Δύσκολα μου βάζεις Άλεξ μιά και τα "γνωστά¨ μανιτάρια για τον καθένα είναι διαφορετικά. Από τα 150 περίπου εδώδιμα είδη "κορυφαίας" γεύσης θεωρούνται περίπου το 10%. Αν μου έλεγες ποιά έχεις εσύ καταναλώσει, θα σου έλεγα σε ποιό είναι ποιό κοντά η γεύση του. Να σημειώσω εδώ ότι με βάση τις δικές μου εμπειρίες, υπάρχουν μανιτάρια που προτιμούν το τηγάνι, κάποια το κάρβουνο και κάποια την κατσαρόλα. Οι ντελικάτες, μαύρες και χρυσές τρομπέτες κάνουν τα καλύτερα ριζότι ενώ την γεωτρόπα στο τηγάνι την συναγωνίζεται μόνο ο λευκοπάξιλλος. Οι βωλίτες από την άλλη κάνουν σχεδόν για τα πάντα, ενώ οι καίσαρες είναι κορυφαίοι ωμοί. Περί ορέξεως "κολοκυθόπιτα" όπως λέει και ο σοφός λαός.Με πιο γνωστό μανιτάρι θα το έβαζες κοντά γευστικά για να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι?
Ναι. Είναι οι γνωστοί πλευρωτοί που καλλιεργούνται. Pleyrotus ostreatus. Αρκεί να μην είναι εντός της πόλης, γιατί τότε έχουν επιβαρυνθεί με την μόλυνση της ατμόσφαιρας. Στην λεύκα βγαίνουν συνήθως τα agrocybe aegerita. Η αγροκύβη της αιγείρου (λεύκα στα αρχαία).Πλευρωτους που φύονται σε λεύκα, είναι βρώσιμα??????
Τάσο, φέρουλα που απαντάται?Χτεσινή εξόρμηση για πλευρωτούς της φέρουλας. Αυτά που οι φίλοι Κρητικοί λένε αρτικίτες. Ανήκει και αυτό στα κορυφαία φαγώσιμα. Μιά όμορφη Κυριακή σε όλους εύχομαι.
Στην Νότια Ελλάδα. Πολύ κοινό φυτό σε ακαλλιέργητες εκτάσεις στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Συναντάται και στην Πελοπόννησο, ενώ το βρίσκουμε και στην Αττική.Τάσο, φέρουλα που απαντάται?