Άθελά σου αναφέρθηκες σε μία μακρολεπιώτα που το όνομά της το παίρνει από το στήθος.Macrolepiota Mastoidea δηλ. μακρολεπιώτα η μαστοειδής.βυζομανιταρο!
Άθελά σου αναφέρθηκες σε μία μακρολεπιώτα που το όνομά της το παίρνει από το στήθος.Macrolepiota Mastoidea δηλ. μακρολεπιώτα η μαστοειδής.βυζομανιταρο!
μαζι πατε για μανιταρια?εισαι μανιταροφιλος!!
Όχι Χρύσανθε δεν το ξέρω.Νικο
Αυτο το χορτο που βαζω πιο κατω το εχετε εσεις;
Πως το λετε;
Γινεται βραστο η μαζι με τα οσπρια στην χυτρα αλλα και τουρσι
Εμεις το λεμε μαγκαλο
Και εμενα φιλος μπεκατσαςμου ειπε οτι το βουνο πανω στα ελατα δεν εχει τιποτα....Ουτε μπεκατσες.Μιας και εδώ και 15 μέρες έχει πέσει αρκετό νερό στα βουνά μας, έκανα χθές μια εξόρμηση.
Έλατα, σε σημεία που μου έχουν δώσει σχεδόν τα πάντα, το απόλυτο τίποτα.
Σε πορεία 2 1/2 ωρών αν συνάντησα 20 μανιτάρια ανάξια αναφοράς.
Το έδαφος και η υγράσια ιδανικά.
Δεν σήκωσα και καμμία μπεκάτσα παρότι σε αρκετά κομμάτια βάζει πουλιά με τέτοιο καιρό.
Ο Τάσος τι προβλέπει;
Μακρολεπιωτες εχουν κανει δειλα δειλα εμφανιση.Ομως, οχι στα ελατα αλλα περι τα 500μ υψομετρο.Αγαρικα νομιζω ειδα κανα 2 αλαλ δεν τα γνωριζω καλα και δεν τα μαζευω.Θα βγουνε και λακταριοι.Γεωτροπες ειναι πιο δυσκολες.Σαλιαραδες χαμηλα ισως σε λιγο καιρο αν βρεξει ξανα.Ρε δε φάγαμε ένα lactarious φέτος!
Παραταύτα, τις τελευταίες 10 μέρες βλέπω macrolepiotes να έχουν βγεί και σήμερα είδα και μικρά αγαρικά!
Έτσι όπως πάει ο καιρός,χωρίς πάγους,θα μεγαλώσουν....
Καλό μεσημέρι.Μιας και εδώ και 15 μέρες έχει πέσει αρκετό νερό στα βουνά μας, έκανα χθές μια εξόρμηση.
Έλατα, σε σημεία που μου έχουν δώσει σχεδόν τα πάντα, το απόλυτο τίποτα.
Σε πορεία 2 1/2 ωρών αν συνάντησα 20 μανιτάρια ανάξια αναφοράς.
Το έδαφος και η υγράσια ιδανικά.
Δεν σήκωσα και καμμία μπεκάτσα παρότι σε αρκετά κομμάτια βάζει πουλιά με τέτοιο καιρό.
Ο Τάσος τι προβλέπει;
Γιανναρα τα ξερεις και μας τρολλαρεις ή οχι; Αν δεν τα ξερεις δεν κοβουν τοσα και τα αφηνουν και εκει που τα βρηκαν βιοτοπο.Με φωτο απο πανω,κατω,βαση,στοιχεια κτλ.Αυτες καταρχην, ειναι ολες για πεταμα...Καλημέρα. Τα φώτα σας παρακαλώ.
Ο πατέρας λέει κουκουλομανιτες.Γιανναρα τα ξερεις και μας τρολλαρεις ή οχι; Αν δεν τα ξερεις δεν κοωουν τοσα και τα αφηνουν και εκει που τα βρηκαν βιοτπο.Με φωτο απο παβω,κατω,βαση,στοιχεια κτλ.Αυτες καταρχην, ειναι ολες για πεταμα...
Κουκουλομανιτες-κουκουλαδες με μακρολεπιωτες ειναι το ιδιο πραγμα.Δεν θα σου πω σιγουρα τι ειναι γιατι λειπουν στοιχεια αν και ξερω τι ειναι.Το πεταμα ειπα για την ωριμανση πλην ενος που ειναι στα ορια, αυτες εχουν σουφρωσει σαν κατι τζουρογριες που το παιζουν τζοβενα.Εσυ μαλλον μπερδευτηκες και εμεινες στο τζοβεναΟ πατέρας λέει κουκουλομανιτες.
Ο μπάρμπας λέει μακρολεπιωτες.
Εγώ επειδή ΜΟΝΟ τις κόκκινες και τις ελατομανιτες ξέρω, δεν θα το ρισκάρω.
Τον γάιδαρο η την γκλίτσα?Ο Αϊ Βασίλης μου φέρε δώρο!!!
Καλή χρονιά μαστροτσεπέτο!!!Τον γάιδαρο η την γκλίτσα?
Πολυ καλο βιβλιο!!!Ο Αϊ Βασίλης μου φέρε δώρο!!!