζει λίγο από τα 36-40 αλλά έχω δουλέψει πολες άλλες από φίλους που είναι μιξ
Το καλό που έχουν οι αμερικανικές είναι ότι έχουν μεγάλο φάσμα δεν βγάζουν φοβερές ταχητιτες αλλά είναι πολύ σταθερές και φονικές

Υπαρχουν δυο θεωρειες....μια μπαρουτι η αφηνει ακαφτα φυλιδια η αφηνει καταλιπα καυσης......σε καποιες περηπτωσεις και τα δυο....
Μονο αν μαζεψεις μερικα απο τα καταλιπα και προσπαθησεις να τους βαλεις φωτια θα ξερεις ακριβως.......
Είναι ακαυτη γιαυτο υπέθεσα από την αρχή χαμηλής ισχύος καψυλι, βάλαμε win209 τα ίδια cci τα ίδια, άλλαξε κυαθιο τα ίδια μάλλον θέλει ποιό πολύ πάτημα?

Κώστα καλημέρα. Θα σου καταθέσω μια άποψη , έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια τις Αμερικανικες (που πλέον τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού αφού είναι δυσεύρετες, άλλα 50-80 φυσίγγια τα ρίχνω κάθε χρόνο). Σέβομαι την κάθε σχολή, Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη όπου παίρνω στοιχεία και γνώση, από την κάθε μια, αλλά θεωρώ την Αμερικάνικη πρωτοπόρο στην βλητική των όπλων και όχι μόνο του λειοκανου. Το ρέλι που το χρησιμοποιεί κατά κόρον η Ευρώπη σταθεροποιεί ...αυτό κάνει, σταθεροποιεί το setup, και κατ επέκταση έχεις μια σταθερότητα στην παρτίδα φυσιγγίων που φτιάχνεις. Ποιο είναι το χαρακτηριστηκο των Αμερικανικών πυριτιδων? Είναι η σταθερότητα στα lot όταν παράγονται,... είναι το αμετάβλητο σε ευαισθησίες...., είναι τα "κρατημένα" bar που ανεβάζουν..., ειναι οι μελετημένα μεσαίες/κανονικές ταχύτητες που δίνουν. Αν το απλοποιήσω για να γίνει κατανοητό , οτι πετυχαίνουν οι Ευρωπαίοι με τα ύψη τα πατήματα τα ρέλια και τις μηχανές, το πετυχαίνουν οι Αμερικάνοι με τις πυρίτιδες και την σταθερότητα που κρατούν στην παραγωγή τους έχοντας ελαχιστοποιησει τις ευαισθησίες τους. Η προσωπική μου γνώμη λοιπόν είναι ότι δεν επηρεάζονται από το ρέλιασμα που ίσα ίσα θα κερδίσεις επί πλέον σταθερότητα ακόμη και στην φύλαξη των φυσιγγίων σου, και ούτε είναι κανόνας στην Αμερική το απάτητο φυσίγγι αφού με τις μηχανές τους πατάνε με ακρίβεια και χωρίς να ρελιάζουν σε οποίο ύψος θέλουν. Ανεβαζω δυο φωτογραφιες με Ευρωπαικο καλυκα και κυαθιο, κλεισμενα με μηχανη mec, αλλα με πυριτιδα bluedot που ηθελα να δω την διαφορα στις ταχυτητες (δεν ειναι ρελιασμενα) και η διαφορά τους ήταν ελάχιστη. Το ιδιο και σε ρελιασμενα που τι πετυχα? πετυχα να σταθεροποιησω το ξερελιασμα του πλαστικου κατα την αποθηκευση (εχοντας ομως κρατησει το υψος που ηθελα χωρις να πιεσω επι πλεον με το ρελιασμα)( P.S-Προσωπικές μου διαπιστώσεις και γνωμη που δεν θέλω να επιβάλω απλά τις καταθέτω)
Νίκο σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Είναι ακαυτη γιαυτο υπέθεσα από την αρχή χαμηλής ισχύος καψυλι, βάλαμε win209 τα ίδια cci τα ίδια, άλλαξε κυαθιο τα ίδια μάλλον θέλει ποιό πολύ πάτημα?
Με της αμερικανηκες ειναι μπερδεμα αν ηταν τιποτα δικες μας θα σου ελεγα 2 - 3 γρ περησσοτερα σκαγια και αμερικανικο κλησημο με ολα τα αλλα ιδια...
Αλλα με δαυτες κατι λιγες δοκημες που ειχα κανει με blue dot πρην απο κανα 3 - 4 χρονια δεν καταφερα να μην αφηνει τιποτα....
Να πω και την καθαρη μου αληθεια δεν το πολληεψαξα και περησοτερο....

Επίσης μια φοβερή πυρητιδα που έχω σκοπό να πάρω είναι η alliant steel την έχουν δοκημασει φίλοι και μου δοσαν κάτι φισιγγια με ατσάλινα και έπαθα πλάκα φοβερές ταχητιτες ακόμα και με 40 γρ ήταν η πρώτη φορά που ερηχνα ατσάλινα και νόμιζα ότι είχα μολιβδινα φοβερές τουφέκιες στα παπιά κρίμα που δεν τοις φέρνουν Ελλάδα επησης πολύ καλή στα δράμια

Λογο κορονοιου και μην εχοντας τιποτα καλυτερο θυμηθηκα την υποσχεση στον maikl duckin για την blue dot και τον αναλογο πινακα σημειωσεων που ειχα δειξει για την herco

Attachments

• 20200405_172121.jpg
    20200405_172121.jpg
    187,2 KB · Προβολές: 78
  • 20200405_172046.jpg
    20200405_172046.jpg
    218,6 KB · Προβολές: 77
Λογο κορονοιου και μην εχοντας τιποτα καλυτερο θυμηθηκα την υποσχεση στον maikl duckin για την blue dot και τον αναλογο πινακα σημειωσεων που ειχα δειξει για την herco
Το καλό με τις αμερικανικές είναι ότι είναι αναλυτικότατες, πας στο σάιτ τους και σου δίνουν τα πάντα από cal 410 μέχρι cal 10. Πιέσεις, ταχύτητες τα πάντα.

Σήμερα δοκίμασε ένα φιλαράκι στο σκοπευτήριο την green dot σε cal 20 σε κοντινά πιατάκια μου είπε εντάξει στα μακρινά έτσι και έτσι, κάνει το λάθος βέβαια και την συγκρίνει με μια άλλη που είναι τούμπανο και εξειδικευμένη για long range. Όταν έβαλε παραπάνω προσκοπευση πάντως αργότερα μια χαρά ήταν και η green dot.

Σήμερα δοκίμασε ένα φιλαράκι στο σκοπευτήριο την green dot σε cal 20 σε κοντινά πιατάκια μου είπε εντάξει στα μακρινά έτσι και έτσι, κάνει το λάθος βέβαια και την συγκρίνει με μια άλλη που είναι τούμπανο και εξειδικευμένη για long range. Όταν έβαλε παραπάνω προσκοπευση πάντως αργότερα μια χαρά ήταν και η green dot.
Στα πόσα γραμμάρια σκάγια Κώστα ;;; 24-25 να υποθέσω (7/8 oz); ή 28 (1 oz);;; Δε νομίζω πάντως ότι είναι τόσο κατάλληλη η Green dot για χρήση στο 20αρι ... Μέχρι 21 γρ. καλά είναι πιστεύω, αν θέλουμε σχετικά γρήγορο φυσίγγι χωρίς να τιναχτούν οι πιέσεις στα ύψη. Από πίνακες (burning rate charts) που έχω δει την κατατάσσουν μεταξύ AS και A1 (σε σύγκριση με ευρωπαϊκές) ... Σαν να λέμε, ιδανική για 30 γρ. στο 12άρι.
Στο 20αρι, για 24-25 γρ. "ιδανική" ας το πούμε, είναι η Herco και για 28 γρ. η Blue dot, από τις πυρίτιδες της Alliant. (Φυσικά και αντίστοιχες πυρίτιδες άλλων εταιρειών).

Στα πόσα γραμμάρια σκάγια Κώστα ;;; 24-25 να υποθέσω (7/8 oz); ή 28 (1 oz);;; Δε νομίζω πάντως ότι είναι τόσο κατάλληλη η Green dot για χρήση στο 20αρι ... Μέχρι 21 γρ. καλά είναι πιστεύω, αν θέλουμε σχετικά γρήγορο φυσίγγι χωρίς να τιναχτούν οι πιέσεις στα ύψη. Από πίνακες (burning rate charts) που έχω δει την κατατάσσουν μεταξύ AS και A1 (σε σύγκριση με ευρωπαϊκές) ... Σαν να λέμε, ιδανική για 30 γρ. στο 12άρι.
Στο 20αρι, για 24-25 γρ. "ιδανική" ας το πούμε, είναι η Herco και για 28 γρ. η Blue dot, από τις πυρίτιδες της Alliant. (Φυσικά και αντίστοιχες πυρίτιδες άλλων εταιρειών).
Σωστός στο 20αρι περισσότερο για 21γρ αλλά μπορείς και 24 -25 . Νομίζω άρχισε χαμηλά στα 13 grain στα 25γρ για δοκιμή περισσότερο μιας καλοκαιρινής γομωσης, η εταιρεία δίνει 15 grain σε αυτά τα γραμμάρια. Πολύ καλή πυρίτιδα της εταιρείας όπως λέει και το όνομα η 20-28 ιδανική για αυτά τα δύο διαμετρηματα αλλά και για άλλα βέβαια.

Την δοκίμασα σήμερα στο σκοπευτήριο και θα έλεγα ότι επιτέλους βρήκα Την υγειά μου, δεν κατάλαβα τίποτα, έριξα οκτώ πουλες και νομίζω ότι βαρούσα με αεροβόλο, παρά πολύ καθαρη και με Μηδενικό σκορτσάρισμα,
Powder sτα 13.2 gn , βαρος ασκαγια 7/8 Green dot!!!!!!
Παντα σε 20αρι

Την δοκίμασα σήμερα στο σκοπευτήριο και θα έλεγα ότι επιτέλους βρήκα Την υγειά μου, δεν κατάλαβα τίποτα, έριξα οκτώ πουλες και νομίζω ότι βαρούσα με αεροβόλο, παρά πολύ καθαρη και με Μηδενικό σκορτσάρισμα,
Powder sτα 13.2 gn , βαρος ασκαγια 7/8 Green dot!!!!!!
Παντα σε 20αρι
Εσύ δεν ακούς .yel. 20-28 μιλάμε μαλιασε η παντεριμη μας .

Αδυνατωντας να βρω αμερικανικές πυριτιδες μηπως εχεις κάποια που θα μπορουσες να μου πουλήσεις? ( πχ 800χ, hs6, longshot. ή herco)

Αυτη εδω η κυρια ξεκιναει απο το 1.62 χ 32 με 616 σε fiocchi καλυκα με κωνικο πυθμενιο. Το εγραψα γοα οσα παιδια δεν εχουν Αμερικανικα υλικα και θελουν να τις προσαρμοσουν σε ευρωπαικα. Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι μονο η fiocchi exei μπει και καθιερωθει στην Αμερικανικη αγορα. Ειναι πολυ σταθερη σε καιρικες μεταβολες και βγαζει ιδια αποτελεσματα στα διαφορετικα υψομετρα. Την εχω ανεβασει μεχρι τα 35γρ και δεν παει πιο πανω. Τρελενεται για τα 31 εως 33
Αυτην LEON ποσο την γεμηζης στα 33,34,35 γρ???

Back