400€ Το κιλό η μορχελες
Οι αποξηραμένες κοστίζουν τόσο, όταν ενυδατωθούν δίνουν 7-8 φορές μεγαλύτερο βάρος. Όχι βέβαια ότι και έτσι είναι φτηνές400€ Το κιλό η μορχελες
Δεν τις άφηνες να μεγαλώσουν λίγο!. Εκτός εάν τα γνωρίζουν και άλλοι τα κοτέτσια οπότε πάω πάσο!Παρότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για τις πολυπόθητες μορχέλες λόγω ημερομηνιών έκανα την πρώτη εξόρμηση. Από τα πέντε 'κοτέτσια' που επισκέφθηκα το ένα είχε 12 φρεσκότατες, σε άλλο δύο μωρά και τα υπόλοιπα ακόμη τίποτα. Οι σπαραγγιές μόλις ξεκίνησαν κι αυτές. Με τις πρώτες ηλιόλουστες μέρες πιστεύω θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Καλές εξορμήσεις λοιπόν!
Όσες μάζεψα δεν μεγάλωναν άλλο. Εννοείται τις ασπριδερες τις άφησα και ας τις μαζέψουν άλλοι. Για όλους έχει!Δεν τις άφηνες να μεγαλώσουν λίγο!. Εκτός εάν τα γνωρίζουν και άλλοι τα κοτέτσια οπότε πάω πάσο!
Εγώ φίλε μου από αρχές Οκτώβρη που θα βγούν οι Βωλίτες και τα Καισαρικά θα ξαναγράψω. Τώρα δεν ξέρω ποιά βγαίνουν και πού!
τωρα στο χωριο πανω στα ελατα ειχε κατι ασπρα αλλα δεν τα ξερω εγω και δεν ασχολουμαι αλλα ειχε πολλα ,μαλλον μπορει να βοηθησαν και η πολλες βροχες.Εγώ φίλε μου από αρχές Οκτώβρη που θα βγούν οι Βωλίτες και τα Καισαρικά θα ξαναγράψω. Τώρα δεν ξέρω ποιά βγαίνουν και πού!
ορεινα της αρτας σε 1000 υψομετρο.Μπορεί να είναι τα αγαρικά, σαν αυτά που πωλούν τα S/M, γιατί και ένας φίλος από το Νευροκόπι είχε ανεβάσει πρίν λίγες ημέρες φωτό με τέτοια!. Σε ποιό μέρος τα βρήκες και σε τι υψόμετρο? (Δεν θέλω ακριβώς χωριό, αλλά γενικότερα περιοχή).
Ποια βιβλία πήρες του κ.Κωνσταντινίδη; Οδηγό τσέπης και το άλλο με τον άνθρωπο και το γαιδούρι απέξω;Σήμερα παρέλαβα τα δύο βιβλία του κ. Κωνσταντινίδη! Από αύριο ξεκινάω το διάβασμα και μετά…ποιός με πιάνει!
Αυτό το είδος έχει γεύση σοκολάτα η μπαρουφες μου λέγανΣήμερα μάζεψα αυτές τις λίγες! Δεν έβρεξε και μάλλον πάμε πάλι για του χρόνου!View attachment 47375
Οδηγό τσέπης έχω και το επόμενο που θα ηθελα να πάρω είναι το άλλο.Πως σου φαίνεται, αξίζει;
Άμα το αλείψεις με σοκολάτα, ίσως...Αυτό το είδος έχει γεύση σοκολάτα η μπαρουφες μου λέγαν
Κοίταξε, στην αρχή νόμισα ότι με το μικρό θα ήμουν εντάξει και ότι το μεγάλο (με τον Γάιδαρο) δεν θα μου χρειαζόταν. Όμως τώρα μπορώ να σου πώ ότι… το μεγάλο αφού το διάβασα πήρα στα χέρια μου το μικρό και αφού διάβασα και αυτό, διαπίστωσα ότι αναφέρει περισσότερα είδη και έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Συμπέρασμα, διαβάζουμε το μεγάλο, διαβάζουμε? ρίχνουμε μια ματιά από την αρχή μέχρι το τέλος στο μικρό για να έχουμε μιά άποψη για το περιεχόμενο? γιατί αυτό και λόγω μεγέθους, πρέπει πάντα, μα πάντα, να το έχεις μαζί σου όταν Πάς για μανιτάρια γιατί και οι πολύ έμπειροι την έχουν πατήσει με κάποια δηλητηριώδη που μοιάζουν με κάποια βρώσιμα και ειδικά με το Ζαρκαδίσιο!. Δεν ξέρω εάν σε βοήθησα, αλλά νομίζω πώς έτσι έχουν τα πράγματα!Οδηγό τσέπης έχω και το επόμενο που θα ηθελα να πάρω είναι το άλλο.Πως σου φαίνεται, αξίζει;
Ευχαριστώ φίλε μου.Θα το πάρω για να διαβάζω και πιο εύκολα από το μικρό.Και όπως είπες μετά αφού θα έχω διαβάσει το μεγάλο και θα ξέρω περιοχόμενο του μικρού θα βγαίνω και όπου δω ζόρια το συμβουλεύομαι!Κοίταξε, στην αρχή νόμισα ότι με το μικρό θα ήμουν εντάξει και ότι το μεγάλο (με τον Γάιδαρο) δεν θα μου χρειαζόταν. Όμως τώρα μπορώ να σου πώ ότι… το μεγάλο αφού το διάβασα πήρα στα χέρια μου το μικρό και αφού διάβασα και αυτό, διαπίστωσα ότι αναφέρει περισσότερα είδη και έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Συμπέρασμα, διαβάζουμε το μεγάλο, διαβάζουμε? ρίχνουμε μια ματιά από την αρχή μέχρι το τέλος στο μικρό για να έχουμε μιά άποψη για το περιεχόμενο? γιατί αυτό και λόγω μεγέθους, πρέπει πάντα, μα πάντα, να το έχεις μαζί σου όταν Πάς για μανιτάρια γιατί και οι πολύ έμπειροι την έχουν πατήσει με κάποια δηλητηριώδη που μοιάζουν με κάποια βρώσιμα και ειδικά με το Ζαρκαδίσιο!. Δεν ξέρω εάν σε βοήθησα, αλλά νομίζω πώς έτσι έχουν τα πράγματα!