Αναγνώριση Μανιταριών

Καλή χρονιά μαστροτσεπέτο!!!
Μου θύμησες τη παροιμία:
"Να σε φυλάει ο θεός από τα μπροστινά του καλογέρου και τα πισινά του γαϊδάρου!"
Εμείς λέμε "... τα πισινά του μουλαριού", αν και δεν έχει μεγάλη διαφορά ...
Το "ωραίο" όμως είναι να το ακούσεις αυτό να το λέει καλόγερος !!! 😁 😆
Κι όμως, έχει ειπωθεί, δημοσίως μέσα σε καφενείο. Παλαιότερα, από καλόγερο -μακαρίτη πλέον - της Ι.Μ. Χρυσοσκαλίτισσας. Ο οποίος έλεγε πολλά τέτοια "πιπεράτα". Τον τσιγκλούσαν βέβαια κάποιοι "εξυπνάκηδες" της περιοχής, οπότε κι αυτός τους απαντούσε καταλλήλως ! ;)
topic.

Ναι είναι γνωστό εδώδιμο, χαμηλής γαστρονομικής αξίας κατά την γνώμη μου. Πολλοί τα ονομάζουν γλυστρίτες, άλλοι σαλιάρες, λόγω του γλοιώδους πήληδίου (καπέλου), όταν είναι βροχερός ο καιρός. Το επιστημονικό το έγραψαν τα παιδιά παραπάνω. Volvariella gloiοcephala παλαιότερα, volvopluteus gloiοcephala το νεότερο όνομα.

Ναι είναι γνωστό εδώδιμο, χαμηλής γαστρονομικής αξίας κατά την γνώμη μου. Πολλοί τα ονομάζουν γλυστρίτες, άλλοι σαλιάρες, λόγω του γλοιώδους πήληδίου (καπέλου), όταν είναι βροχερός ο καιρός. Το επιστημονικό το έγραψαν τα παιδιά παραπάνω. Volvariella gloiοcephala παλαιότερα, volvopluteus gloiοcephala το νεότερο όνομα.
Δεν είναι νόστιμα ή θυμίζουν ψιλοκομμένα σαλιγκάρια από τη γλίτσα?

Δεν είναι νόστιμα ή θυμίζουν ψιλοκομμένα σαλιγκάρια από τη γλίτσα?
Για εκείνους που έχουν μάθει να τα καταναλώνουν, μιά χαρά νόστιμα είναι. Εγώ επειδή έχω δοκιμάσει άλλα πολύ νοστιμότερα τα θεωρώ δεύτερης ποιότητας στην γεύση.

Για εκείνους που έχουν μάθει να τα καταναλώνουν, μιά χαρά νόστιμα είναι. Εγώ επειδή έχω δοκιμάσει άλλα πολύ νοστιμότερα τα θεωρώ δεύτερης ποιότητας στην γεύση.
Με πιο γνωστό μανιτάρι θα το έβαζες κοντά γευστικά για να καταλάβουμε και εμείς οι άσχετοι?

Για εκείνους που έχουν μάθει να τα καταναλώνουν, μιά χαρά νόστιμα είναι.
Συμφωνώ, στην περιοχή μου τα τιμάμε δεόντως.
Καθάρισμα, ζεματισμα, αλευρωμα, τηγάνι και μπόλικο λεμονακι είναι ωραία.
Εμένα μου αρέσουν γενικά όλα τα μανιτάρια βέβαια.

Back